fbpx

De ce să cumperi un multifuncțional și cum să-l setezi – Brother DCP-T720DW

De ce să cumperi un multifuncțional și cum să-l setezi – Brother DCP-T720DW

30 mai 2021 Altele

Motive să cumperi un multifuncțional sunt foarte multe, mai ales de când mulți muncim de acasă.

O să vă spun și de ce vă recomand acest multifuncțional de la Brother ce costă în jur de 1.100leiBrother DCP-T720DW. Poate pare mult pe lângă o imprimantă mai ieftină, dar merită banii. Cumpărați un multifuncțional, nu o imprimantă.

Mai întâi o montăm și o setăm, dar asta durează super puțin.

Ce e foarte important! Trebuie să urmați aceste două reguli super importante.

 1. Să nu vă fie frică! Imprimantele/multifuncționalele simt frica. Toți cei care au avut o imprimantă știu asta.
 2. Nu vă grăbiți. Multifuncționalele/imprimantele simt când vă grăbiți și exact atunci se încăpățânează să nu vă ajute.

Dacă nu vă e frică și nu vă grăbiți. Totul o să meargă perfect!

Citiți cu atenție foaia cu instrucțiuni. Nu e nimic special acolo, dar ajută.

În primul rând, încarcă hârtia. Hârtia intră în tava specială. Trebui să tragi tava, iese foarte ușor, desfaci capacul de la tavă, apeși clama specială ca să faci loc pentru hărtia tip A4 și pui hârtia, așezi tava la loc și gata!

Conectați cablul de încărcare la o priză și la multifuncțional. Pornirea este automată și trebuie să alegi limba de utilizare. Apoi treci la umplerea cartușelor de cerneală.

Ca ele să țină cât mai mult și cerneala să nu se usuce, vei primi separat dozele de cerneală. Două negre de 108ml pentru 7.500 de pagini fiecare și câte o sticluță de cerneală Galbenă, Albastră și Magenta de 48,8ml fiecare pentru a printa 5000 de pagini – fiecare.

Îndepărtează folia de protecție, pune bine capacul la loc și apoi desfă vărful. Scoate dopul și de la rezervorul multifuncționalului T720DW și așează sticla cu grijă, ea o să stea și singură fără probleme. Dacă te grăbești, poți strânge sticluța ca să curgă mai repede cerneala.

Pune toate sticluța, rezervorul pentru cerneală neagră e mai mare decât cele pentru celelalte culori. Toată operațiunea durează 10-15 minute și nu te murdărești pe mâini. Oricând poți vedea câtă cerneală mai ai.

Apoi imprimanta o să se calibreze, o să curețe ea ceva prin interior și o să tragă cerneala. Între timp, tu selectezi data și ora. Gata! Acum imprimanta o să printeze o hârtie de control.

DCP-T720DW ofera viteze de imprimare de pana la 16,5 ipm color / 17 ipm mono.

Culorile ies foarte bine, a copiat rapid, clar și a făcut doar puțin zgomot la printare. T720DW este un multifuncțional destul de silențios.

Acum că v-am liniștit și ați văzut că e ușor de montat, hai să vedem cum o conectăm la PC, laptop și telefon, pentru că poți printa documente chiar și de pe telefon.

Pentru PC – poți folosi conexiunea wireless sau cablul USB. Eu o să folosesc cablu de data asta ca să folosesc conexiunea wireless la laptop și smartphone.

Conectează cablul din interiorul imprimantei la PC. Instalează software-ul special de la adresa setup.brother.com și acum poți printa fără probleme.

La laptop e la fel, dar fără cablu. Avantajul e că poți sta cu laptopul oriunde, dar e posibil să ai probleme dacă conexiunea wireless pică. Pentru ca transferul datelor să funcționeze, și laptopul și multifuncționalul T720DW trebuie conectat la aceeași rețea wireless locală.

La telefon e la fel ca la laptop, dar aplicația mobilă (software-ul) îl descarci de pe adresa brother.com/apps.

