Video review Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra:
Unboxing Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra
În cutia lui Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra vei găsi instrucțiunile de utilizare mai întâi, robotul, desigur, cu accesorii premontate – peria și compartimentul de praf, veți mai găsi și cablul de alimentare împreună cu suportul de încărcare, peria laterală pe care trebuie să o montezi tu, rezervorul de apă cu laveta mop deja montată și instrumentul de curățare. Asta e tot de ce ai nevoie pentru a utiliza robotul aspirator Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra de la Xiaomi.

Montare și prima utilizare
Mai întâi trebuie să îndepărtezi protecțiile laterale, apoi să-l montezi, sau mai bine zis doar să îi montezi peria de curățat, restul accesoriilor sunt deja la locul lor. Doar apeși peria și o rotești ușor. Acum îl poți porni.

Pentru prima utilizare, robotul o să ceară să fie încărcat complet, așa că mai întâi îl pui la încărcat. Ai grijă să fie destul de aproape de priză, dar și de semnalul WiFi, dar mai ales să ai grijă să nu lași cablul să atârne pe lângă robot ca să nu-l tragă sau să nu se încurce în el.
Așează robotul pe dock-ul de încărcare exact în poziția de încărcare, aspiratorul se va încărca singur automat, ba chiar îți va și spune că se încarcă. Lasă-l să se încarce complet, o să dureze vreo 15-20 minute.
Între timp, poți căuta și instala aplicația Mi Home de la Xiaomi. Loghează-te sau fă-ți cont pentru a putea utiliza aplicația. Apoi adaugă un nou device din lista de device-uri din ecosistemul Xiaomi, ai un pic de dat scroll pentru că sunt foarte multe device-uri smart de la Xiaomi pe piață, dar Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra este singurul doar pe negru.
Pentru a-l conecta la aplicație, trebuie să ții apăsat 7 secunde pe ambele butoane de pe robot – Home și Power. După 7 secunde o să-ți spună singură că vrea să se conecteze la telefon. Doar Accept și next și gata! S-ar putea să fie un pic mai dificil dacă nu ai semnal WiFi bun, atunci o să creeze singur o rețea wireless la care să conectezi telefonul.
Cât timp faci setările, robotul zice aproape non-stop Waiting for network set-up, asta e foarte enervant dar nu ai ce-i face.

După ce conexiunea s-a realizat cu succes, trebuie să alegi camera în care face curat, sau îi pui tu un nume. Poți schimba și numele robotului. Știu oameni care îi spun Sclava Izaura sau Bombonica, eu am vrut să-i spun gândăcel, dar am rămas la Pretty 2 Ultra.
Înainte de-al pune la treabă, asigură-te că nu ai fire pe jos, cabluri în care să se încurce, strânge un pic ca să poată face curat peste tot. Dacă întâlnește vreun obstacol, aspiratorul o să-l evite la o distanță de vreo 3-5 cm, ceea ce poate duce la o zonă destul de mare pe care nu o curăță. Sau mai rău, poate aspira ceva important, poate distruge ceva sau se poate defecta pe moment el. Zic pe moment, pentru că nu prea ai cum să-l strici dacă lași obiecte pe jos, dar îl poți zgâria sau lovi.

În modul automat nu mi s-a întâmplat să-l văd că se lovește de ceva, dar pe modul Remote control de unde îl controlez eu, mai mereu l-am lovit de ceva.
Prima dată când pornește, Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra o să mapeze încăperea, o să meargă pe margine, o să ocolească orice găsește în drum, apoi o să curețe zone centrală în model zig-zag până acoperă întreaga suprafață. De aceea, dacă de la început a avut ceva în cale, o să considere că nu poate curăța acolo și nu o să revină în acel loc decât dacă îl pui să reseteze harta.
Pe lângă butonul de Home care trimite robotul la stația de încărcare, butonul de power și indicatorul de conexiune la WiFi și telefon, Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra mai are și senzori de margine, senzor laser LDS (laser distance senzor ce se rotește 360 grade)- cel mare de sus ce , senzor de obstacole și o zonă specială de protecție de coliziune.

