fbpx

Droid-ul pe care îl căutai este aici!

Droid-ul pe care îl căutai este aici!

4 nov. 2015 Altele, Gadgets, Jocuri

Noul film „Star Wars – The Force Awakens” aduce în prim plan un nou droid, BB-8. Un droid astromech tare simpatic, cu un mod de deplasare mult diferit față de R2D2 și C-3PO. Ca și seria R2, BB-8 este creat special pentru a se conecta la un aparat de zbor X-Wing starfighter.

Pentru fanii Star Wars, și nu numai, Disney a colaborat cu startup-ul Sphero pentru a lansa cea mai tare jucărie din 2015, o jucărie ce sigur se va găsi sub bradul de crăciun al multor persoane, nu doar al copiilor. Îl puteți găsi și la magazinul f64.ro, eu de acolo îl am.

121

De-a lungul anilor, filmele Star Wars au pătruns încet în viața noastră. Mesajele de compasiune și adevăratele lecții de viață din cele șase filme au strâns mulți fani. Iar cu ajutorul tehnologiei disponibile în acest moment, oricine poate avea acasă o parte din această lume fantastică.

Droid-ul BB-8 este primul personaj din cel mai recent film “Star Wars: The Force Awakens” cu care poți interacționa în viața reală, cu care te poți juca și pe care îl poți face cadou.

IMG_2963

BB-8 de la Sphero nu este atât de mare pe cât cel din film, nici la fel de inteligent, dar poate fi controlat cu smartphone-ul și se poate deplasa singur înregistrând detalii despre mediul înconjurător.

Prețul lui de 1.100lei la F64 este destul de mare pentru o jucărie, dar BB-8 de la Sphero este un gadget, si nu este doar pentru colecționari.

Eu una l-am testat aproape o săptămână și cu greu m-am despărțit de el, dar recunosc că este destul de scump.

10

BB-8 creat de Sphero nu este un gadget creat de la zero, el folosește tehnologie deja utilizată pentru mingea robotică Sphero 2.0, dar cu anumite upgrade-uri cum ar fi: sistemul de încărcare și capul care nu doar îi conferă similaritate cu droid-ul din film, dar și ajută foarte mult la stabilirea direcției de mers, și mai ales îl face mult mai prietenos și uman.

img 5

BB-8 nu este doar o jucărie scumpă, este un gadget care învață mediul în care se deplasează și învață să se adapteze la personalitatea ta. El se deplaseză prin rotirea corpului, în timp ce capul îi rămâne aproape fix.

Așa că îl vom analiza exact ca pe orice alt gadget.

9

Cutia arată foarte bine, doar când o vezi zâmbești ca un copil. În cutie avem roboțelul, standul de încărcare prin inducție, scurt manual de utilizare (o să vedeți că este foarte ușor de setat și utilizat) și cablul de încărcare al standului.

Am fost mirată când l-am văzut pe BB-8, mă așteptam să fie mai mare, dar nu vă lăsați păcăliți de dimensiuni.

img 3

BB-8 are o înălțime de 4,5 inci (11,43 cm) și se poate conecta la smartphone-ul tău cu ajutorul Bluetooth-ului, putând fi controlat pe o distanță de 30 de metri. Este compatibil cu smartphone-urile ce folosesc sistemul de operare Android 4.4.2 sau mai sus și au cel puțin Bluetooth 4.0, și cu smartphone-urile iPhone de la 4S în sus, cu device-urile iPad de a treia generație sau mai noi, iPad-urile Mini și chiar și cu iPod-urile de la a cincea generație sau mai noi.

El cântărește 200 de grame, iar corpul exterior este realizat din policarbonat. Are doua antene, ele par ca au fost lovite, dar asa stau ele si una din ele este alba cu negru.

img 4

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-l încarci pentru a te asigura că ai cel puțin o oră de distracție. Eu am reusit să mă joc chiar mai mult de o oră cu el. Se încarcă total în aproximativ 3 ore.

IMG_2919

Apoi trebuie să descarci pe device-ul tău aplicația prin care îl vei controla pe droid. Aplicația este disponibilă pe Google Play și pe App Store și se cheamă “BB-8™ App Enabled Droid”.

Pașii pentru a conecta droid-ul la smartphone sunt foarte simpli, trebuie să pornești Bluetooth-ul pe device, să apropii telefonul de BB-8 și să aștepți până se conectează, dureaza vreo 10 – 15 secunde.

img 6

Odată conectat, BB-8 va începe să se miște și să se calibreze, să-și caute punctul de stabilitate și să memoreze spațiul din jurul lui.