De ce să cumperi un multifuncțional?

Iată câteva scenarii unde o să vă arăt și rezolvarea:

 • Ai nevoie rapidă de o copie după buletin pentru a o adăuga la dosarul cu șină cerut de instituțiile publice. Doar pune buletinul în zona specială și apasă butoul Mono Start.
 • Ai de învățat, ai găsit un tabel important în carte și ai vrea să scrii pe el fără să mâzgălești cartea. Doar copiază tabelul apăsând Color Start și apoi desenează orice vrei pe el.
 • Ți-ai pierdut papagalul și ai nevoie de flyere pe care să le pui pe strada ta, poate cineva l-a găsit. Printezi repede o imagine color din PC cu text și poți să o copiezi apoi în cât de multe exemplare ai nevoie, chiar și 5.000.
 • Ai un review de filmat și îți e teamă că o să uiți textul. Printează textul de pe laptop prin conexiune wireless ca să-l iei cu tine în zona de filmat.
 • E ziua mamei tale și îți dai seama brusc că pe lângă cadou, ar aprecia și câteva poze cu voi împreună. Printezi pozele din telefon în doar câteva minute, mai mult durează să te hotărăști în ce poze arătați mai bine 😀
 • Trebuie să scanezi desenul făcut de tine ca apoi să-l refaci într-un program de editare foto. Doar apeși scan și ai imaginea în PC în doar 1 minut.
 • Vrei să-ți amenajezi un colț de relaxare și ai avea nevoie de un mic tablou care să schimbe atmosfera. Doar printează o poză super mișto de pe internet pe un format mai mare.
 • Ai nevoie să semnezi un contract urgent. Doar printează contractul, semnează-l și apoi scanează-l. Te asigur că totul durează doar 3 minute.
 • Nu poți învăța de pe materialele online. Printează-le, chiar și 7.500 de pagini monocrom, dacă înveți la medicină.
 • Vrei să faci jucării din origamii pentru copii tăi dar habar nu ai cum să le împăturești? Descarcă de pe internet un template, printează pe foaie colorată și apoi doar pliază conform instrucțiunilor.

Ce îmi place foarte, foarte mult la acest multifuncțional e că poți copia mai multe foi fără să le tot așezi tu. Le pui pe toate în tava de sus și apeși copy, T720DW trage singur foile și le așează perfect înapoi ca să nu încurce nimic. Asta e funcția mea preferată.

Mai îmi place și că poți printa pe ambele pagini ale foii și nu trebuie să faci tu ceva special pentru asta, doar când dai print alegi – Ambele părți, poți seta rapid dacă ai nevoie să mărești sau să micșorezi imaginea când o copiezi sau scanezi, printează monocrom foarte repede – am printat 391 de pagini în doar 12 minute, că te poți conecta la rapid la multifuncțional de pe orice device, deși o funcție NFC era și ea utilă și îmi place mult cât de ușor încarci cerneala. Mai ales că o sticluță de cerneală începe de la doar 25lei cea color, 40lei cea neagră care are și cantitate dublă de cerneală, iar setul complet costă doar 200lei.

Pentru că este o imprimantă inkjet, ai mai multe avantaje – un cost de achiziţie scăzut, un consum foarte redus de energie, este mai silenţioasă, are costuri de întreţinere foarte mici, poate printa detalii foarte fine şi poate tipări pe o gamă variată de medii de printare.

Eu vă recomand modelul T720DW de la Brother pentru că este foarte trainic, ușor de setat și utilizat, nu are un preț exagerat – 1.100lei, cerneala se schimbă ușor și nici nu e scumpă, poți vedea oricând nivelul de cerneală, se conectează și la telefon, are un meniu extrem de simplu dar cu tot ce trebuie, nu e prea zgomotoasă, este rapidă, scoată imagini superbe pe hârtie fotografică și cel mai important – nu e împotriva ta, nu o să se blocheze când ai mai mare nevoie de ea 😀

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.