fbpx

Device-uri flexibile de la Lenovo

Device-uri flexibile de la Lenovo

12 iun. 2016 Știri

La ediția Lenovo Tech World din acest an, Lenovo a uimit persoanele prezente cu două dispozitive flexibile. Unul dintre ele este CPLUS, un telefon lung cu un ecran flexibil care vă permite să îndoiți telefonul în jurul încheieturii mâinii. Celălalt device este o tabletă specială care poate fi îndoită în jumătate pentru a funcționa ca un telefon.

Jun-09-2016+13-14-29

Se pare că vom trece de la ecrane puțin curbate, precum LG G4 sau Galaxy S6 Edge, la telefoane flexibile.

Iată video-ul de prezentare:

Noul smartphone concept (CPLUS) de la Lenovo folosește un ecran flexibil și cu un corp segmentat pentru a se putea modifica într-o brîtară inteligentă și apoi din nou în telefon. Smartphone-ul va veni în două dimensiuni, mare și mică, dar nu se știu exact dimensiunile.

lenove-600x337

CPLUS încă nu se află în producție, e doar un prototip. El are un display flexibil de 4,26 inci, rulează sistemul de operare Android și va veni într-o gamă de 12 culori diferite.

Nu este prima dată când vedem dispozitive concept cu display-uri flexibile. Samsung, LG și Nokia au lucrat, de asemenea, cu dispozitive flexibile, deși nici unul nu au ajuns încă pe piață.

2016folio-01jt-1

Plasarea componentelor în mod tradițional inflexibile, cum ar fi bateriile, este o provocare formidabilă, poate Lenovo va avea mai mult succes pentru o producție în masă de astfel de device-uri.

2016-06-09-image-28

Lenovo nu a spus de cine sunt construite panourile OLED, dar au spus că nu este vorba de Samsung sau LG – Lenovo se pare că lucrează cu un producător mai mic.

Întrebat când ne putem aștepta la produse cu display-uri flexibile și pliabile de pe piață, răspunsul a fost: „În aproximativ cinci ani”. Desigur, trebuie să existe o cerere de astfel produse și trebuie să fie rentabile.

2016-06-09-image-29

Cu siguranță or să mai dureze ani buni până vom vedea device-uri flexibile pe piață, dar mă bucur să văd că suntem din ce în ce mai aproape de acel moment.

Comentarii

  1. Pana acum suna foarte bine, tot vedeam ca Samsung pregateste asa ceva pentru anul 2017 dar istetii de la Lenovo le-au luat-o inaite cu prezentarile. LG a mai prezentat anul acesta ( parca la CES 2016 ) un ecran flexibil. Dar din nou, se pare ca Lenovo nu a stat pe gânduri și a acționat, bravo Lenovo.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.