fbpx

De ce explodează bateria lui Galaxy Note7? Vezi cum poți schimba device-ul tău Note7

De ce explodează bateria lui Galaxy Note7? Vezi cum poți schimba device-ul tău Note7

7 sept. 2016 Altele

Acum câteva zile, câteva persoane care au achiziționat la precomandă noul device de la Samsung – Galaxy Note7, s-au trezit cu el distrus din cauza unei explozii destul de puternice a bateriei. Toate cazurile au fost identice, device-ul a luat foc când era la încărcat și apoi a explodat. Astfel de explozii au mai avut loc și cu alte telefoane ale altor companii, dar mereu au fost cazuri izolate datorate, în principal, utilizării neadecvate. Dar la Samsung Galaxy Note7 se pare că este o problemă de fabricație, oricui îi poate exploda telefonul când este la încărcat timp îndelungat.

vaerc573j76pppc9p3zz

Situația e destul de gravă, atât pentru companie (mai ales că se așteptau vânzări record la Note7), cât și pentru utilizatori, ei pot rămâne fără telefon câteva zile sau chiar se pot accidenta dacă stau pe lângă el când explodează. Se presupune că Note7 o să fie interzis în avioane, lucru puțin probabil. Desigur, situația a creat și o serie de meme-uri amuzante ce s-au distribuit rapid în online, afectând și mai mult imaginea companiei Samsung.

image 19z049 note-7-nagy

Pentru că numărul cazurilor confirmate de explozie a bateriei a ajuns la 35, Samsung a decis săptămâna trecută oprirea livrărilor de device-uri Note7 (acum vânzările fiind blocate chiar și pentru cei care deja au comandat și plătit device-ul), iar acum au decis retragerea de pe piață și schimbarea a peste 2.5 milioane de device-uri Note7 (aproape toate cele vândute) ce pot fi afectate de acest defect.

Samsung a transmis că doar 0.1% din device-urile Note7 fabricate au acest defect, dar e greu să îți dai seama exact care device, așa că le vor retrage pe toate, deși o simplă schimbare a bateriei ar fi suficientă.

Expertul în materiale explozive, Jay Whitacre de la Universitatea Carnegie Mellon, a precizat că defectele pot fi chiar în materialele folosite sau în procesul de fabricare, aceste defecte conduc la apropiere prea puternică între părțile + și – ale bateriei după o durată scurtă de utilizare a telefonului, după ce se întâmplă acest lucru, dacă utilizatorul pune telefonul la încărcat timp îndelungat, bateria se supraîncălzeșteși duce la o „fiebere” a electroliților, apoi la o rupere a ambalajului bateriei din cauza presiunii datorată fierberii, ce apoi conduce la foc și explozie.

galaxy7_1

Cei de la Phone Arena afirmă că device-urile produse în China nu ar avea probleme, ci doar cele din Vietnam sau Coreea, dar asta nu este o sursă sigură, eu vă recomand să urmați pașii de mai jos indiferent unde a fost produs device-ul:

Cum vă puteți schimba device-ul Note7?

„Utilizatorilor care dețin deja un Galaxy Note7 le va fi schimbat dispozitivul cu unul nou, începând cu 19 septembrie 2016, prin intermediul magazinului de unde au achiziționat produsul.

Compania a recurs la aceste măsuri pentru a se asigura că utilizatorii produselor puse pe piata de Samsung Electronics România S.R.L., înregistrată la Registrul Comerțului București sub nr. J40/7668/2012, cu atribut fiscal RO, având cod unic de identificare fiscală (CUI) 2269272 (”SEROM”) beneficiază de produse la cea mai bună calitate. Samsung Electronics Romania depune eforturi alături de parteneri, pentru a se asigura că procesul de înlocuire a dispozitivul va decurge într-un mod cât mai simplu, eficient și confortabil pentru utilizatori.

