fbpx

Data oficială de lansare pentru PlayStation VR a fost anunțață: octombrie 2016

Data oficială de lansare pentru PlayStation VR a fost anunțață: octombrie 2016

16 mart. 2016 VR
Data oficială de lansare pentru PlayStation VR a fost anunțață: octombrie 2016. Luna de lansare mai bine zis, nu se cunoaște data exactă, încă.
PlayStation
Căștile PlayStation VR vor costa 400 euro, dar nu vor funcționa fără controller-ul PlayStation Move ce costă 130 lei și PlayStation Camera ce costă 300 lei. Controllerul Dualshock poate fi folosit, dar este recomandat PlayStation Move.
Așadar, dacă nu aveți deja aceste componente, costul headset-ului VR vă duce cam pe la 500 euro cu totul.
Specificațiile sunt ceva mai slabe ca ale competiției:
 – Ecranul va fi un OLED de 1920 x 1080px față de Oculus Rift sau HTC Vive care amândouă au rezoluții superioare (2.160 x 1.200 px)
 – Field Of View de 100 grade. În timp ce Oculus și HTC Vive oferă Field Of View de 110 grade.
Dar va putea duce până la 120Hz refresh rate (față de 90 pentru Oculus și HTC) deși pentru jocurile care sunt foarte demanding, unde PS4 nu depășește 30 fps, nu văd cum se vor manifesta cei 120 Hz.
 Cdnix5KVIAA2wbl
Casca va permite mișcări 360 grade cu ajutorul a 9 senzori plasați în interiorul unei camere. Utilizatorul va putea viziona fotografii sau video-uri 360 cu ajutorul acestui headset via PS4 Media Player. Toate cu o latență de până la 18 ms și cu suport 3D Audio.

Un avantaj al PS VR față de concurență, este faptul că nu depinde de un PC Capabil de VR, care este mai scump ca un PS4, fiind o alternativă VR pentru cei care nu vor să cheltuiască atât de mult.
PS VR va conține în pachet o unitate de procesare care se conectează la PlayStation pentru a ajuta la extra workload, cablurile necesare (momentan nu există o variantă wireless) și casca în sine.
hero-26078
Dispozitivul va fi lansat în luna octombrie 2016, moment în care vor fi disponibile circa 50 jocuri compatibile, iar Sony colaborează deja cu 230 de dezvoltatori pentru a crește numărul jocurilor VR Ready rapid. Piața de lansare este destul de mare, ținând cont că s-au vândut deja aproape 40 milioane unități de PS4, dar e posibil să nu ajungă oficial și în România.
PlayStation-VR

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.