fbpx

Cum a fost la Internet & Mobile World 2016

Cum a fost la Internet & Mobile World 2016

14 oct. 2016 Altele

Internet & Mobile World a transformat în perioada 5-6 octombrie Pavilionul Central de la Romexpo în cel mai mare hub de tehnologie, adunând laolaltă peste 8,500 de de specialiști în IT, marketing și programare. Iar de la atâta tehnologie pe metru pătrat eu nu puteam lipsi.

IMG_1267

Deși parcă a fost ceva mai puțină lume prezentă decât la edițiile anterioare, evenimentul a atras participanții oferind numeroase beneficii pentru aceștia: o zonă expozițională cu peste 1,800 de soluții și device-uri, astfel încât reprezentanții companiilor putea găsi uneltele potrivite business-ului propriu, cinci scene de conținut premium facilitat de 130 speakeri, specialiști în domeniile pe care le reprezintă: marketing online, inovare în business, e-commerce, Java, JavaScript, soluții enterprise și multe altele.

IMG_1277

Unul dintre speakerii vedetă al evenimentului, Dr. Patrick Kramer, Chief Cyborg Officer Digiwell – Upgrade your life! și susținător al conceptului Internet-of-US – a atras atenția publicului de la Main Stage prin implantarea unui cip de tip NFC în mâna realizatorului de televiziune, George Buhnici. Prin acest cip, purtătorul poate deschide ușa, mașina sau poate face plăți și debloca telefonul de la distanță, printr-un simplu gest.

IMG_1276

Eu am asistat un pic și la conferințe, dar am preferat să mă plimb prin sala pentru a vedea toate gadget-urile disponibile spre testare, printre care: Xpert Eye – ochelari smart care permit teleconferință wireless; eBlocker, care gestionează o navigare sigură pe web, care să nu lase urme digitale și să nu permită părților terțe colectarea de informații, și care blocheaza reclamele online; ComfyLight – un sistem de iluminare pentru smart homes, care ajută la siguranța casei atunci când proprietarii nu sunt acasă, sau Robotul umanoid Pepper. În plus, specialiștii în programare au răspuns provocării Raiffeisen Bank de a coda direct pe roboți și a le schimba acestora comportamentul și mișcările.IMG_1268

Am văzut foarte multe device-uri smart pe care le puteai testa. În plus, companiile prezente s-au străduit să le ofere participanților momente inedite.

IMG_1281

Interesant e că la fiecare stand era ceva interesant de văzut, de testat sau de jucat. Expozanții au făcut tot posibilul ca toți cei prezenți să se simtă bine, chiar dacă era vorba și de copii. Roboțelul BB-8 a fost prezent la standul Quickmobile, dar noua brățară prin care îl poți controla nu a lipsit.

IMG_1272

Internet & Mobile World este un eveniment de la care iubitorii de tehnologie nu pot lipsi. Sper ca ediția din 2017 să strângă și mai mulți participanți. Chiar dacă evenimentul pare mai mult dedicat oamenilor din industrie, zic eu că orice persoană interesată de tehnologie o să fie încântată să vadă atâtea device-uri smart sub un singur acoperiș. Nici zonele fun unde te puteai relaxa nu au lipsit.

IMG_1280

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.