fbpx

Frigider sau Combină frigorifică? Detalii despre Bosch KGE36ALCA

Frigider sau Combină frigorifică? Detalii despre Bosch KGE36ALCA

14 mart. 2022 Electrocasnice

Azi vom discuta despre frigidere si combine frigorifice, diferențele dintre ele și vă voi oferi detalii despre o combină frigorifică pe care v-o recomand – Bosch KGE36ALCA.

Diferența dintre un frigider și o combină frigorifică

Ne-am obișnuit să spunem simplu – frigider, dar nu toate frigiderele sunt frigidere. Bosch KGE36ALCA este o combină frigorifică, nu un frigider. Cum ne dăm seama?

Principala diferență este la congelator. Un frigider poate avea, dar nu neapărat, un congelator mic cu 1-2 zone separate de o poliță, situat mai mereu în zona de sus, o combină frigorifică are un congelator mai mare, cu mai multe sertare separate foarte bine, congelatorul fiind situat în zona de jos – pentru că frigiderul (partea de sus) e mai folosită. Combina frigorifică o împărțim în 2 zone: frigider și congelator.

Dar mai sunt și alte diferențe. Frigiderele sunt în general mai mici, un frigider mare este cam cât o combină frigorifică mică. Desigur, există și combine frigorifice foarte mare, cu două sau chiar 4 uși.

La combinele frigorifice iluminarea interioară este mai puternică, și sunt disponibile mai multe tehnologii, precum: No Frost, dezghețare automată, păstrarea prospețimii alimentelor și tot așa.

Diferențele nu sunt extrem de mari, mai mult țin de poziționarea și compartimentarea congelatorului și de dimensiunile aparatului. Așa că vă puteți cumpăra ori un frigider, ori o combină frigorifică, depinde de cât spațiu/volum aveți nevoie.

Dar hai să spunem că ați ales o combină frigorifică, fiind și mai multe modele disponibile pe piață de combine frigorifice, cum alegeți combina frigorifică perfectă pentru voi? Iată câteva sfaturi:

Cum să alegi combina frigorifică?

  1. Clasa energetică. Primul lucru la care m-am uitat când am ales combina frigorifică Bosch KGE36ALCA a fost clasa energetică. Pentru că factura la curent e în continuă creștere, clasa energetică devine din ce în ce mai importantă. Bosch KGE36ALCA este în clasa C, fosta clasă A+++ – cu 3 de plus. Mai bine nici nu se poate. Consumul de curent este de 149kWh pe an! Ăsta este un mare, mare plus – cât 3 de plus.
  2. Volumul sau capacitatea de stocare este iar un factor important. Bosch KGE36ALCA are un volum net total de 308l, 214l frigiderul și 94l congelatorul. Nu este foarte mare, nici nu aveam unde să pun o combină frigorifică mai mare, dar este destul pentru a stoca mâncarea pentru 2 persoane. Eu vă recomand frigidere sau cobine frigorifice cu un volum de peste 300l.
  3. Dimensiuni. Desigur, volumul este strâns legat de dimensiuni, dar e important să măsurați înainte spațiul de care dispuneți pentru amplasarea frigiderului sau combinei frigorifice ca să nu aveți surprize după ce o cumpărați că nu are loc, am auzit cazuri…
  4. Nivel zgomot. De obicei se sare peste această specificație, nivelul de decibeli, dar e și e importantă. Bosch KGE36ALCA are un nivel de zgomot de 38dB, ceea ce e foarte bine, orice sub 40dB e bine. Nu ați vrea să se audă mai tare frigiderul decât televizorul, nu?
  5. Prețul. Da, și asta e important. Bosch KGE36ALCA costă acum în jur de 2.700-3.000 lei, depinde de unde o cumpărați. Eu am văzut-o la ofertă și la 2.200lei. Trebuie să stați un pic să analizați prețurile și ofertele magazinelor. O să merite efortul.
  6. Tehnologii disponibile. Aici depinde mult de compania producătoare, dar o tehnologie este extrem de importantă – No Frost sau Low Frost ce împiedică formarea gheții și dezgheață automat frigiderul.

Ce alte tehnologii are Bosch KGE36ALCA? Super congelare – congelare rapidă + congelatorul detecteaza cresterea temperaturii si isi regleaza automat temperatura pentru a garanta cele mai bune conditii de depozitare.

SuperCooling – pentru scaderea temperaturii din frigider pentru o scurta perioada de timp astfel incat alimentele proaspat cumparate sa fie pastrate la temperatura adecvata. Iar pentru a preveni consumul de energie, functia se schimba inapoi automat dupa aproximativ 6 ore.

Intelligent Inverter Technology – unde senzorii de temperatura monitorizeaza continuu temperatura din interiorul si exteriorul frigiderului incorporat. Modificarile sunt transmise imediat sistemului electronic, pentru a asigura ajustarea.

Sistemul de mentinere a prospetimii VitaFresh creeaza conditii ideale de depozitare pentru toate alimentele tale proaspete datorita umiditatii reglabile.

Functia Holiday ce bagă combina frigorifică într-un mod eco de economisire a energiei.

Are și un LCD mic, pitit în interior, de unde poți monitoriza și regla temperatura. În interior sunt 4 rafturi pentru frigider și 3 pentru congelator. Toate din sticlă securizată ca să evităm accidentele neplăcute. Spațiu este suficient!

Autonomia fără curent este de 35h, cu cât consumul e mai mic, cu atât autonomia e mai mare. Asta înseamnă că timp de 35h, dacă pică curentul, mâncarea nici nu o să simtă că ceva nu merge cum trebuie. 35h e destul de mult, nu?

Aaaa, și are și uși reversibile, dar trebuie să cumpărați un kit special dacă vreți să le mutați să aveți deschidere spre stânga. Kit-ul costă vreo 200lei.

Gata? V-ați hotărât ce vă cumpărați? Eu vă recomand combina frigorifică Bosch KGE36ALCA, specificațiile sunt super bune, la fel și prețul. Iar după 2-3 luni de utilizare o să revin cu mai multe detalii, să vă spun cât de mulțumită sunt de ea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.