fbpx

eMAG „Deschide România” pentru producătorii locali

eMAG „Deschide România” pentru producătorii locali

26 ian. 2017 Altele

eMAG lansează programul „Deschide România” și oferă micilor producători locali oportunitatea de a accesa mai facil platforma eMAG Marketplace. Platforma Deschide România oferă avantaje suplimentare față de platforma eMAG Marketplace și este disponibilă doar pentru producătorii români, obiectivul celor de la eMAG fiind crearea unui ecosistem de susținere a antreprenoriatului românesc.

Logo Deschide Romania

Platforma este una scalabilă, așadar, poate susține un număr nelimitat de producători români și de produse realizate în România. eMAG se așteaptă la un număr de peste 400 de antreprenori locali, peste 50.000 de produse românești listate, toate doar în primul an.

Avantajele pentru producătorii români:

– piața de milioane de clienți pe care producătorii locali o vor putea accesa odată cu listarea în eMAG Marketplace

– comisioane mai mici, în medie, cu 50% față de cele standard din eMAG Marketplace (între 2,5% și 10% în funcție de categoria din care face parte produsul), iar ONG-urile înscrise în proiect vor beneficia de comision 0%.

– promovare gratuită. Produsele din program vor fi semnalizate, pe site și în aplicația mobilă eMAG, cu logoul „Deschide România”.

– asistență din partea eMAG. 30 de angajați eMAG implicați în noul proiect le vor oferi producătorilor suport pentru respectarea cerințelor legale în ceea ce privește producția, documentarea și comercializarea online a produselor.

– suport pentru transport. Vânzătorii nu au nevoie de contract cu o firmă de curierat, eMAG se ocupă de acest aspect – ei cheamă curierul. În plus, eMAG se ocupă și de partea logistică (ex: cutii de transportat).

20170126_103152

În prezent, în eMAG Marketplace există 32 de producători locali cu cifră de afaceri de până la 500.000 de lei, cu peste 5.000 de produse, listate în 98 de categorii. Cumulat, până acum, aceștia au înregistrat vânzări de peste 600.000 de lei.

Avantajele pentru clienții eMAG:

– acces simplu la produse create și ansamblate în România

– experiența de cumpărare eMAG

– implicarea activă în comunitate

20170126_102914

Cine se poate înscrie în program?

În „Deschide România” se pot înscrie și beneficia de avantajele programului, indiferent de domeniul de activitate și cu excepția industriei alimentare, mici producători, ONG-uri cu activități de producție din care se autofinanțează și PFA-uri care realizează produse meșteșugărești. Cifra de afaceri a acestora poate să fie de până la 500.000 de lei, înregistrată în ultimul an fiscal încheiat. Codul CAEN al firmei trebuie neapărat să fie unul de producție, iar produsele trebuie să fie unele standardizate – de serie, nu unele unicat. Atenție! Sunt acceptate doar produsele non-alimentare.

Mecanismul de înscriere este foarte simplu. Producătorii români se înscriu în platformă, toate detaliile sunt verificate în cel mult 30 de zile – perioadă în care se face și listarea produselor în eMAG Marketplace.

Cum vi se pare inițiativa celor de la eMAG?

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.