fbpx

Căsti de gaming RGB + microfon gaming la 500lei?

Căsti de gaming RGB + microfon gaming la 500lei?

11 sept. 2021 Gaming

Vrei device-uri de gaming de încredere, dar la un preț decent? Poate și cu lumini RGB, dar să-ți mai rămână bani și de jocuri? Portofoiul de produse al celor de la Genesis e plin cu device-uri de gaming bune la prețuri accesibile.

Eu de peste 2 săptămâni testez două astfel de device-uri: o pereche de căști de gaming RGB, foarte ușoare și comode – Genesis Neon 750 RGB – ce costă în jur de 260lei, și un microfon de gaming tip condensator cu pop-filter ce vine și cu o super carcasă – Genesis Radium 600 – la prețul de doar 250lei. Cu 500lei ai și căști și microfon, ambele foarte bune, dar să intrăm în detalii.

Dacă vrei să ai un super set-up de gaming trebuie neapărat să alegi accesori de gaming RGB, nu se poate fără. Dar tot ce e RGB e super scump, sau poate nu…

Căștile Genesis Neon 750 RGB au lumini RGB pe ambele căști, nu „țipă” prea tare, sunt discrete și un pic mai statice decât mă așteptam, dar vor completa perfect set-up-ul tău de gaming.

În cutie vin cu microfonul ce se poate atașa dacă vrei căști cu microfon, cu o punguță de transport, prelungitor pentru cablu USB de încărcare ca să nu stai în poziții incomode când te joci pentru că cablul e prea scurt (are 1,5m), și mai vine și cu un extender pe mufă jack împărțit pentru căști și microfon.

Căștile au fost lansate în România de puțin timp, iar pentru prețul de 260lei materialele sunt mai bune decât mă așteptam.

Căștile sunt extrem de comode, pernițele sunt moi și destul de fluffy, la fel și banda de susținere, care deși e moale, conferă și o susținere foarte bună.

Căștile sunt reglabile, v-am zis deja că sunt iluminate RGB Prismo – nu poți alege tu culorile, e un sistem destul de basic, dar poți alege de pe telecomanda de pe fir dacă le pornești sau nu.

Tot de pe telecomandă poti modifica volumul sau pune pe mute, e simplu de folosit, nimic special la ea, pare că ar rezista bine în timp.

Cablurile sunt învelite în material textil pentru a rezista mai bine în timp și nici nu se încurcă prea ușor, dar nu știu de ce extenderul de 1m pentru USB nu este împletit…

Microfonul este detasabil, aveți mari grijă când îl puteți, are un rost care nu se vede ușor din prima, să aveți grijă să nu rupeți ceva. Este un microfon mid-range, ok pentru jocuri, poți țipa cât de tare vrei, poți vorbi în șoaptă, o să se audă ok oricum, fără bâzâieturi sau elemente statice.

Căștile au difuzoare de 50mm, super ok de gaming. Totul se aude bine, dar nu sunt cele mai bune la izolarea fonică. Frecvența este cea normală, cea pe care o percepe urechea omului, între 20- și 20.000Hz cu o impendanță de 32 Ohmi și un volum maxim de 106 dB. Și microfonul are o frecvență bună, între 100 și 16.000Hz.

Per total, căștile sunt super, super bune la 260lei, le recomand.

Chiar dacă căștile Neon 750 RGB vin cu microfon, mulți gameri, mai ales cei care fac stream, preferă un microfon extern de gaming. De ce? Pentru că un microfon extern oferă o calitate mai bună a sunetului, nu îți prinde și respirația, captează și ce se întâmplă în cameră – dacă asta vrei și dă foarte bine pe video – pari mai profi.

Dar poți să fi profi și doar cu 250 lei, atâta costă microfonul Radium 600 pe USB cu pop filter inclus, ca să pari nu profi, ci super profi.

Microfonul Genesis Radium 600 vine cu o geantă de transport tare cool care o să dea bine și dacă doar o pui în spatele tău ca decor în timpul stremingului.

El este un microfon condensator Cardioid, ceea ce înseamnă că o să capteze foarte bine vocile și o să elimine mult din zgomotul de fundal. Dacă faci stream cât vecinul folosește bormașina, doar vocea ta o să se audă.

E foarte ușor de montat, e doar plug and play. Începeți cu baza și suportul, baza este foarte greaa și are un burete special pe spate pentru a nu aluneca, apoi așezați microfonul și pop-filter-ul, și chiar vă recomand să adaugați și pop-filter-ul pentru a elimina din zgomotele un pic deranjante din vorbire. Un pop-filter face ca P-urile, F-urile, T-urile să se aude mai bine, mai la același nivel cu restul literelor. Poate nu îți pare deranjant, dar o să vezi diferența când folosești un pop-filter, totul o să se audă un pic mai clar.

Eu aș zice că este un set-ul de microfon super bun pentru streaming și vlogg-uri pentru Youtube. Poți pune și buretele special ce o să facă vocea ta și mai plăcută auzului și o să mențină un nivel echilibrat al volumului în timp ce vorbești.

Pe microfon ai la îndemână butoane pentru a regla volumul și sensibilitatea, și ai și un buton rapid de mute. În plus, poți conecta căștile direct la microfon ca să vezi exact cum se aude, această modalitate este perfectă la început pentru a-ți da seama dacă sensibilitatea și volumul în timpul înregistrării sunt ok.

Desigur, poziția lui se poate modifica ca să stai cât mai comod în timpul streamului, dar să te asiguri că pop-filterul e în dreptul zonei microfonului, nu pe margini. Butoanele sunt făcute să stea pe margini.

Poți pune microfonul și pe un arm-rest, shock-mount, dacă vrei să-ți cumperi așa ceva.

Eu zic că la 250lei merită toți banii, nu? Voi ce spuneți? Ați cumpăra cele două device-uri de gaming de la Genesis?

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.