Cu ajutorul categoriilor de interacțiuni din aplicație, BB-8 poate să-și prezinte expresiile, să răspundă la comenzile tale vocale, să transmită mesaje holografice, să urmeze indicațiile tale pentru a se deplasa sau să exploreze singur spațiul din jurul lui.

img 1

Categoriile aplicației sunt:

  1. Drive. Cu ajutorul a două controllere, unul pentru a stabili direcția de mers și altul pentru a ghida roboțelul, poți controla gadget-ul prin mediul în care se deplaseză. Asta nu înseamnă că BB-8 o să renunțe total la personalitatea lui, din când în când o să se mai miște singur pentru a da impresia că este atent, că înțelege mediul unde este și că poate comunica cu tine. Atenție cum îl manevrați! BB-8 poate rămâne fără cap dacă se lovește de ceva, noroc că se pune la loc foarte ușor. Pare destul de rezistent la lovituri, dar capul ii mai pica.

6

      2. Patrol. Modul Patrol îi permite lui BB-8 să se deplaseze de unul singur prin încăpere. Nu vă recomand să-l lăsați nesuprevegheat, contrat primei impresii, BB-8 nu realizează unde se află, nu poate analiza terenul, vedea unde este pericol sau pe unde poate cădea. El stabilește zone de pericol după ce deja s-a lovit de ceva, nu poate anticipa ce urmează să se întâmple. Partea întunecată a forței îl poate răni. BB-8 o să marcheze pe harta afișată în modul Patrol zonele de impact prin utilizarea unor stormtrooperi ca reper.

11

Modul Patrol este utilizat și pentru a descoperi mult mai multe despre acest droid, să vezi cum este mai mult decât o jucărie. În acest mod poți vedea viteza cu care se deplasează. o hartă a locației, unde sunt obstacolele sau pericolele pe care le-a întâlnit, distanța parcursă etc.

  1.  Holographic Messaging. Holografic este cam mult spus. BB-8 poate înregistra mesajele tale pentru ca apoi să le afișeze doar pe ecranul smartphone-ului cu ajutorul realității augumentate. Mesajele pot avea până la 25 de secunde (video și audio) și sunt transformate din punct de vedere vizual pentru a semăna cât mai multe cu cele din film.

IMG_3035

Pe lângă toate aceste moduri, BB-8 poate recunoște comenzi vocale prestabilite. Trebuie doar să spui “OK, BB-8!” pentru ca el să pornească modul de recunoaștere vocală a comenzilor. Printre respectivele comenzi prestabilite se numără și “It’s a Trap”, “Run Away”, “Go to Sleep”, “Look Around” etc. Desigur că nu vei înțelege mai nimic din ce spune BB-8, dar e atât de simpatic cum răspunde că nici nu mai contează.

IMG_3169

Din păcate, BB-8 nu folosește “forța” pentru a se deplasa, el folosește un giroscop și un accelerometru. Iar capul este susținut magnetic pe corp, dacă încerci să-l ții de cap nu o să-i convină deloc. Capul are și mici rotița pe partea interioare, rotițe cu care se deplasează pe toată suprafața corpului pentru a rămâne cât mai stabil. Capul nu este rezistent la scufundări, dar nu ai probleme daăa te joci cu el prin ploaie.

8

Viteza maximă pe care o poate atinge este de 2m/secundă, dar depinde mult și de tipul de suprafață pe care se deplasează. BB-8 nu se poate deplasa prin nisip, covoare foarte pufoase, și cu greu se deplasează prin pat. Sunetele pe care le scoate droid-ul nu sunt de la el, ci se aud doar prin smartphone, așa că dacă opriți volumul smartphone-ului, veți opri și sunetele lui BB-8.

Pe multe site-uri din străinătate acest gadget deja este sold-out!

7

Aștept data de 18 decembrie când o să fie lansare filmului unde își face apariția BB-8 pentru a vedea cât de mare este asemănarea între acest gadget și droidul din film.

Sigur acesta este droid-ul pe care îl cauți. Acum să vedem dacă vei vrea să dai atâția bani pe el.

 

 

Comentarii

  1. Cristoase! (face palm)… 1100 de lei tampenia asta? :)) Cred ca este unul dintre cele mai inutile si ridicole lucruri pe care le-am vazut in viata mea…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.