fbpx

Fotografii de excepție cu un smartphone

Fotografii de excepție cu un smartphone

12 aug. 2015 Altele, Smartphone-uri

Cele mai noi smartphone-uri dispun de camere performante care permit ajustarea setărilor manual ca la un aparat profesional. Unul dintre aceste smartphone-uri ce oferă o cameră foto perfectă pentru pasionații de fotografie, este Allview X2 Soul PRO.

Pentru a folosi modul profesional trebuie să ai ceva cunoștințe despre aparatele foto, dar diferențele sunt clare. Prima este o fotografie făcută folosind setările normale, iar următoarea este o fotografie realizată folosing setările profesionale. Ambele fotografii au fost realizate pe timp de noapte cu Allview X2 Soul PRO.

IMG_20150625_231142 IMG_20150625_231417

Pasionații de fotografie au posibilitatea de a ajusta manual în modul profesional: focusul și claritatea, timpul de expunere, balansul de alb, ISO și expunerea, după cum urmează:

  1. Focalizare – Modifică claritatea fotografiei și focalizarea. Prin această setare poți scoate în evidenta un anumit obiect sau o anumită persoană.  Claritatea imaginii are efect și asupra rezoluției reale a fotografiei.
  2. Viteză obturator – Acesta are trei nivele:  înalt, mediu și scăzut. Obturatorul este acel dispozitiv care, prin deschidere, permite pătrunderea luminii necesare pentru expunerea senzorului.
  3. WB –– Prin ajustarea balansului de alb, poți surprinde imagini pe care le poți încadra în tonuri de culoare calde sau tonuri reci, în funcție de preferințele tale. Poți seta balansul de alb în funcție de lumina mediului în care te afli, optând pentru una din cele patru setări de la lumina foarte caldă la  lumina foarte rece.
  4. ISO – Sensibilitate la lumina. Setarea permite realizarea fotografiilor în locuri cu luminozitate scăzută așa cum e cazul și în poza de mai sus.
  5. AE / EV – Controlul expunerii. Prin mărirea expunerii poți surprinde instant detalii pe timp de noapte pe care ochiul uman nu le percepe decât după o perioadă destul de lungă de acomodare la mediul nocturn.

professional-mode-X2_Soul_PRO

Dar acest mod profesional se regăsește pe mai multe smartphone-uri de la Allview.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.