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra se întoarce la stația de încărcare dacă asta îi spui tu să facă prin aplicație, dacă a terminat de curățat, dacă trebuie golit sau mopul schimbat sau adăugată apă sau dacă pur și simplu nu mai are baterie. În cazul ultimului motiv, aspiratorul v-a relua curățenia de unde a rămas după ce se încarcă, tu nu trebuie să faci ceva.
Dacă vrei să cureți doar o zonă anume ai două variante, ori folosești funcția Remote control cu care trebuie să fi foarte atent, ori ții apăsat butonul Home pentru 3 secunde pentru ca aspiratorul să facă curat pe o suprafață de 1,5 m2 în jurul lui.
Cum folosești mopul?
Accesoriul de mop este în cutie și se montează extrem de simplu și ușor pe aspirator. Dar mai întâi scoate laveta de mop de pe mop trăgând ușor de ea pentru că e prinsă cu arici de rezervorul de mop, apoi scoate-o de tot glizând marginile în interior sau exterior, ai și niște semne desenate pe acolo.
Umezește laveta un pic, nu mult. Umple rezervorul mopului cu apă calduță sau rece, nu fierbinte! niciodată fierbinte! Și nici să nu pui detergenți speciali, dezinfectanți sau alte substanțe care pot înfunda micile canale ale aspiratorului, doar apă.

Pune laveta la loc exact așa cum ai scos-o și fixează accesoriul de mop în partea de jos a aspiratorului doar când ai nevoie de el. Desigur, ai grijă ca aspiratorul să fie închis când faci asta. Când apeși ai grijă să se audă un clank, să te asiguri că e fixat bine și nu se mișcă mult.
Apoi poți porni aspiratorul, el singur o să-și dea seama că e mopul pus și o să-l folosească automat. Din aplicație poți seta și nivelul de putere de aspirare, dar și câtă apă să împrăștie când curăță cu mopul.

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra curăță foarte bine, dar e destul de zgomotos, chiar și în modul Silent, clar nu poți dormi cu el în cameră, nici măcar nu te poți uita la TV când merge. Eu îți recomand să te muți în altă cameră cât face curat, așa te asiguri și că nu-l deranjezi și nu-l încurci, o să te cheme el dacă are nevoie de ajutor, mai ales dacă a rămas prins în ceva. O să țipe și o să te anunțe și pe telefon în aplicația Mi Home.
Unboxing Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra Auto-Empty Station
În cutie vei găsi stația de golire și încărcare cu un sac de unică folosință deja montat, compartimentul de praf pentru golire automată ce îl înlocuiește pe cel standard, cablul de alimentare al stației, un alt sac de unică folosință și manualul de utilizare.

Cum se setează?
În primul rând asigură-te că aspiratorul e oprit și înlocuiește recepientul de praf cu care a venit aspiratorul cu cel pentru golire automată, sunt simple de schimbat. Știu că arată exact la fel, dar se pare că există o diferență foarte mare între ei, asigură-te că nu-i încurci.
La fel ca la stația simplă de încărcare, asigură-te că și stația de golire e lângă perete, nu sunt fire în jur și că semnalul WiFi e foarte bun în zonă.

Pune stația în priză și pornește-o de la butonul special din spate. În partea de sus e un buton de golire a aspiratorului, apasă o dată pe el pentru o singură golire sau ține apăsat 3 secunde pentru ca aspiratorul să se golească automat când simte că e cazul. O să vină singur la stație, ața cum face și la cea de încărcare și o să se golească sau o să se încarce. Nu ai nevoie să ții ambele stații de încărcare în priză.
Asta a fost tot! Sacul de unică folosință de 4l se aruncă când e plin, o să te anunțe și stația, dar și aplicația. Se shimbă ușor și da, trebuie să îți tot cumperi tu astfel de saci, se găsesc mai ales online.

Cred că este deja un review super lung așa că las pentru data viitoare partea de review propriu-zis, când vă spun și vă arăt dacă a făcut treabă bună sau nu. Când vă arăt toate opțiunile din aplicație, cum se curăță, cum se întreține ca să vedeți că nu e chiar ca și cum ați avea o menajeră care se ocupă de tot, tot trebuie să faceți și voi destul de julte lucruri înainte să-l folosiți, după ce a făcut curat și mai ales ca să-l curățați pe el, dar tot o să vă facă viața mult mai ușoară.
Ce spuneți aveți un astfel de device? E util? Sau v-ați dori un robot aspirator?