Ediția video:
1. Samsung a lansat primul său ceas care lucrează independent de un smartphone, căruia i se poate atașa un SIM și care este compatibil cu rețelele 3G – Samsung Gear S.
Împreuna cu Samsung Gear S poți folosi căștile bluetooth Gear Circle astfel poți renunța de tot la un smartphone și te poți bucura de mai multa libertate. Samsung Gear S are un ecran curbat de 2 inch și este compatibil cu tehnologiile 3G, bluetooth și wi-fi.
2.Vodafone a implementat un sistem de recunoaștere automată a vocii (ASR – Automatic Speech Recognition) în cadrul serviciului de relații cu clienții (care poate fi apelat la *222). Imediat ce ești întampinat de mesajul: Bună! Sunt Andreea, Cu ce te pot ajuta? clientul va putea să solicite direct anumite informații, folosind expresii simple precum: Bună! Aș dori sa aflu cât am de plată luna aceasta. Robotul va continua dialogul, cerând alte informații precum numărul de telefon. Robotul recunoaște foarte bine vocile clienților, chiar și pe cei care sunt un pic peltici sau rârâiți. Serviciul va fi disponibil clienților gradual până pe 15 septembrie.
3. HTC lansează modelul Desire 510, un device care va ajunge în România în luna octombrie, telefonul urmând să fie unul dintre cele mai accesibile terminale 4G de pe piață.
Desire 510 va avea un procesor Quad-Core la 1.2 GHz pe 64 de biti și 1GB RAM. Camera foto este de 5MP, iar bateria este de 2100mAh. Telefonul are rezoluția ecranului de 480 x 854 de pixeli, cu o densitate a pixelilor de 208 ppi.
4. LG a lansat 2 phableturi și un smartwatch: LG G3 Stylus – un phablet care se vrea a fi concurent pentru Samsung Galaxy Note 3, LG Gx2 – un phablet cu diagonala de 5,7 inch care va avea un ecran HD, un procesor quad-core la 1,2 GHz și 1 GB memorie RAM. Phabletul a fost lansat momentat doar în Coreea de Sud.
LG G Watch R va fi prezentat la IFA alături de LG G3 Stylus și va avea un afișaj circular OLED – P de 1,3 inchi, iar la interior are un procesor Snapdragon 400 de 1,2 GHz, 512 MB RAM și 4 GB memorie internă. Ceasul este certificat IP 67 și poate fi ținut sub apă până la 30 de minute la o adâncime de 1 m. Ceasul rulează sistemul de operare Android Wear și dispune de un girometru, de o busolă și de un accelerometru.
5. De la 1 septembrie UE interzice comercializarea aspiratoarelor de peste 1600 Wați pe teritoriul statelor membre. Așa că dacă vreiți să vă achizitionați un aspirator cu o putere mare… nu o mai puteți face.
6. Instagram a lansat aplicația Hyperlapse prin care poți realiza timelaps-uri foarte ușor, direct de pe telefonul mobil. Aplicația se folosește de gyroscop-ul telefonului pentru a stabiliza imaginea. Vă recomand un ghid despre cum să realizați timelaps-uri ca la carte: http://content.photojojo.com/tips/tips-to-make-hyperlapse-videos-that-totally-wow/
7. Google intenționează să concureze sistemul de livrări de la Amazon, făcând și ei o demonstrație cu câteva drone propulsate de 4 motoare care pot zbura la peste 40 m înalțime. Proiectul se numește Wing și puteți vedea demonstrația în clipul următor:
8. Cu toate că zvonurile anunțau că rețeaua de streaming online Twitch urmează a fi achiziționata de către Google, săptămâna aceasta Amazon a cumpărat rețeaua Twitch cu 970 milioane de $ cash.