fbpx

F64 a lansat în România GoPro Hero 5

F64 a lansat în România GoPro Hero 5

4 oct. 2016 Foto, Video

GoPro Hero 5 Black Edition este disponibil deja în oferta F64 și a fost ieri prezentat oficial pentru presă și bloggeri în showroom-ul F64. Noul model GoPro a fost lansat oficial la Photokina 2016 și este o versiune mult îmbunătățită a modelelor precedente. Senzorul a rămas la fel, dar noul model vine cu multe îmbunătățiri software ce oferă o calitate mai bună a imaginii. În plus, poți renunța la o carcasă suplimentară ce afecta calitatea imaginilor și a sunetului, GoPro Hero 5 fiind rezistent la apă (până la o adâncime de 10 metri).

IMG_1169

În cadrul evenimentului de lansare din România, am avut ocazia să aflu detalii despre GoPro Hero 5 de la invitații specali: Tomi Coconea – Red Bull X-Alps Competitor, Adrian Răspopa – Multiplu Campion Național de Raliu, Marius Virgil Constantin – Freestyle Skater, locul 2 la Campionatele Mondiale de Freestyle din Anglia 2013 şi Ciprian Bălănescu – Campion Național Triatlon.

IMG_1190

GoPro Hero 5 are un ecran tactil de doi inci şi o carcasă rezistentă la praf și apă până la o adâncime de 10 metri, fiind astfel ideal pentru filmările de vacanţă și pentru sporturile extreme. GoPro Hero 5 filmează la rezoluție 4K, cu 30 de cadre pe secundă. Înregistrările pot fi realizate în modurile Single, Burst şi Time Lapse, astfel încât momentele importante să nu fie niciodată ratate. Un avantaj important al acestei camere este sistemul avansat de anulare a zgomotului de fond, datorită celor trei microfoane care captează sunetul. Iar dacă un microfon surprinde mult prea mult zgomot direct spre el, el este automat închis pentru a nu reține tot acel zgomot. Singurul buton de pe cameră este suficient pentru toate acțiunile necesare: pornire, oprire, declanșator, etc.

IMG_1208

M-am jucat și eu un pic cu acest nou model, mult mai compact și mai ușor de utilizat. Chiar am făcut o poză cu el, dar din cauza luminii slabe, calitatea imaginii lasă de dorit. Camere GoPro sunt cele mai bune camere de acțiune, dar asta nu înseamnă că e suficient să aveți un GoPro pentru a filma imagini extraordinare. Imaginile perfecte pe care le vedeți pe youtube sunt filmate de profesioniști și de cascadori, lumina este selectată cu atenție, multe imagini sunt și editate, sunt utilizate accesorii speciale pentru stabilizare a imaginii și de multe ori sunt folosite mai multe device-uri GoPro pentru a găsi unghiul perfect. Dacă veți cumpăra un GoPro pentru a vă filma câinele sau cum vă dați voi pe role… nu o să aveți imagini perfecte. În plus, GoPro-urile sunt recomandate pentru video-uri, nu pentru poze.

 

Poză realizată cu #goprohero5 la @f64studio

A photo posted by Victoria (@vickytoriawow) on

Am avut probleme la exportul imaginilor făcute cu GoPro Hero 5 Black Edition pe telefon. Aplicația Capture, noua aplicație GoPro ce a fost lansată în urmă cu trei zile, are destul de multe bug-uri… M-am chinuit vreo 20 de minute ca să transfer opt poze și un video.

IMG_1199

Fotografiile au o rezoluţie maximă de 12 megapixeli, iar camera permite realizarea de imagini în format RAW, pentru cei care vor să obțină maximum de detalii din fiecare cadru. În același sens, modul WDR de pe GoPro Hero 5 oferă un contrast mult mai bun al imaginilor, prin redarea fidelă a umbrelor şi luminii și oferă un dynamic range îmbunătățit. Mai mult, datorită modulului GPS, poate fi salvată locaţia fotografiilor şi înregistrărilor video.

IMG_1206

GoPro Hero 5 are și un sistem avansat de stabilizare video pentru înregistrări foarte bune chiar şi de pe bicicletă sau de pe schiuri. În plus, camera poate fi acţionată prin comandă vocală. Am încercat comanda vocală, merge extrem de rapid și recunoaște comenzile și când e mult zgomot de fundal.

IMG_1188

Sunt disponibile și foarte multe accesorii pentru noul GoPro, iar în curând o să apară și drona Karma în oferta F64. Noul GoPro este disponibil pe site-ul F64, iar toate produsele companiei pot fi găsite aici.

IMG_1174

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.