fbpx

Cum să plătești cu telefonul – BT Pay

Cum să plătești cu telefonul – BT Pay

11 apr. 2018 Aplicatii

V-am tot prezentat metode de plată smart și ușor de folosit – plata contactless, plata cu o brățară specială, plata cu brățara de festival, plata cu ceasul… Acum vă prezint plata cu telefonul. Nu contează dacă ai un telefon de ultimă generație sau un model de acum doi ani, trebuie doar să ai un smartphone Android cu NFC, un card bancar la Banca Transilvania și aplicația BT Pay instalată. 

Plata cu telefonul prin NFC este disponibilă doar pentru device-urile Android. Device-urile iOS pot instala aplicația, dar nu pot plăti direct din aplicație pentru că device-urile Apple nu recunosc altă aplicație de plată în afară de Apple Pay.

P1010966

După ce instalezi aplicația pe telefon, trebuie să îți înregistrezi cardul în aplicație, poți adăugat chiar mai multe carduri. Procesul de înregistrare a acardului e rapid si simplu, e ca și cum ai face o plată pe Internet. Iar apoi, de fiecare dată când vrei să plătești cu telefonul în loc de card, trebuie doar să apeți un buton în aplicația BT Pay și să verifici identitatea ta cu PIN-ul, pattern-ul sau amprenta – exact așa cum faci când îți deblochezi telefonul, ca să nu activezi plata din greșeală, apoi ai 60 de secunde la dispoziție să apropii telefonul de POS-ul cu funcție Contactless. Nu uita să ai NFC-ul pornit!

Screenshot_20180411-204322

Mai multe detalii în review-ul video:

Poți alege să plătești:
a) prin apăsarea butonului „Plătește”: alegi cardul cu care vrei să plătești și apesi butonul „Plateste”.
b) cu ecranul închis: apropie telefonul de terminal și autentifică tranzacția, dacă e cazul.
c) cu ecranul deschis: deblochezi telefonul, îl apropii de terminal, te autentifici cu metoda aleasa și gata!

Singura diferență între ele e dacă deschizi ecranul sau nu și dacă accesezi mai întâi aplicația sau nu.

Ce mi-a mai plăcut la aplicația BT Pay este posibilitatea de a reduce suma maximă pe care o poți plăti contactless. În mod normal suma este de 100lei, dar tu o poți micșora chiar și până la 5lei – asta dacă vrei să stai liniștit că nu o să-ți retragă nimeni abuziv o sumă de bani de pe card.

Screenshot_20180411-204339

Tot din aplicație poți transfera (trimite și solicita) bani către un prieten, chiar dacă îi știi doar numărul de telefon. Vezi istoricul tranzacțiilor efectuate și câți bani mai ai pe cardurile din BT Pay. Și ai și oferte speciale pentru clienții BT Pay. Opțiuni disponibile și în aplicația pentru iOS.

Screenshot_20180411-204316

Din toate posilitățile contactless de a plăti, clar plata cu telefonul este preferata mea . Nu trebuie să mai stau cu grija că nu am cardul la mine, telefonul este mereu la mine.

P1010964

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.