fbpx

Gadget Week: 24-30 mai 2015

Gadget Week: 24-30 mai 2015

5 iun. 2015 Gadget Week

Gadget Week, ediția video:

1. Noutățile Google prezentate la Google I/O  pentru următorul an

Google Brillo – Platforma software pentru casă inteligentă reprezintă un sistem de operare hibrid, bazat pe codul Andorid, unde toate gadgeturile (de la electrocasnice și până la sistemul de lumini) sunt interconectate, și vor putea fi controlate de către utilizatori inclusiv prin intermediul vocii.

Aplicația și serviciul online Google Photos va permite utilizatorilor stocarea gratuită și nelimitată în cloud, o premieră apreciată probabil de către toți utilizatorii care folosesc platforma. Fotografiile sunt organizate automat în categorii în functie de cine apare în ele, de locul unde au fost realizate sau în functie de obiectele care apar in poze.

Pe Google Play Store controlul parental a fost îmbunătățit printr-un sistem de rating al aplicațiilor în funcție de vârstă, astfel încât părinții să poată decide mult mai ușor ce aplicații și jocuri sunt sau nu indicate să fie utilizate de către cei mici.

Google spune că platforma pentru wearables, Android Wear, dispune acum de peste 4000 de aplicații, iar numărul acestora este în creștere. În plus, Google a anunțat că Uber va oferi o aplicație pentru smartwatch-uri, așa că în curând veți putea chema o mașina cu ajutorul ceasului inteligent doar prin folosirea comenzii vocale „OK, Google, Call me a car”.

Google va lansa în curand și o nouă versiune a Google Maps care va aduce o noutate importantă, și anume posibilitatea de navigare offline prin descărcare prealabila a hărții necesare și stablirea rutei. Noua funcție va fi disponibilă, însă, doar în anumite țări

2. LG G4 a fost lansat săptămâna asta în România.

Smartphone-ul dispune de un display de 5,5 inci Quantum IPS, procesor Qualcomm Snapdragon 808, cameară foto principală de 16 MP și una secundară de 8MP și o baterie detasabilă de 3.000mAh.

Iar carcasa Quick Circle care suportă încărcare wireless va fi disponibilă prețul de 200 lei. Mai multe detalii aici.

res_c20c3daf4d6247f03db7b09bcbedb249

Telefonul este deja disponibil la eMag.

3. Săptămâna asta a fost lansat și Dorel 2 de la Utok.

Cu o certificare IP68, adaptată pentru a oferi protecţie adecvată în medii de lucru periculoase. UTOK Dorel 2 este garantat să reziste la şocuri provocate de căderi de până la un metru şi a imersiei in apă cu o adâncime de până la 3 metri. Carcasa din plastic dur sustine un ecran de 2˝ cu rezoluţie 176×220, o lanternă uşor de utilizat, un conector microUSB protejat cu un capac etanş, și slot microSD pentru suplimentarea memoriei interne.

Iar prețul este de doar 300 lei.

utok-dorel-a

4. OnePlus anunță noul telefon OnePlus Two în curând.

Teaserul a venit via Google+. Fotografia din teaser îl include pe OnePlus One care e uşor şters cu o radieră, însoţit de motto-ul „Considerăm că e momentul pentru o schimbare„. Sunt tare curioasă să văd care o să fie schimbarea și dacă sistemul de cumpărare pe bază de invitații o să rămână valabil.

OnePlus-One-Two-announcement-640x460

5. Gionee cunoscutul producător de telefoane mobile care fabrică și telefoanele pentru Allview, a lansat primul smartphone cu două baterii care oferă o autonomie de până la 4 zile.

Funcţionând în configuraţie hot-swap, acumulatorii descărcaţi pot fi înlocuiţi fără a opri telefonul mobil, utilizatorii având posibilitatea să câştige autonomie suplimentară apelând la acumulatori de rezervă.

innos-d6000

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.