Cum să îți încarci smartphone-ul?

Cum să îți încarci smartphone-ul?

26 mart. 2015 Tutorial

Pare o întrebare stupidă… Cum să-ți încarci smartphone-ul? Bagi încărcătorul în telefon și apoi în priză. Ei bine nu e chiar așa simplu, modul în care îți încarci telefonul afectează în mod direct durata de viață a bateriei.

EP-PN915IWEGWW-17858648-0

Mulți fac greșeala să-și încarce telefonul la PC sau cu ajutorul unui încărcător ce nu este special pentru modelul lor, sau să-l lase mult timp la încărcat etc. Hai să vedem cum este cel mai bine să îți încarci telefonul.

1. Folosește doar încărcătoare originale, preferabil cele pe care le primești odată cu device-ul. Doar încărcătoarele oficiale sunt create special pentru modelul tău de telefon, poate un alt încărcător original de la un alt telefon și-ar face treaba foarte bine, dar sub nicio formă nu utiliza încărcătoare contrafăcute. Eu m-am trezit cu priza în flăcări după ce am utilizat un încărcător cumpărat din piață.

2. Nu aștepta ca telefonul să ajungă sub 5% baterie. Este recomandat să îți încarci smartphone-ul de la sub 10% baterie la 100% baterie doar o singură dată pe lună. Durata de viață a bateriei se va diminua dacă mai mereu aștepți ca bateria să fie complet descărcată înainte de a o încărca. Cel mai bine este să îți încarci smarthone-ul înainte să ajungă sub 40%. Bateriile au un anumit număr de cicluri de încărcare, de fiecare dată când bateria ajunge la 0% un alt ciclu se închide.

androidpit-nexus-5-usb

3. Nu îți ține smartphone-ul prea mult la încărcat. Bateriile de tip lithium-ion se pot supraîncălzi foarte ușor, deși încărcătorul va opri alimentarea când bateria este la 100%, totuși curentul va trece în continuare prin încărcător și imediat cum telefonul ajunge la 99,9% încărcătorul va porni iar pentru a menține bateria la 100%.

Împreună cu sfatul de mai sus putem concluziona că cel mai bine este să-ți încarci telefonul când este la 40% și să-l scoți de la încărcat când ajunge la 80%.

4. Păstrează portul de încărcare a bateriei cât mai curat, departe de umezeală sau temperaturi ridicate.

5. Evită încărcarea wireless deoarece aceasta produce căldură ce este absorbită de baterie și o poate distruge în timp.

2638439F00000578-2968864-image-m-14_1425235351012

6. Nu încărca smartphone-ul la PC. Un port USB are o putere de 2.5W pentru USB 1.0 și 2.0, și 4.5W pentru USB 3.0, iar un încărcător pentru smartphone are 5W, sau poate chiar 10W în cazul unei tablete.  Aceste diferențe nu doar fac ca smartphone-ul să se încarce mai încet, dar îi și pot afecta bateria.

speed-up-charging-times-your-samsung-galaxy-note-2-other-android-device.w654

7. Nu este nevoie să îți închizi telefonul când este la încărcat. Deși asta va ajuta ca smartphone-ul să se încarce mai repede (sau să fie trecut pe modul Avion), faptul că îl închizi nu afectează în vreun fel pozitiv bateria. Totuși vă recomand să vă închideți și deschideți smartphone-ul săptămânal, chiar și experții Apple recomandă asta.

Comentarii

  1. Am mai citit si alte articole despre bateriile litiu insa de aici am aflat ceva nou si anume faza cu incarcarea de la USB. Aveam impresia ca datorita amperajului mai mic si timpul mai lung de incarcare e mai ok pentru baterie. Acum inteleg de ce nu se mai incarca telefonul de la usb dupa ce s-a consumat total bateria, iar la priza a mers fara probleme.

  2. N-am facut nimic din tutorialul acesta , recunosc. Atunci cand ma joc , sau pornesc wi-fi , 3g-ul , bateria Arde , dar cand spun ca arde , arde rau.. nu inteleg de ce…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.