fbpx

Totul despre Android 8.0

Totul despre Android 8.0

20 aug. 2017 Android

Tot ce trebuie să știm despre noua versiune de Android: ce nume poartă, data lansării și ce update-uri noi ne promit dezvoltatorii.

 Android-O-820710

După cum prea bine știți, sistemul de operare Android pentru telefoanele mobile a fost dezvoltat de Google și se bucură de un succes imens. Compania a anunțat de curând pe site-ul lor oficial că noua versiune Android va fi lansată pe data de 21 august în New York și va purta numele de Android O, numele final fiind Oreo.


Gigantul dezvoltator a pus la dispoziție pe pagina lor oficială o listă cu schimbările aduse noii versiuni, de această dată cei de la Google punând accent pe îmbunătățirea experienței de utilizare și nu pe modificări ale interfeței sistemului de operare.

21017859_1421553677899647_907754117_o

Printre schimbările aduse de Android putem enumera:

– oprirea aplicațiilor de a mai afișa notificări din setările telefonului;

– “notification dots” ce ne permit să previzualizăm notificările diverselor aplicații fără a le deschide;

– schimbări minore aduse fontului, panoului de notificări și lock screen-ului;

– inserarea în bara de notificări a unui monitor activ ce ne arată în orice moment aplicațiile deschise;

– modul picture-in-picture ce ne permite să micșorăm anumite aplicații în fundal cât utilizăm alte programe pe telefon (youtube, netflix și alte aplicații vor beneficia de suport din partea Android);

– introducerea unor noi funcții (Fluid Experiences și Vitals) care fac experiența utilizării mai plăcută și ușoară cu funcțiile de auto-fill a câmpurilor cu user name-ul utilizatorului,

– smart text selection ce reține cele mai des copiate și utilizate cuvinte, în timp ce Vitals reduce consumul bateriei și administrează resursele aplicațiilor și a telefonului într-un mod cât mai eficient.

Și de această dată primele telefoane care vor beneficia de noua versiune vor fi cele produse de Google (modelele Pixel și Nexus).

 

Pe site-ul oficial al dezvoltatorului va fi și un live-stream unde puteți urmări lansarea oficială a noii versiuni a sistemului de operare Android. Evenimentul este marcat de eclipsa totală de soare care, de asemenea, se întâmplă pe data de 21 august.

 

Articol scris de: Tudor Croitor

Comentarii

  1. Mereu au avut o denumire „sweet” … in momente ca astea regret ca nu am un Nexus sau un Pixel.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.