fbpx

Cum îți alegi modelul de smartphone potrivit ție

Cum îți alegi modelul de smartphone potrivit ție

28 oct. 2022 Altele, Smartphone-uri

Să zicem că te-ai hotărât să-ți cumperi un smartphone, poate un Samsung Galaxy A53 pentru că are specificații bune și un preț decent. Dar acum trebuie să alegi exact ce model de Galaxy A53 să cumperi, adică trebuie să alegi culoarea și capacitatea de stocare.

Dacă la culoare e doar o problemă de gusturi și poți alege orice între alb, portocaliu – culori un pic mai scumpe, sau albastru și negru – ce au cel mai mic preț. La capacitatea de stocare trebuie să fie o decizie bine gândită pentru că o să te afecteze pe viitor.

Nu știu de voi, dar eu am constant peste 10.000 de poze și video-uri în telefon, fac foarte multe poze și filmez mai mereu pentru că îmi place să am multe astfel de amintiri. Chiar recent am făcut curat prin telefonul meu – un Note20 Ultra, și am mutat foarte multe poze mai vechi în PC.

Dar pozele mutate în PC/laptop… nu le mai vezi curând. Când stau în telefon le poți vedea oricând, îți aduci aminte de ceva și trimiți repede o poză sau pui un story. Pozele din PC/laptop rar mai văd lumina soarelui, nu? Și e chiar păcat să le muți, mai ales când au și ieșit bine.

Eu am luat un Samsung Galaxy A53 la plimbare prin oraș și în doar 2h m-am ales cu aproape 250 de poze, toate reușite. Și în timp ce făceam pozele mă bucuram că modelul testat de mine are 256GB spațiu de stocare intern și că am loc să fac și mai multe poze și video-uri.

Există și versiunea cu 128GB spațiu de stocare intern, ce e adevărat că e un pic mai ieftină, dar nu este o diferență de preț atât de mare – aproape 400lei. De la 1.629lei la 2.049lei, în acest moment.

Dacă ar fi sa ne raportăm la o perioadă de 2 ani in total. (ex. 41 bani/zi x 720 zile (2 ani) = diferenta de la 128 GB la 256 GB).

Eu una aș alege oricând mai multă memorie, nu doar pentru multe poze și video-uri, dar și pentru a sta liniștită că-mi pot instala toate aplicațiile dorite și că pot juca orice joc vreau, indiferent cât spațiu ocupă.

Considerați capacitatea de stocare ca o investiție pentru viitor. Sigur o să ajungeți în situația în care nu o să mai aveți spațiu, dar e mai bine să ajungeți aici după aproape 2 ani, nu după câteva luni.

Da, Galaxy A53 îți permite să adaugi un card de memorie extern de până la 1T pe care să salvezi pozele, dar asta e o cheltuială și o grijă în plus, iar aplicațiile și jocurile sunt ceva mai greu de mutat pe cardul extern.

Chiar dacă capacitatea de stocare poate să fie diferită la Galaxy A53, smartphone-urile sunt la fel. Dar! Ca și la alte telefoane, de multe ori o capacitate de stocare mai mare vine și cu mai mulți RAMi, ceea ce iar este un plus. Modelul Galaxy A53 de 256GB memorie internă are și 8GB RAM, nu doar 6 GB RAM ca modelul de 128 GB memorie internă. Ceea ce înseamnă, teoretic, că este și un pic mai rapid.

Eu zic că merită să dai 0.41lei/zi timp de 2 ani ca să ai mai mult spațiu pentru activitățile tale preferate și mai ales pentru amintirile tale. Nu?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.