Cum să țină mai mult bateria telefonului și cât rezistă bateria lui Galaxy Note10+

Cum să țină mai mult bateria telefonului și cât rezistă bateria lui Galaxy Note10+

10 sept. 2019 Smartphone-uri

Samsung Galaxy Note10+, pe care eu l-am testat deja de peste 2 săptămâni prin programul Orange Smartphone Tester, este smartphone-ul cu una din cele mai bune baterii de pe piața.

Deși bateria nu este foarte mare, are 4.300 mAh. Telefonul reusește să reziste o zi întreagă la o utilizare intensă – 14h chiar (pentru mine zi = 12h :D)

Galaxy Note10+ are parte de opțiuni și optimizări care reduc foarte mult consumul de energie al telefonului. Un alt smartphone cu același număr de mAh nu ar rezista la fel de mult. Dar hai să vedem ce putem face noi să salvăm cât mai mult din bateria telefonului ca să avem parte măcar de o zi întreagă de utilizare a telefonului fără să fim nevoiți să-l încărcăm:

 1. Oprește rularea aplicațiilor în fundal.

  Poți verifica ce aplicații rulează în fundal și poți închide rapid aplicațiile doar apăsând butonul dedicat. Reține că închiderea forțată a unei aplicații este utilă doar dacă nu vei deschide curând aplicația închisă, deoarece telefonul folosește mai multă putere pentru a redeschide aplicația decât economiseștecând le închizi. Este recomandat să închizi toate aplicațiile la 2-3 ore.

 2. Luminozitatea puternică este utilă atunci când utilizezi telefonul în lumina directă a soarelui, dar în alte momente doar golește drastic bateria telefonului.

  Poți reduce luminozitatea ecranului în Setări> Afișare> Nivel luminozitate, apoi deplasând cursorul la un nivel mai confortabil. La mai toate smartphone-urile veți găsi și un glisor în bara de notificări a telefonului.

  În timp ce vă aflați în acest meniu, dezactivați și luminozitatea adaptivă. Poți crede că această caracteristică ajută viața bateriei prin creșterea luminozității ecranului doar atunci când este necesar, dar de multe ori este exact invers pentru că este ușor de păcălit de iluminarea interioară și, în plus, ia tot controlul din mâinile tale.

 3.  Reduceți rezoluția ecranului

  Nu toate telefoanele permit reglarea rezoluției ecranului, dar Note10+ este echipat cu afișaj WQHD și poate să fie modificat la Full-HD+. Acest lucru o să reducă consumul bateriei pentru că este nevoie de o putere mai mică pentru a afișa toți acei pixeli. Poți alege chiar și HD+.

  Verifică setările de rezoluție accesând Setări> Afișare> Rezoluție ecran.

 4. Redu timpul de Sleep Timeout

  De fiecare dată când deschizi ecranul, acesta rămâne activ pentru o perioadă predeterminată chiar. Poți ajusta această durată de timp, iar cu cât durata de timp a ecranului este mai scurtă, cu atât mai puțină energie a bateriei va fi pierdută.

  Găsiți această opțiune în Setări> Afișare> Avansat> Repaus. Cea mai scurtă setare este de 15 secunde.

 5. Pornește Always-on Display

  Always-on Display de pe Note10+ afișează ora, data și pictogramele de notificare pe ecranul telefonului atunci când este oprit, folosind o cantitate minimă de energie a bateriei pentru a face acest lucru. Deși vei crede că e mai bine să dezactivezi această funcție ca să reduci bateria telefonului, această funcție reduce nevoia ca tu să deschizi constant ecranul pentru a vedea dacă ai o notificare nouă sau să verifici ora.

  Veți găsi opțiunea în Setări> Afișare> Avansat> Glance View sau Always-on Display> Durată – Always on.

 6. Dezactivați widget-urile

  Widget-urile pot fi utile pentru a extrage date actualizate constant din aplicațiile preferate chiar pe ecranul de pornire, dar tot ce verifică constant este o altă sursă de golire rapidă a bateriei. Pentru a șterge un widget, trage-i pictograma în partea de sus a ecranului – Eliminați.

 7. Redu volumul și oprește vibrațiile

Cu cât telefonul sună mai tare sau redă audio-ul mai tare, cu atât mai repede se va descărca bateria.

Feedback-ul Haptic este util, dar este nevoie de ceva putere pentru a mișca telefonul. Vei reduce consumul de energie oprind setarea atunci când nu este necesar.

Găsești această opțiune în Setări> Sunet.

8. Dezactivează Wi-Fi, Bluetooth, GPS și NFC atunci când nu le folosești.

Sigur ați observat că toate sfaturile de mai sus se pot limita la unul singur: Închide tot ce nu ai nevoie! Inclusiv Wi-Fi, Bluetooth, NFC și GPS.