Samsung Electronics Romania deruleaza un program de inlocuire cu privire la dispozitivele Galaxy Note7 puse pe piata de Samsung Electronics Romania în România si încurajează toți utilizatorii acestor dispozitive să profite de oferta disponibila la partenerii Samsung Electronics Romania, în urma căreia vor beneficia de următoarele:

  1. – Utilizatorii își pot schimba actualul Galaxy Note7 cu unul nou, începând cu data de 19 septembrie 2016.
  2. – Utilizatorii își pot schimba oricând actualul dispozitiv Galaxy Note7 cu un Galaxy S7 sau S7 edge. Diferența de preț va fi returnată utilizatorilor.

Pentru utilizatorii care au precomandat Galaxy Note7 și așteaptă comanda: Samsung Electronics Romania își cere scuze pentru întârzierile de livrare. Acestea se datorează procesului de înlocuire a dispozitivelor. Livrările vor fi reluate începând cu 19 septembrie 2016.”

19 septembrie mi se pare un pic cam târziu, oare utilziatorii de Note 7 au „curaj” să-și folosească device-ul până atunci?

Orange:

„Vânzările de Galaxy Note7 au fost suspendate temporar pentru ca producătorul să identifice toate posibilele dispozitive cu probleme de fabricație. Orange România a oprit livrările către clienți, iar produsul a fost retras din shopuri și magazinul online.

Clienții Orange care au comandat acest produs sunt contactați pentru a li se restitui contravaloarea pachetului achiziționat, ce constă într-un Samsung Galaxy Note 7 și un Gear VR. De asemenea, aceștia au opțiunea de a primi în schimbul Samsung Galaxy Note 7 un Samsung Galaxy S7 sau Samsung Galaxy S7 edge, primind diferența de cost și păstrând cadoul Gear VR. Clienții pot opta să aștepte o versiune îmbunătățită a Samsung Galaxy Note 7 la o dată ce le va fi comunicată ulterior.”

Așadar, dacă ai primit device-ul la precomandă, poți să returnezi telefonul gratuit, Orange asigurând transportul. Dacă ai facut precomandă și încă nu ai primit smartphone-ul, ai urmatoarele opțiuni:
– aștepți până îți vine un nou Note7 – nu se știe cât durează
– rămâi cu ochelarii Gear VR și îți iei un Galaxy S7/S7 edge. În plus, primești diferența de bani de la Orange (diferența între banii dați pe Note și prețul lui S7 sau S7 edge). Apoi nu vei mai putea schimba S7/S7 edge cu Note 7.
– anulezi complet comanda ș primești banii înapoi.

Vodafone:

„Vodafone Romania este la curent cu rapoartele care arata un numar foarte mic de incidente notificate de utilizatorii Samsung Galaxy Note 7. Calitatea si siguranta utilizatorilor sunt prioritati absolute pentru Vodafone. Vanzarile terminalelor Samsung Note 7 vor fi amanate. Toti utilizatorii care au facut pre-comenzi pentru terminal sau l-au achizitionat vor fi notificati in privinta acestor aspecte si a optiunilor pe care le au. Vom transmite noi informatii despre disponibilitatea Samsung Note7 indata ce vor fi confirmata de catre Samsung”.

Se pare că doar Orange oferă o soluție clară pentru utilizatorii de Note7, încă aștept reacția marilor magazine online și a operatorului Telekom.

Această problemă afectează enorm imaginea companiei Samsung, deși ei au decis schimbarea urgentă a tuturor device-urilor (sper că nu vor schimba doar bateria), consumatorii vor rămâne supărați că au dat destui bani pe un device pe care nu-l pot folosi sau îl vor primi cu întârziere. Pe lângă pierderile financiare destul de mari datorate schimbării device-urilor (+transportul lor), probabil mulți clienți Samsung ce voiau un Galaxy Note7 se vor orienta spre alte device-uri… În seara asta fiind lansarea competitorului principal, Apple – iPhone 7.

Comentarii

  1. Fix acum când au câștigat cel mai mult pe piața mobile. Explodeaza Note 7, se lansează Iphone 7 si 7 Plus, iar pentru cei care vor neaparat Android tocmai s-a lansat V20, cat ghinion.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.