fbpx

F64 și Sony au lansat în România camera video profesională PXW-FS5

F64 și Sony au lansat în România camera video profesională PXW-FS5

5 feb. 2016 Altele, Foto

F64, cel mai mare magazin foto-video, și Sony au adus în România camera video profesională PXW-FS5.

IMG_5354

Am mers la eveniment crezând că poate o cameră video profesională este exact ce îmi trebuie pentru review-urile mele video, rapid am realizat că astfel de modele de camere video chiar sunt pentru profesioniști, pentru oamenii care lucrează în televiziune sau chiar în cinematografie. Nu am putut decât să stau cuminte pe scaun și să încerc să rețin cât mai multe informații de la specialiști, așa am mai învățat și eu câte ceva.

IMG_5322

Evenimentul de lansare s-a desfășurat în sala expozițională a magazinului F64, unde au fost prezenți Gabriel Chirion, Account Manager pentru Sony Professional Solutions Europe, Vladimir Chetroiu, specialist video F64, și Liviu Marghidan, D.O.P. (Director of Photography).

IMG_5334

Noul model de cameră video pe care F64 îl va comercializa în România este ideal pentru profesioniștii care vor să realizeze videoclipuri spectaculoase fără să utilizeze echipamente mari, greoaie și incomode. Sony PXW-FS5 are o greutate de doar 0.8kg fără obiectiv sau alte accesorii suplimentare.

Ca tehnologii de care dispune Sony PXW-FS5 merită menționate senzorul Super 35, posibilitatea de a filma la rezoluție QFHD (adică 3.840 x 2.160 pixeli, apropiată de cea 4K), ecranul LCD cu diagonală de 3,5 inci și filtrele ND încorporate pentru a le asigura utilizatorilor manevrabilitate în reglarea expunerii.

IMG_5329

Baza camerei este plată pentru a putea fi așezată pe orice suprafață orizontală, camera dispune de conectivitate WiFi și NFC și este compatibilă cu orice obiectiv din gama Sony E-mount.

IMG_5316

Camera video Sony FS5 oferă și posibilitatea de a filma la rezoluție HD cu o cadență de până la 240 de cadre pe secundă, iar imaginile pot fi transferate pe dispozitive mobile și prin WiFi. Pentru a nu rămâne niciodată în lipsă de spațiu de stocare, FS5 are două sloturi pentru card SD. Mai dispune și de un mâner superior cu intrări XLR și grip cu controale dedicate (Zoom, Start/Stop și Assign), acesta din urmă oferind posibilitate de înclinare în mai multe unghiuri, pentru un plus de versatilitate și ergonomie.

IMG_5340

„În lumea imaginii de astăzi, unde multe din discipline se îndreaptă către «one-man show» în ceea ce privește sarcinile de pe platoul de filmare, Sony PXW-FS5 vine la fix! Este suficient de complexă și dotată pentru a satisface necesitățile și exigențele cineaștilor aspiranți, destul de versatilă și compactă pentru videografii independenți și totuși accesibilă și proiectelor mai mici, cu buget redus, dar pentru care reducerea standardului de calitate nu este o opțiune. Rezoluția 4K, abilitățile super slow-motion, codecul XAVC, înregistrarea pe suport SD, precum și compatibilitatea cu o gamă largă de obiective, propulsează FS5 direct în generația următoare de camcordere profesionale Sony“, a afirmat Vladimir Chetroiu.

IMG_5350

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.