9. Activează modul Avion în zonele cu recepție slabă

Când te afli într-o zonă fără semnal, chiar vei putea vedea cum bateria telefonului scade brusc în fața ochilor, în timp ce acesta caută semnal. Dacă tot nu ai semnal și nici nu ai nevoie urgentă, recomand trecerea în modul Avion. Această opțiune este în bara de notificări sau în Setări> Rețea și internet> Mod avion.

10. Redu numărul de notificări pe care le primești

Aproape fiecare aplicație instalată pe telefonul va trimite notificări, dar unele notificări chiar nu sunt importante.

Controlează ce aplicații au voie să trimită notificări accesând Setări> Aplicații și notificări> Notificări.

11. Verifică actualizările aplicațiilor și ale telefonului

Actualizările oferă corecții care pot ajuta telefonul să funcționeze mai bine. Unele dintre aceste actualizări s-ar putea să îmbunătățească și consumul de baterie. Ar trebui să setezi telefonul să actualizeze automat aplicațiile prin Wi-Fi și chiar și sistemul de operare. Google lucrează contant la îmbunătățirea eficienței sistemului de operare Android.

Accesează Setări> Sistem> Avansat> Actualizare sistem – pentru a verifica dacă este disponibilă o actualizare.

12. Evită utilizarea camerei foto/video, streaming-ul, aplicațiilor de navigare și evită opțiunea de tethering.

Acestea sunt funcțiile care consumă cel mai mult bateria telefonului, încearcă să le eviți pe cât posibil.

13. Păstrează bateria rece

Nu, nu trebuie să o ții în frigider. Bateria va rezista mai mult dacă telefonul este aproape de temperatura camerei. Deși nu poți controla vremea, poți evita să îți lași telefonul într-o mașină fierbinte sau în lumina directă a soarelui.

14. Activează modurile de economisire a energiei

Activarea unui mod de economisire a bateriei gestionează diferitele caracteristici de utilizare a energiei telefonului. Activarea modului de economisirea a bateriei împiedică actualizarea aplicațiilor în fundal, reduce luminozitatea telefonului, dezactivează animațiile pe ecran, dezactivează vibrațiile și trece ecranul într-o schemă de culori grey-scale. Modul Ultra de economisire a bateriei oprește totul, cu excepția câteorva aplicații necesare pentru efectuarea de apeluri telefonice și trimiterea de mesaje text.

15. Încarcă bateria corect

Utilizează încărcătorul original pentru a evita încărcarea necorespunzătoare.
Când utilizezi un încărcător auto, nu încărca bateria atunci când temperatura interioară a mașinii este foarte mare.

La fiecare ciclu de încărcare, bateria telefonului se degradează ușor. Un ciclu de încărcare este o descărcare completă și încărcare a bateriei, de la 0% la 100%.  Încărcarea telefonului de la 50% la 100%, de exemplu, ar fi o jumătate de ciclu de încărcare. Fă asta de două ori și este un ciclu de încărcare completă.

Producătorii de baterii spun că după aproximativ 400 de cicluri, capacitatea bateriei telefonului se va degrada cu 20%. Acesta va putea stoca doar 80% din energia pe care a făcut-o inițial și va continua să se degradeze cu cicluri de încărcare suplimentare. Realitatea este însă că bateriile de telefon probabil se degradează mai repede decât atât.

Cel mai bine e să încarci telefonul de la un nivel mai mic al bateriei – 10-20% până la 90%. Nu încerca să încarci mereru telefonul de la 80% la 100%, pe termen lung nu o să te ajute.

16. Alege un background întunecat

Ecranele OLED pentru a afișa culoarea neagră, nu blochează lumina de fundal cu un pixel precum ecranele de la iPhone și cele de la panourile LCD. În schimb, nu afișează nimic. Pixelii care afișează negru nu se activează. Acest lucru face ca contrastul dintre negru și culoare să fie mai puternic. Înseamnă, de asemenea, că afișarea negrului pe ecran nu folosește energie, iar culorile mai închise folosesc mai puțină energie decât culorile strălucitoare, precum albul. Alegerea unei teme întunecate pentru telefon, dacă are un ecran OLED sau AMOLED, poate economisi energie.

17. Repornește telefonul

Ca o ultimă soluție, poți încerca să oprești și să pornești telefonul ca să-i oprești acțiunile din background.

O abordare mai brutală este o resetare din fabrică (Setări> Sistem> Avansat> Opțiuni de resetare> Ștergeți toate datele), așa vei elimina toate aplicațiile care consumă bateria. Ai grijă apoi ce reinstalezi.

Un avantaj la Galaxy Note 10+ este că are parte și de încărcare rapidă. Nu doar că se descarcă foarte greu, dar se și încarcă foarte, foarte repede.

Note10 + acceptă două viteze de încărcare – 25W și 45W.  Vestea proastă este că în cutie primești doar încărcătorul de perete de 25W, astfel încât va trebui să cumperi adapturl de 45W separat și nu va fi ieftin. Încă nu este disponibil pentru achiziție.

Vestea bună este că chiar și încărcătorul de 25W este suficient de rapid, o încărcare de 30 de minute de la 0% a ajuns la 63%.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.