fbpx

A fost lansată competiția națională de robotică pentru liceeni – FIRST Tech Challenge Romania

A fost lansată competiția națională de robotică pentru liceeni – FIRST Tech Challenge Romania

4 oct. 2016 Altele

BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone s-a lansat ieri la First Tech Challenge Hub din cadrul Universității Politehnice București, iar eu am fost prezentă. Competiția aduce conceptul First Tech Challenge în România.

IMG_1121

M-am bucurat să văd atâția elevi de liceu pasionați de robotică, eu îl liceu eram încântată că am învățat să folosesc Excel-ul…

La eveniment au fost prezenți și elevii membrii ai echipei de robotică a României.

Echipa formată din trei elevi de liceu, Răzvan Haş şi Claudiu Ion, ambii elevi la Colegiul Naţional „Tudor Vianu“, împreună cu Călin Banciu, elev la Colegiul Naţional „I. L. Caragiale“, a câştigat medalia de aur la Campionatul de Robotică „First Tech Challenge“, desfăşurat în Coreea de Sud, în perioada 20-27 ianuarie. România a luat și locul 3 pe naţiuni la campionatul mondial de robotică FTC SUA.

Clubul Autovortex, căștigătorul din acest an, a fosr înființat cu patru ani în urmă de Ionuț Panea, un profesor care preda economia în limba germană la ASE. Ionuț Panea vrea să pună robotica pe harta educației din România și se pare că a găsit sprijinul necesar la Universității Politehnica București.

IMG_1117

Programul BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone își propune să încurajeze elevii de liceu să utilizeze principii de inginerie în domeniul roboticii, într-un mediu competitiv. Concurenții vor trebui să proiecteze, construiască, programeze și opereze roboți care vor participa, în finala competiției, la un joc complex în echipe, pe o suprafața plană delimitată. Îndrumați de mentori și antrenori, elevii vor fi încurajați să își dezvolte abilități din domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii, în timp ce învață importanța muncii în echipă și a inovației.

IMG_1122

Echipele de liceu înscrise în  BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone vor construi câte un robot care se va încadra în tema globală stabilită de FIRST international. Anul acesta, tema este #velocityvortex. Dincolo de întrecerea între roboții construiți de echipele participante, elevii vor trebui să își promoveze echipa și să câștige notorietate în comunitățile lor.

IMG_1130

Regulametul complet al competiției este disponibil aici.

Competiția organizată de Asociația Nație Prin Educație și McCANN Bucharest, cu sprijinul BRD România și Vodafone România, va avea un program conturat în jurul a trei momente cheie:

  • Octombrie 2016: conferința de presă de lansare a competiței;
  • Octombrie/noiembrie 2016: organizarea unei întâlniri publice și stabilirea unui grup de lucru;
  • Martie 2017: Concurs Național de Robotică cu premii, pe tema de joc stabilită de asociația non-profit din SUA – FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology). În această etapă școlile înscrise vor prezenta robotul pe care l-au creat și vor disputa mai multe probe supuse jurizării.
  • IMG_1151

Echipa câștigătoare a FIRST Tech Challenge Romania va fi susținută de organizatori pentru a participa la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis, SUA din  aprilie 2017.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.