fbpx

Două noi centre Microsoft Cloud

Două noi centre Microsoft Cloud

13 nov. 2015 Altele

Microsoft a anunţat astăzi că intenţionează să furnizeze Microsoft Cloud, incluzând Azure, Office 365 şi Dynamics CRM Online, din 2 noi centre de date situate în Magdeburg şi Frankfurt am Main, Germania.

Noile centre de date vor respecta aceleaşi standarde de securitate, servicii şi calitate ca toate celelalte centre de date Microsoft. Serviciile oferite vor fi în concordanţă cu principiile solide ale companiei referitoare la siguranţă, confidenţialitate, control, conformitate şi transparenţa serviciilor cloud, și compatibile cu soluțiile Microsoft utilizate în cloud la nivel global.

clouds-978965_1920

“Misiunea Microsoft este aceea de a permite fiecărei persoane să obţină mai mult,” a declarat Satya Nadella, director general Microsoft. “Noile noastre centre de date din Germania, gestionate în parteneriat cu Deutsche Telekom, nu numai că vor încuraja inovaţia şi dezvoltarea locală, ci vor oferi clienţilor şi alternative de gestionare a datelor, dar şi mai multă încredere în modul în care ele sunt stocate”, a adăugat acesta.

Aceste noi servicii de cloud vor reprezenta o inovaţie în domeniu de la un furnizor de cloud de talie globală, astfel că accesul la datele clienţilor stocate în aceste noi centre de date se vor afla sub controlul T-Systems, filială a Deutsche Telekom, o companie germană independentă cu rol de administrator de date. Microsoft nu va putea să acceseze aceste date fără permisiunea clienţilor sau a administratorului de date, iar dacă administratorul de date va acorda această permisiune, accesarea va avea loc numai sub supravegherea acestuia.

Serviciile de cloud ale Microsoft din Germania, Azure, Office 365 şi Dynamics CRM Online, se vor adresa în special organizaţiilor şi companiilor cu activitate în  domenii cu date sensibile, cum ar fi sectorul public, financiar sau de sănătate.

Centrele de date vor fi situate în Magdeburg şi Frankfurt am Main şi vor furniza un nivel de servicii eficiente, precum şi standarde înalte de securitate în cadrul ofertelor Microsoft cloud la nivel global, incluzând autentificare multi-factor cu scanare biometrică şi carduri inteligente, criptarea datelor prin protocoale SSL/TLS pe baza certificatelor germane, controale de securitate fizică şi protecţie împotriva dezastrelor naturale şi întreruperii alimentării cu energie electrică.

Se anticipează că serviciile vor fi disponibile începând cu a doua jumătate a anului 2016 pentru clienţii din Germania, UE şi AELS.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.