fbpx

Gadget Week: 14-20 iunie 2015

Gadget Week: 14-20 iunie 2015

21 iun. 2015 Gadget Week

Cele mai importante știri IT&C ale săptămânii 14-20 iunie 2015:

 1. Nokia revine cu smartphone-uri noi cu Android din 2016. 

Acordul semnat cu Microsoft expiră însă în anul 2016, Nokia putând reveni la activitatea pentru care este cel mai bine cunoscută, lucru recunoscut și de CEO-ului companiei finlandeze, Rajeev Suri. Cel mai probabil device-urile noi vor fi create sub pattern Nokia, cu tehnologia și design-ul ales de Nokia, dar de către altă firma, așa cum este și cazul Nokia N1, o tabletă cu sistem de operare Android produsă sub licenţă în fabricile Foxconn. O tabletă pe care v-am prezentat-o în premieră la Mobile World Congress din Barcelona.

2. Intel a lansat în România cel mai mic computer care se poate conecta la un televizor.

intel_compute_stick_4

Este vorba de un întreg PC sub forma unui dongle TV de aproximativ 10 cm, precum Chromecast, cu conector HDMI.

Intel Compute Stick, cel mai mic PC din lume, care este disponibil în România la prețul de 739,99 de lei în oferta PC Garage și Altex.

El poate fi conectat la orice monitor HDMI care devine automat un computer complet funcțional, folosind ca monitorul televizorul. Datorită conexiunii Bluetooth 4.0, se conectează ușor la periferice precum mouse și tastatură, dar și la Internet, cu ajutorul modulului Wi-Fi built-in.

Intel Compute Stick este disponibil în două variante, ambele bazate pe procesorul Intel® Atom™ quad-core pe arhitectură Bay Trail. O versiune include 32GB capacitate de stocare, memorie RAM de 2GB și cu Windows* 8.1 preinstalat. Cealaltă versiune are o capacitate de stocare de 8GB, 1GB memorie RAM și Linux preinstalat. Dacă este nevoie de spațiu de stocare mai mare, Intel® Compute Stick beneficiază de slot SD.

3. Google Play introduce Free App of the Week. 

google-free-app-of-the-week

Programul Free App of the Week permite dezvoltatorilor să aplice reduceri temporare de preţuri, fără a modifica preţul oficial. În schimb, mecanismul presupune folosirea unor coduri de discount aplicate automat, care reduc la zero costul de plată efectiv.

4. Utok lansează o gamă de televizoare cu diagonale cuprinse între 55 și 102 cm la preturi cuprinse între 699 și 1.399 lei.

televizoare-utok-550x288

Aceste televizoare dispun de tehnologia LED, rezoluții HD și Full HD, sisteme audio 3D Surround, rame subțiri și un design cât mai simplu.

Fiecare din aceste televizoare dispune de numeroase opțiuni de conectivitate precum: HDMI, VGA(D-Sub), EuroSCART, Audio-In, Video Composit, USB și CI+.

5. Allview lansează P6 Qmax, un smartphone cu ecran de 5.95˝ și cameră foto de 13MP

2015-06-16-allview-lanseaza-noul-smartphone-p6-qmax-imagine

Noul Dual-SIM P6 Qmax pune la dispoziţie o configuraţie cu procesor octa-core la 1.7GHz, 2GB memorie RAM şi 16GB memorie internă ce poate fi extinsă. Ecranul cu tehnologie IPS redă imagini la rezoluţia de 1920 x 1080 pixeli. Camera foto principală este de 13 MP cu blitz dual LED, iar camera frontală este de 5 MP cu autofocus.

Telefonul Allview P6 Qmax include un acumulator de 3.000mAh și este disponibil pe bază de precomandă la preţul de 1.099 lei.

Și că tot vorbeam de Allview, vă reamintesc de concursul organizat de mine în parteneriat cu Allview, concurs unde puteți câștiga unul din cele trei difuzoare externe cu Bluetooth S-Tube. Detalii aici.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.