fbpx

Cum să ai o casă inteligentă – Orange Smart Home

Cum să ai o casă inteligentă – Orange Smart Home

20 feb. 2016 Altele, IoT

Orange oferă soluția Smart Home către clienți, după o perioadă în care produsul a fost testat într-un cerc restrâns de utilizatori. Casele inteligente fiind următorul pas pentru tehnologia Internet of Things.

Soluția include un sistem de senzori wireless gestionați printr-o aplicație dedicată ce poate fi accesată de pe telefon, tabletă sau laptop. Pachetul propus include doi senzori la alegere, un dispozitiv central la care aceștia sunt conectați, un SIM de date mobile, notificări nelimitate pe e-mail și SMS și acces la aplicația Orange Smart Home ce permite monitorizarea și controlul casei. Pachetul poate fi achiziționat printr-un abonament lunar de 15 euro, pe o perioadă de doi ani.

Orange Smart Home

Soluția Orange Smart Home poate fi personalizată cu senzorii doriți, în funcție de nevoile fiecărui client, iar pachetul de bază poate fi completat cu senzori suplimentari, ce pot fi achiziționați separat:

– Senzor pentru ușă/fereastră – 29 euro

– Senzor de fum – 39 euro

– Senzor de inundație – 39 euro

– Senzor de mișcare – 39 euro

– Priză inteligentă – 39 euro

– Cameră Wi-Fi – 69 euro.

Pentru a funcționa, dispozitivul central are nevoie de internet de mare viteză. Pachetul include și un SIM de date care asigură backup-ul soluției în cazul în care conexiunea principală la internet pică, monitorizând în continuare casa și trimițând alerte dacă este cazul.

Studiile arată că printre cele mai importante preocupări legate de casă ale utilizatorilor se numără siguranța familiei și a locuinței, prin evitarea sau prevenirea accidentelor umane și a pierderilor materiale, sau optimizarea costurilor, prin plata exactă a resurselor consumate și prin folosirea acestora pentru o stare de confort crescută.

Soluția Orange Smart Home a fost testată de peste 50 de utilizatori timp de două luni, peste 75% fiind mulțumiți și foarte mulțumiți de ușurința instalării și de soluție în general. 83% dintre utilizatori s-au declarat mulțumiți și foarte mulțumiți de configurare și folosire.

Rezultate teste Orange Smart Home

Cun funcționează? Senzorii Orange Smart Home sunt conectați la dispozitivul central, ceea ce facilitează setarea diferitelor acțiuni și scenarii. Spre exemplu, prin funcția de verificare a temperaturii, disponibilă în senzorii de fum, clienții pot seta temperatura la care centrala termică să fie pornită, prin activarea prizei electrice. De asemenea, tot în funcție de scenariile prestabilite, clienții primesc notificări pe e-mail și SMS. Astfel, pus pe ușa de la intrare, senzorul de ușă/fereastră va avertiza utilizatorul Orange Smart Home când cineva intră în casă, acesta putând verifica identitatea persoanei prin conectarea la camera video Wi-Fi.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.