fbpx

Cum sa gasesti imagini gratuite pentru uz comercial

Cum sa gasesti imagini gratuite pentru uz comercial

1 apr. 2014 Altele, Tutorial

Este destul de greu să găsești o imagine ce nu are drepturi de autor sau să găsești o imagine gratis ce o poți folosi pentru a vinde un produs.

Până acum trebuia să cauti prin site-uri specializate (precum Freepik sau Xooplate – pentru imagini de tip vector), să te uiți la fiecare imagine în parte, să deschizi link-ul care te duce la imaginea originală (pentru că acest site este doar un agregator) și acolo să cauți Usage Rights sau License ca să vezi dacă o poți folosi pentru scopuri comerciale sau doar în interes personal.

Destul de complicat, nu? Și de multe ori se dovedește a fi o mare pierdere de timp… pentru că nu găsești o imagine gratuită pentru uz comercial așa cum vrei tu.

Acum există o soluție mai rapidă! Google Images te ajută să găsești mai ușor aceste imagini afișându-le chiar în căutări.

google images

Doar caută o imagine în Google Images și de la Search Tools selectează Usage Rights. Vei vedea cinci opțiuni:

Not filtered by license  (Nefiltrate în funcție de licență)- nu conteză ce licență are imaginea;

Labeled for reuse with modification (Etichetate cu permisiunea de utilizare cu modificări)- o poți modifica și utiliza;

Labeled for reuse (Etichetate cu permisiunea de utilizare) – o poți utiliza;

– Labeled for noncommercial reuse with modification (Etichetate cu permisiunea de utilizare cu modificări, în scopuri necomerciale)- o poți modifica și utiliza doar în scopuri personale;

– Labeled for noncommercial reuse (Etichetate cu permisiunea de utilizare în scopuri necomerciale) – nu o poți utiliza în scopuri comerciale (să obții foloase materiale în urma utilizării ei).

google image

Să folosiți această opțiune cu precauție, ca și cu orice altă căutarea de imagini, trebuie să fiți conștienți că există site-uri care republica fotografii și care să permită reutilizarea, dar nu sunt de fapt proprietarul legitim.

În plus, chiar dacă imaginea este Free for commercial use, este foarte posibil ca autorul să ceară să menționați sursa în caz că vreți să folosiți imaginea. Cel mai bine este să verificați licența de pe site-ul proprietarului e drept a imaginii.

Pentru o căutare cât mai amânunțită puteți folosi Google Advanced Image Search. Aici cele cinci opțiuni se modifică un pic…

google advance image search

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.