fbpx

F64 sărbătorește 15 ani și lansează „Misiune fotografică 0015“

F64 sărbătorește 15 ani și lansează „Misiune fotografică 0015“

6 oct. 2016 Altele, Concursuri

Ieri am sărbătorit împreună cu F64 cei 15 ani de activitate în România, planurile de viitor ale fondatorilor incluzând și o extindere în Europa.

F64 aniverseaza 15 ani (1)

Cei de la F64 susțin că piața foto nu a scăzut, deși procentul de camere foto compacte a scăzut destul de mult, ci se transformă. Smartphone-urile sunt noile aparate foto, iar cei de la F64 vând smartphone-uri de ceva timp și se pare că le merge bine. Alte device-uri pe care vor pune accent sunt dronele și camere video de acțiune.

F64 mai lucrează acum și la o noua platformă de vânzări online ce ar trebui să fie gata în curând. Vestea asta mă bucură mult, site-ul fiind în momentul destul de greoi și neintuitiv.

Pentru că de ziua lui sărbătoritul trebuie să facă cinste, F64 a planificat misiuni fotografice în decursul a 15 săptămâni de campanie. În intervalul 5 octombrie 2016 – 17 ianuarie 2017, în fiecare miercuri, F64 va lansa o nouă misiune și implicit o temă de fotografie pentru următoarea săptămână, împreună cu un articol pe blogul F64 care oferă informații și recomandări pentru ca fiecare „agent secret“ să își ducă la sfârșit, cu succes, misiunea. Unul dintre cele mai importante obiective ale campaniei este acela de educare și contribuire la creșterea comunității de fotografi din România.

La 15 ani de @f64studio eu am primit flori și baloane 😀

A photo posted by Victoria (@vickytoriawow) on

De la popularul selfie până la fotografia de portret, peisaj, produs sau compoziție, misiunea fotografică îi va purta pe toți cei care se înscriu la marea provocare prin cele mai populare tipuri de fotografie. Cei care doresc să se înscrie în una dintre cele mai mari provocări fotografice lansate până acum în România o pot face pe pagina campaniei. Misiune fotografica_0015_F64 În fiecare săptămână vor fi oferite 15 premii acordate prin votul juriului, votul publicului și prin tragere la sorți. În plus, la finalul campaniei, vor fi acordate marile premii: o dronă DJI Phantom 4, un iPhone 7 și un weekend cu prietenii la munte. În total, peste 200 de premii vor intra în posesia iubitorilor de imagine care au parcurs cel puțin una dintre misiunile lansate de F64. Valoarea premiilor este de aproape 10.000 de euro. Participanții au șanse să câștige atât prin calitatea imaginilor publicate, unde juriul va acorda premiile, dar și prin voturile de la prieteni și membrii comunității F64. Juriul celui mai mare concurs organizat de F64 este alcătuit din fotografi apropiați de noua generație de tineri, care descoperă fotografia prin intermediul smartphone-urilor și rețelelor sociale. Aceștia sunt Alex Damian, Emanuel Romedea (Yesmyfriend), Marcel Cristocea, Mirela Momanu, Sebastian Vasiu și Tiberiu Arsene. Ei vor avea grijă ca fiecare fotografie să aibă șanse egale și îi vor încuraja pe cei care nu s-au mai înscris niciodată la un concurs de acest gen să o facă acum. F64 a debutat într-o perioadă în care, la nivel global, erau realizate anual aproximativ 80 de miliarde de imagini. În 2010, când magazinul a împlinit nouă ani, telefonul inteligent devenea un „aparat foto“ tot mai folosit și Instagram era lansată, omenirea a produs circa 350 de miliarde de poze. Până la finalul lui 2017, numărul ar putea să fie de patru ori mai mare. De aceea, pentru 2016, „Misiune fotografică 0015“ susține evoluția digitală a fotografiei și încurajează iubitorii imaginii să își arate munca în fața unui public cât mai mare.

 

La mulți ani, @f64studio !

 

A photo posted by Victoria (@vickytoriawow) on

Totodată, în sala expozițională a F64, ca în fiecare an, la ceas aniversar, va fi prezentată o expoziție a consultanților magazinului. Aceasta adună în același loc oameni diferiți, cu stiluri diferite, uniți de pasiunea pentru fotografie. De la portrete la peisaje, de la fotografii de stradă la imagini artistice, conceptuale, acestea sunt reunite și vor fi prezentate pentru a sărbători cei 15 ani de F64.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.