fbpx

Cum să crești pe TikTok. Sfaturi pentru utilizatorii noi de TikTok.

Cum să crești pe TikTok. Sfaturi pentru utilizatorii noi de TikTok.

24 feb. 2020 Aplicatii

TikTok este cea mai downloadată aplicație în acest moment, apoi este WhatsApp și Facebook. Este pe Play Store, App Store și chiar și pe App Gallery – magazinul de aplicații al celor de la Huawei.

Curioasă să aflu ce este așa interesant la TikTok, mi-am făcut cont și am postat zilnic timp de o săptămână. Deși la prima vedere TikTok pare o rețea doar pentru copii, vei găsi și foarte mult conținut educativ și valoros, trebuie doar să suporți câteva zile în care o să vezi foarte mulți copii care înjură. De fiecare dată când vei da like la o postare, sistemul o să rețină preferințele tale, o să te învețe și o să-ți arate doar ce crede că o să te intereseze – exact ca la Spotify.

Pentru că pe NewsFeed – se cheamă For you – arată în primul rând conținut asemănător cu cel care îți place ție, dacă vrei să ai succes pe TikTok, mulți followeri și multe like-uri, trebui să oferi conținut ce poate fi apreciat de mulți dintre utilizatori.

De lângă conținutul în sine, pe TikTok este foarte important cum arată postarea ta, ai doar câteva secunde la dispoziție să faci o impresie bună ca utilizatorul să nu sară rapid la altă postare. Pe TikTok trebuie să ai imaginație, un telefon cu o cameră foto super bună (eu am folosit Huawei Mate30 Pro) și să nu te iei prea mult în serios.

Mate30 Pro are un sistem quad-camera, două camere de 40 MP – wide și ultra-wide, o cameră telefoto de 8 MP și o cameră de adâncime perfectă pentru selfie-uri.

După ce am încercat să postez zilnic timp de o săptămână, pot să vă spun ce postări au mers mai bine și de ce.

  1. Challenges: Pe TikTok vei găsi săptămânal provocări noi, unele stupide, altele chiar complicate. În trecut au fost și unele ce îți puneau viața în pericol. Dar e clar că vei atrage multe like-uri dacă încerci să faci o provocare la modă. Majoritatea sunt distractive. Ține minte că trebuie să te distrezi și să pari cât mai natural.

Cel mai bine e să te uiți un pic pe TikTok, să vezi ce provocări ai face, să selectezi melodia de la o provocare – e foarte important să păstrezi melodia – apoi să te filmezi cum te distrezi.

2. Slow-mo: Video-urile slow-mo sunt foarte căutate. Eu am ales să filmez un astfel de video direct din aplicația de cameră a lui Huawei Mate30 Pro ca să fiu sigură că o să fie la o calitate cât mai bună. Nu am editat deloc video-ul, doar l-am încărcat și am setat o melodie. A durat mai puțin de un minut.

3. Funny: Aici depinde de gusturi. Eu m-am distrat enorm filmând postarea mea, dar nu a prins atât de bine pe cât mă așteptam. Măcar arată super! Chiar dacă a fost filmat în casă, camera de 40MP a lui Huawei Mate30 Pro filmează minunat.

4. Atractive: Aici mai mult fetele au de profitat. O privire simpatică, puțin machiaj, poate o bluză mai drăguță și în rest e simplu. Îți recomand să folosești un telefon cu o cameră foto super bună pe selfie-uri, poate și cu un mod beauty pe care îl poți activa la nevoie. Nici nu trebuie să vă mai spun că Huawei Mate30 Pro are o super cameră foto, perfectă pentru selfie-uri datorită modului portrait ce folosește și camera 3D Depth Sensing pentru efectele Bokeh profesionale.

5. Element surpriză: Nu prea am văzut clipuri în care să apară și o dronă așa că am zis să postez eu așa ceva. Dacă ai un device interesat, un hobby mai altfel, o super putere etc., filmează și pune pe TikTok.

6. Animăluțe: Toată lumea știe că pisicile sunt reginele internetului. Important e să ai mereu telefonul cu tine și să poți porni super rapid camera video ca să le surprinzi când sunt drăgălașe sau fac vreo prostie. Telefonul ar trebui să aibă și o baterie mare sau măcar o funcție de Super Charge așa cum are Mate30 Pro – bateria lui este de 4.300mAh – suficient pentru o zi de urmărit pisica prin casă.

7. Colaje: M-am chinuit un pic, dar mi-am dat seama cum pot face un colaj din filmulețe, fiecare video având propria lui melodie. Huawei Mate30 Pro are posibilitatea de a edita rapid un video direct din galerie. Am editat un video, i-am adăugat o melodie și apoi am selectat și un alt video și le-am încărcat pe albele pe TikTok. Super colaj funny în doar 3 minute 😀

Extra: Dacă sunteți deja utilizatori de TikTok și știți cum să folosiți efectele și tranzițiile, vă recomand să faceți scurte tutoriale pentru ceilalți utilizatori – sunt foarte căutate.

Cred că o să mai postez din când în când pe TikTok. Dacă vreți să-mi dați follow pe contul personal, username-ul meu este: victoria.giorgiana sau pe contul PrettyTech – unde o să postez informații interesante legate de tehnologie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.