fbpx

Acer Predator Helios 300 revine într-o ediție specială

Acer Predator Helios 300 revine într-o ediție specială

31 aug. 2018 Gaming, Laptop

Nu prea primesc în teste același laptop, sau iterații destul de apropiate ale lui, dar am zis să fac o excepție pentru Acer Predator Helios 300 Special Edition, mai jos vedeți de ce.

 

După cum v-am zis, m-am jucat în trecut cu modelul Acer Predator Helios 300, așa că știam deja la ce să mă aștept: Un exterior foarte agresiv, dar funcțional, și un interior gata să atace orice joc nou apărut pe piață. Toate la un preț mai mult decât decent (aproximativ 1.100 dolari).

Varianta nouă – Special Edition, primită în teste, beneficiază de o culoare inedită. Este o combinație de alb sidefat (predominant) cu auriu, care arată excelent. Știu că la laptopurile de gaming aspectul exterior nu este la fel de important ca performanța, dar în acest caz chiar am rămas impresionată de culoare și de aspect per total. Sigur cu acest laptop vei ieși în evidență, fiind o combinație de culori extrem de rară, care le-a ieșit foarte bine celor de la Acer.

Poate sună puțin ciudat, fiind un review de laptop de gaming, dar am acceptat acest model fix pentru culoarea sa.

Ba mai mult de atât, Acer lansează și periferice de gaming în aceiași combinație de culori, (Mouse Acer Predator Cestus 510, Căști Predator Galea 500) pentru a completa perfect noul tău laptop Acer Predator Helios 300 Special Edition. Toate acestea pot fi depozitate în noul ghiozdan Acer, evident, lansat în aceleași culori.

Designul este aproape identic cu ultima iterație de Helios 300, cea lansată în 2017 – bazată pe arhitectura Intel, generația a 7-a. Cum nu am avut multe probleme cu el atunci, nu am nici acum. De ce să modifici o rețetă care funcționează deja foarte bine? Totuși, aș fi vrut să văd o construcție complet aluminiu, nu doar pe părțile exterioare ale laptop-ului. Pe interior, în zona tastaturii și marginea ecranului rămân de plastic și se simte imediat în contrast cu exteriorul de aluminiu. Probabil s-a ales păstrarea plasticului în anumite zone ale lui Helios 300 pentru a menține prețul destul de scăzut.

Carcasa fiind similară cu modelul precedent, accesul în partea inferioară se face destul de ușor, pentru a eventualele upgrade-uri la RAM și capacitatea de stocare a lui Predator Helios 300 SE.

Caracteristici principale ale lui Acer Predator Helios 300 Special Edition:

Cod: Helios PH315-51

Ecran: Full HD LED IPS cu Refresh Rate de 60Hz, (Cu upgrade disponibil pentru o versiune de 144Hz)

Procesor: Intel Core i5 8300H Quad-Core de 2.3Ghz

RAM: 16GB DDR4 (Maxim 32 GB suportați)

Placă Video: Nvidia GeForce GTX 1060 6GB

Storage: 256GB SSD + 1TB HDD 5400RPM

Conectori: 2xUSB 2.0, 1xUSB 3.0, 1xUSB-C, 1xHDMI, SD card slot, Gigabit ethernet și Gigabit Wi-Fi (802.11a/b/g/n/ac cu antene 2×2 MU-MIMO)

Greutate: 2.7KG

Procesorul (pentru varianta testată) Intel Core i5 8300H este cu aproximativ 10% mai bun ca varianta de pe Helios 300 testat anterior (Core i7 7700HQ), iar dacă optezi pentru varianta dotată cu Intel Core i7 8750H (cu 6 nuclee), sporul de performanță este considerabil mai mare.

În jocuri, sistemul de răcire a funcționat decent, cu momente când laptopul a devenit destul de încins, dar, per total, o performanță acceptabilă. Sistemul de răcire bazat pe două ventilatoare Dual AeroBlade 3D poate schimba fluxul de aer pentru a elibera traseul de răcire de praf sau eventualele alte blocaje. Acesta este controlat prin intermediul aplicațiilor din suita Predator Sense.

Performanțele obținute în jocuri depind foarte mult de placa video prezentă în interior. Astfel, fiind aceiași placă, scorurile obținute vor fi similare cu cele ale lui Predator Helios 300 lansat în 2017.  Pe scurt, laptopul se va comporta excelent în aproape orice titlul lansat, la rezoluția Full HD. Pentru varianta dotată cu ecran de 144Hz, GTX 1060 nu va obține 144 cadre pe secundă în orice titlu nou, decât cu modificări substanțiale (prin scăderea detaliilor) la setările grafice, pentru a atinge fluiditatea dorită.

Display-ul este destul de luminos, deși nu l-aș folosi în exterior, în lumină puternică sau în lumina directă a soarelui, deoarece nu este atât de luminos. Unghiurile de vizualizare sunt excelente, datorită panoului IPS folosit. Culorile sunt vii și foarte vibrante.

La capitolul sunet, Helios 300 SE dispune de tehnologia  Dolby Audio Premium și Acer TrueHarmony, la fel ca modelul precedent. Cele două speakere ale laptopului sunt situate pe partea de jos, se aud destul de bine, dar nu oferă mai deloc bass, ceea ce speram că se va schimba odată cu iterația nouă.

Tastatura este destul de plăcută la atingere, tastele fiind foarte rezistente la abuzuri, deoarece sunt cauciucate. Blocul de taste WASD este colorat auriu, pentru a ieși în evidență. Totuși, aș fi preferat un joc al tastelor mai lung, ele fiind foarte scunde, facil pentru tastare normală, dar în gaming parcă vrei ceva mai dur, mai înalt. Iluminatul este un alb foarte plăcut, mai ales noaptea.

La capitolul portabilitate, pentru mărimea sa de 15,6″, laptopul are o greutate OK, pentru modele de gaming. 2.7kg ar fi mult pentru un ultrabook sau un laptop office, dar pentru gaming majoritatea modelelor se plasează în jurul cifrei de 3 kilograme.

Bateria ar trebui să țină cam la fel ca varianta testată de mine anul trecut, deoarece ambele procesoare utilizare au consumul de 45W, acestea fiind singurele schimbări, lucru pe care l-am observat și eu în practică. Varianta dotată cu Core i7 8750H și/sau display de 144Hz va consuma bateria mai rapid, dar vei avea și performanțe mai bune.

Adaptorul pentru încărcarea laptop-ului este foarte bulky și mare. Adesea, modelele de gaming au astfel de adaptoare, având nevoie de mai mult curent pentru a putea alimenta diversele componente dedicate acestei activități, dar parcă acesta este mai mare decât la competitori.

Per total, Acer Predator Helios 300 SE este un model de gaming foarte reușit, care îmbină un procesor bun cu o placă video capabilă să țină toate jocurile lansate în rezoluție Full HD, și deși are mici neajunsuri (sunetul lipsit de bass, plasticele interioare și ecranul care e greu de folosit în zone puternic luminate), este un candidat perfect pentru cei care vor un laptop de gaming bun, la un preț absolut decent (1.100 dolari). În plus, culoarea este chiar interesantă, Acer nu a exagerat cu distribuirea culorii auriu pe carcasă, pentru a putea păstra un aspect exterior predominant alb, foarte plăcut. Varianta dotată cu ecran de 144Hz va goli bateria mai repede, dar oricum laptopurile de gaming stau conectate la prinză 90% din timp.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.