fbpx

Finala Circuitului Salonul Calului

Finala Circuitului Salonul Calului

29 sept. 2016 Altele

Pentru că este recomandat ca din când în când să mai facem mici pauze de la tehnologie și de la privitul în monitoare, azi vă prezint o competiție în aer liber pe care eu una o ador – Circuitului Salonul Calului.

Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 și este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs și manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori şi deţine 65 cai (28 proprii şi 37 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi și organizează permanent lecții de echitație pentru copii și amatori. În plus, anual organizează competiții ecvestre.

Finala-Salonul-Calului-4

Cel mai important şi complex eveniment ecvestru din țară, Circuitului Salonul Calului, s-a desfășurat ȋn perioada 22-25 septembrie 2016, și a prezentat pe parcursul a patru zile de competiții sportive și momente de spectacol impresionante care au culminat cu un eveniment nocturn: Seara Cailor. Câștigătorii au fost recompensați cu premii totale în bani care au ajuns la peste 45.000 lei.

Cai şi călăreți din toată țară au participat, zilele trecute, la mai mult de 15 probe de sărituri peste obstacole, cu niveluri diferite de dificultate în cadrul finalei Circuitului Salonul Calului. Au fost premiați atât sportivii câștigători ai fiecărei probe, cât și cei care au cumulat cel mai mare punctaj per total la toate nivelurile de dificultate la care au participat.

Finala-Salonul-Calului-1

În finala Circuitului, la Clasament cumulat, pe primul loc la Cupa Salonul Calului s-a clasat Schumann Norbert de la CSA Steaua cu Clearwater cumulând un total de 136,5 puncte, urmat pe locul doi și trei de Bucur Ionel cu Cassius și Ursache Ionuț cu AER & Horses. În top 5 s-au regăsit și Lates Florin de la Clubul gazdă Equestria, urmat de Cebotaru Tiberiu de la CS Iași.

La proba de nivel A, pe primul loc s-a clasat Bozan Răzvan de la CSM Sibiu cu calul Quickborn, urmat de Scumann Norbert – CSA Steaua – cu Clearwater. Locul trei i-a revenit aceluiași călăreț de la Steaua, dar cu calul Belle de Jour. Pe a patra poziție a fost clasat Lateș Florin de la clublul gazdă Equestria, cu calul Quintender’s Boy, iar pe ultimul loc, Bucur Ionel –  CSM Sibiu – cu Cassius.

Finala-Salonul-Calului-3

Una din cele mai dinamice si urmărite probe de obstacole de la SalonulCalului a fost Parcursul American, de nivel D (1,10 m). Câștigătorii acestei probe, printre care și reprezentantele Equestria, Andreea Cristeși, cu calul Corlando, situați pe locul V, s-au bucurat de o festivitate de premiere în care tinere amazoane au oferit câștigătorilor pălării Western.

Finala-Salonul-Calului-5

Pe lângă probele sportive clasice, Circuitul Salonul Calului a orgnizat și un show de dresaj de înaltă clasă, cu Filimon Iordache și Georgiana Neselan și trupa lor de cascadori călare – dresură liberă și de înaltă clasă, cascadorii călare, însoțiti de Marlene, multiplă campioană balcanică și medaliată la campionate europene de gimnastică artistică. De la show-ul nocturn Seara Cailor nu a lipsit nici Denis Ștefan, care a încântat publicul prezent cu o serie de cascadorii călare și dresaj natural, dar nici campioanele naționale la dresaj, Maria Ardelea Bogoescu și Selina Alexandrescu, cu caii Con Palermo și, respectiv,  Shiker. În plus, a avut loc și o demonstrația de dresaj spaniol cu armăsarul Isleno, rasa spaniolă Larosa, realizată de Tiberiu Corches și una din elevele lui, micuța Iulia Carabaș de numai 10 ani, alături de două talentate dansatoare de Flamenco, reprezentând Școala Spaniolă de Dresaj și Ferma de cai andaluzi Arad.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.