fbpx

Ericsson a prezentat raportul de mobilitate în cadrul Roadshow-ului „Transformăm ideile în realitate”

Ericsson a prezentat raportul de mobilitate în cadrul Roadshow-ului „Transformăm ideile în realitate”

17 iun. 2016 Altele

În această perioadă, destul de multe companii din domeniul tehnic susțin Roadshow-uri speciale pentru prezentarea planurilor de viitor. Una dintre aceste companii este și Ericsson.

IMG_9945 (2)

Dar ce este un Roadshow?

Un Roadshow este reprezentat printr-o serie de prezentări susținute de către reprezentanții de top ai unei companii, pe teritoriul unei țări (chiar și a mai multor țări). Prezentările susținute diferă în funcție de publicul prezent: ziariști, angajați, management de top, clienți finali sau investitori. În cadrul unui Roadshow sunt prezentate analize, predicții, tehnologii și parteneriate noi, precum și device-uri ce vor apărea în curând pe piață. Așadar, puteți să vă dați seama de ce nu puteam lipsi de la un astfel de eveniment.

Ericsson a prezentat predicții privind evoluția IoT, a 5G-lui și  creșterea spectaculoasă de care o să se bucure stocarea în cloud. Pe lângă toate aceste informații, Ericsson a prezentat și ediția anuală a studiului Ericsson Mobility Report.

IMG_9949 (2)

Tehnologia mobilă, internetul broadband și serviciile în cloud se extind rapid, devenind elemente cheie ale transformării digitale pentru toate industriile, serviciile publice și orașe. Așa cum arată și cea mai nouă ediție a studiului Ericsson Mobility Report, Internetul Tuturor Lucrurilor (IoT) va acapara telefoanele mobile, acestea urmând să devină cea mai mare categorie de dispozitive conectate până în 2018. Mai mult decât atât, dintre cele 28 de miliarde de dispozitive ce vor fi conectate până în 2021, aproape 16 miliarde vor fi dispozitive IoT.

Am ajuns să trăim într-o economie în care resursele disponibile sunt alocate mai eficient cu ajutorul tehnologiei, datorită exploziei internetului și a smartphone-urilor la nivel global – în economia bazată pe dristribuire a resurselor – sharing economy.

 Câteva date interesante din Raportul Mobilității:

1. Între 2015 și 2021, numărul de dispozitive conectate la IoT va crește cu 23% de la an la an. Dintre cele 28 de miliarde de dispozitive ce vor fi conectate până în 2021, aproape 16 miliarde vor fi dispozitive IoT

2. Până în 2021, 70% din traficul de date mobile va fi generat de conținut video.

IMG_9953 (2)

3. Studiul arată și o schimbare dramatică în obiceiurile de consum ale tinerilor: rata de utilizare a datelor mobile pentru vizionarea de conținut video a crescut cu 127% în doar 15 luni (2014-2015).

4. Traficul de date mobile este în continuă creștere: la nivel global a crescut cu 60% între primul trimestru din 2015 și primul trimestru din 2016. Mai mult, până la sfârșitul anului 2021, în jur de 90% din traficul de date mobile va fi generat de smartphone-uri.

5. 5G va fi implementat mai devreme decât a fost anticipat, iar armonizarea spectrului va fi necesară între țările care planifică lansări mai devreme.

IMG_9951 (2)

Roadshow-ul Ericsson „Transformăm ideile în realitate” a avut loc în București între 14 și 16 iunie și a avut ca invitați operatori, reprezentanți ai autorităților și industriilor locale, jurnaliști și angajați ai companiei. Toți participanții au avut oportunitatea să participe la un dialog interesant despre modul în care noile tehnologii pot fi folosite pentru a avansa economia României, ne-au fost prezentate și studii de caz din alte țări unde Ericsson a reușit să crească calitatea vieții prin tehnologie.

Dar Ericsson are și un Global Service Center în România, centru care se ocupă și de monitorizarea celei mai mari flote cargo din lume – Mærsk.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.