fbpx

Gadget Week: 26 iulie – 1 august

Gadget Week: 26 iulie – 1 august

5 aug. 2014 Gadget Week

Cea mai recență ediție video Gadget Week:

Știri pe scurt:

1. Facebook a anunţat că serviciul de mesagerie va fi eliminat din cadrul aplicaţiilor Facebook pentru iOS şi Android în cursul acestei săptămâni, aplicaţia Messenger devenind astfel obligatorie. Facebook nu a explicat exact cum va face tranzitia, cel mai probabil printr-un update al aplicației Facebook pentru iOS va schimba funcționalitatea butonului Messages și astfel aplicația Facebook Messenger va deveni obligatorie.

2. Nexus 6 va veni de la Motorola anul acesta și se pare că ar putea fi ultimul telefon din această serie, înainte de debutul seriei Silver. Nu cunosc detalii concrete despre hardware-ul următorului Nexus, se zvoneşte doar că va include un display de 5,9 inci şi un senzor pentru amprente.

1944905

3. Primul smartphone Tizen, Samsung Z a fost amânat pe o perioada nedeterminata. Cu toate ca noile ceasuri de la Samsung au trecut pe sistemul de operare Tizen, pe smartphone-uri Samsung va merge în continuare cu Android.

4. Acum câteva zile am testat căștile audio Samsung Level ON. Căștile se așează foarte bine pe cap, desigur că mărimea se poate seta, iar mie una îmi acoperă perfect urechile și nu ma incomodează dacă le țin foarte mult timp. În plus, se pot strânge un pic și astfel devin mai ușor de transportat.

Cablul audio de 1.2 m se poate detașa de căști, ceea ce consider că este un mare plus. Știți că de obicei la căști primul lucru care se strică este firul… Modul în care se montează precum și caliatea și grosimea lui îmi oferă încredere că nu sunt șanse să se strice prea curând.

Pe fir este așezat și un controler cu microfon care poate fi folosit pentru a regla volumul, dar cu care puteți și să schimbați melodia, să puneți pauză și să raspundeți sau să respingeți un apel.

Difuzoarele au 40mm – ceea ce este standard pentru astfel de căști, diafragma este în strat dublu și oferă un bass mai puternic. Impendanța este 32ohms.

Calitatea sunetului nu lasă de dorit deși la sunetele foarte înalte distorsionează un pic. Desigur că sunetul diferă foarte mult și în funcție de device-ul la care sunt conectate.

10568882_818483644858577_1224573707027131442_n

5. HTC organizează un eveniment pe data de 19 august unde s-ar putea lansa un HTC ONE (M8) cu sistemul de operare Windows Phone. Conform ultimelor speculații, noul ONE (M8) cu Windows Phone va avea un procesor Snapdragon 801, 2GB RAM, spațiu de stocare de 16 sau 32GB (în funcție de opțiune) și va dispune de un ecran de 5 inch cu rezoluție FullHD.

HTC-One-M8-for-windows-phone

6. Sony pregătește lansarea accesoriului foto QX30. Noul obiectiv QX30 va beneficia de un zoom optic 30x, cât și de un slot pentru carduri microSD pentru salvarea fotografiilor. Dacă este să comparăm cu ce există în acest moment pe piață, doar Galaxy K Zoom oferă un zoom optic 10x (20X cu zoomul digital). Anul trecut Sony a lansat alte obiective de același fel care s-au ieftinit foarte mult în ultimele luni.

2546663_Sony

7. Au apărut noi imagini cu presupusul model Xperia Z3 Compact de la Sony. Acesta ar urma să aibă un ecran Full HD de 4.6 inch, un procesor Qualcomm Snapdragon 801, 3 GB RAM şi o cameră de 20.7 megapixeli cu senzor Exmor RS.

8. Cu toate ca Nokia a renunțat la departamentul care dezvolta seria , utilizatorilor li se oferă în continuare suport, iar în România, chiar se promovează primele modele din seria X.

Microsoft lansează un update adresat telefoanelor X, X+ şi XL care adaugă o serie de funcţii noi, prezente deja pe modelul X2, lansat în urmă cu câteva luni. Principala funcție introdusă în noul update este Task managerul prin care se poate face trecerea dintr-o aplicație in alta, dar și câteva servicii Microsoft precum: OneNote, Outlook.com şi OneDrive.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.