fbpx

Evolio a lansat primul lor smartwatch – X-Watch

Evolio a lansat primul lor smartwatch – X-Watch

23 sept. 2015 SmartWatch

Evolio a lansat astăzi primul lor smartwatch, dar și primul smartwatch sub brand românesc, X-Watch. 

Video:

X-Watch este un smartwatch ce urmărește linia de design a unui ceas clasic, este din oțel și vine în două variante de culoare: negru și argintiu. Smartwatch-ul arată foarte bine, este simplu de utilizat și mult mai ușor decât mă așteptam.

IMG_1022

Sunt destul de multe smartwatch-uri disponibile în acest moment pe piață, dar predicțiile pentru anul viitor arată o dublare a pieței, ajungând la 10 milioane de euro pe an, așadar cererea este destul de mare.

IMG_1046

X-Watch vine cu un ecran capacitiv de tip IPS de 1,22 inci acoperit cu Gorilla Glass și cu o rezoluție de 240×240 pixeli, cu un sistem de operare Mediatek Linkit (dar smartwatch-ul se poate conecta atât la device-urile Android cât și la cele iOS), și mai vine si cu o mulțime de aplicații preinstalate de comunicare, fitness și sănătate, precum: pedometru, senzor de puls, monitorizare somn, măsurarea caloriilor consumate și reminder de sedentarism.

IMG_1060

Smartwatch-ul poate fi folosit atât pentru convorbiri telefonice, cât și pentru transmiterea de mesaje text predefinite, fără a fi nevoie să scoți smartphone-ul  din buzunar sau geantă. X-Watch și notifică utilizatorul cu privire la apelurile și mesajele primite, și chiar poate iniția apeluri. Dispune și de câteva alte funcții cu care deja ne-am obișnuit pe smartwatch-uri, precum: calendar, calculator, aplicație de muzică, dar și funcția de telecomandă pentru camera foto a smartphone-ului și o funcție antifurt.

IMG_1051

Bateria este de 200mAh și poate rezista între 2 și 5 zile în funcție de gradul de utilizare. Sistemul de încărcare este de tip magnetic, foarte ușor de folosit, și se poate încărca atât la priză, cât și la PC.

IMG_1024

Prețul recomandat de vânzare este de 349lei, un preț foarte bun, dar în perioada de precomandă, mai exact pe 1 octombrie, X-Watch poate fi achiziționat la prețul de 249lei.

Detalii pe site-ul Evolio.

IMG_1063

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.