fbpx

Despre Tenda AC1200 AC8

Despre Tenda AC1200 AC8

29 feb. 2020 Routere

Am primit la testat unul din cele mai recente routere din familia Tenda – Tenda AC8, un router Wi-Fi performant care suportă bandă duală (2.4GHz cu viteza maximă 300Mbps şi 5GHz cu viteza maximă de 867Mbps).


Unul dintre plusurile interesante este aplicația Wi-Fi care ajută la vizualizarea / gestionarea în timp real a rețelei. Se pare că AC8 pare o alegere înțeleaptă atunci când vine vorba de a oferi conectivitate rapidă, sigură și neîntreruptă la Internet. În plus, oferă și 4K streaming.

Când vine vorba de hardware, Tenda AC8 vine cu procesor CoreTek 1GHz 28Nm RealTek. Tenda spune că AC8 oferă o performanță suplimentară cu până la 40% mai bună decât predecesorii și omologii săi, oferind o experiență impresionant.
În cutie, pe lângă router, găsim și încărcătorul, un cablu de reţea şi un ghid de folosire. Conținutul standard pentru routere.

Design

Îmi place foarte mult cum arată routerul AC8, pare a fi un gadget folosit de Batman :).

Este făcut dintr-un plastic rezistent și are un design unic. Routerul Wi-Fi are un buton WPS/Reset, butonul de pornit/oprit, un port WAN 10/100/1000 Mbps și 3 porturi LAN 10/100/1000 Mbps. AC8 are patru antene de 6dBi ce acoperă o suprafață de aproape 90 m2 și un singur LED multicolor ce indică starea acestuia. Routerul are un design în formă de aripă de liliac, mai subțire în față și mai gros în spate. AC8 este destul de ușor, acesta cântărind doar 612 grame, ce îl face ușor de transportat și nu ocupă foarte mult spațiu.

Opțiuni

Tenda AC8 continuă seria de routere wireless Tenda AC, fiind echipat cu MU-MIMO și tehnologia Beamformin+, aceste caracteristici vă ajuta să obțineți o acoperire inegalabilă și performanțe stabile.

Tehnologia MU-MIMO asigură o conexiune wireless stabilă și crește calitatea conexiunii la internet, dar și procesarea datelor, în timp ce tehnologia Beamforming+ îmbunătățește semnalul pentru dispozitivele Wi-Fi 802.11ac wave2.
Pe lângă conectivitate, există și suport IPv6, eliminând atacurile și virușii protejând în același timp tranzacțiile online, simplificând transmiterea datelor și reducând timpul de procesare.

Una dintre caracteristicile unice este prioritizarea inteligentă a traficului; combină atât 2.4GHz cât și 5GHz sub un singur nume Wi-Fi, analizează automat mediul de internet înconjurător optimizând canalul / lățimea de bandă Wi-Fi, evitând totodată interferențele pentru a oferi o frecvență mai rapidă a semnalului. Tenda AC8 AC1200 dispune şi de funcţie access point (AP Mode), Repeater şi WISP.
Configurarea este foarte ușoară, folosind aplicația Tenda WiFi, disponibilă și pentru Android dar și pentru iOS.

Concluzii

Fiind un router pentru case mici și mijlocii, Tenda AC8 AC1200, este echipat cu toate funcțiile de vârf, astfel încât se potrivește foarte bine cerințelor moderne ale utilizatorilor. Este un router puternic cu bandă duală, care are un preț rezonabil, are o gamă bună și este suficient de inteligent pentru a identifica și optimiza canalele pentru conectivitate rapidă la internet. Mi-ar fi plăcut și un port USB, dar, personal mi se pare o investiție foarte bună.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.