Ediția video:
Acesta se va lansa în două variante: Modelul Onyx, ce vine cu o carcasă metalică pe margini și un spate de sticla, și modelul Ceramic, mai scump cu aproximativ 100 de euro, care are ramă metalică și spatele ceramic, acesta din urmă fiind rezistent la zgârieturi.
Ca specificații, întâlnim un procesor Qualcomm Snapdragon 801, procesor întâlnit și la Galaxy S5, Ecran Full HD Active Matrix OLED de 5 inchi cu Gorilla Glass 3, 16GB storage, 3GB RAM, slot microSD și o baterie de 2.525 mAh.
Camera spate este de 13 MP cu senzor ISOCELL produs de Samsung. Camera frontală este de 8MP. Din păcate, acest device nu va avea NFC.
Varianta Onyx va fi disponibilă din 5 noiembrie la un preț de 270 euro. La prețul este de 1.650lei.
Varianta Ceramic va fi limitată la 10.000 bucati și va fi disponibilă din 24 noiembrie la un preț de 370 de euro.
2. Pentru cei care își doresc un smartphone care să arate bine dar să aibă și rezistența clasicului Nokia 3310, Motorola a lansat modelul Moto X Force.
În general, telefoanele care sunt făcute să fie rezistente au un aspect exterior nu tocmai plăcut și nici nu sunt în top la capitolul performanțe. Motorola vrea să schimbe asta cu ajutorul unei tehnologii proprii numite ShatterShield, compusă din 5 elemente: platforma din aluminiu, panou AMOLED flexibil, strat dublu capacitiv, două straturi de sticlă, dintre care unul este tratat cu o soluție specială pentru rezistență.
Singurul dezavantaj este luminozitatea ecranului care este mai scăzută.
Pe lângă rezistență, acest smartphone ofera și performanță, cu un display de 5.4″ cu rezolutie QHD (2560 x 1440), un procesor Qualcomm Snapdragon 810, 3 GB RAM, card micro SD și 2 variante de memorie internă: 32 și 64 GB. Cameră foto principlă de 21 MP și cameră frontală de 5 MP cu bliț. Bateria de 3760 mAh este destul de mare și ar trebui să asigure o zi de utilizare.
Prețuri sunt estimate la 625 Euro sau 720 Euro în funcție de memoria internă alesă.
3. HTC One A9 s-a lansat în România săptămâna asta și desigur că am fost prezentă la eveniment, aici puteți găsi link către un scurt review pentru One A9.
Design-ul este asemănător cu cel de la iPhone, dar să nu uitam ca liniile orizontale exterioare pentru antenă au apărut prima dată la HTC.
HTC One A9 are un ecran de 5 inch Full HD, cu procesor Qualcomm Snapdragon 617, 2GB RAM și 16 GB memorie internă cu posibila extindere prin intermediul slotului microSD până la 2TB.
Camera foto principala este de 13 MP și cea frontală este Ultrapixel de 4MP.
Prețul este destul de piperat pentru aceste specificații, 2.800 lei, mai ales dacă luăm în considerare că pe piața americană se va vinde cu 399 dolari. La costa acum 2.300 lei.
4. BlackBerry Priv este disponibil pentru precomandă, pentru prima dată în România la prețul este de 3.499lei.
Pentru acești bani vei beneficia de un telefon cu display Active Matrix OLED (AMOLED) de 5.4 inch cu rezoluție de QHD (2560 x 1440 – 540 ppi) cu margini curbate asemănătoare cu cele de la Galaxy S6 Edge. Ecranul este protejat de Gorilla Glass 4.
Procesorul va fi Qualcomm Snapdragon 808 Hexa Core 1.8 Ghz, GPU Adreno 418, 3GB RAM, 32 GB memorie internă și slot microSD. Camera principală este de 18 MP, iar bateria este de 3.410 mAh.
De asemenea, acest model vine cu suport 4G LTE, Fast charge (0 – 60% în 30 min), Bluetooth 4.1 și o tastatură fizică Full Qwerty de tip slide ce poate fi ascunsă.
5. este și primul retailer care oferă Samsung Gear S2, chiar înainte lansării oficiale în România, în varianta sport momentan.
Sistemul de operare utilizat de Gear S2 este Tizen OS, cu o interfață prietenoasă. Ecranul este de 1.2 inch, are 512 RAM și un procesor Dual-Core de 1.0 Ghz. Conectivitatea cu telefonul este asigurată de Bluetooth 4.1
Bateria este de 250 mAh cu fast charge, are WIFI, oferă rezistență la apă și praf cu certificarea IP68 și senzori pentru măsurarea pulsului, pașilor și numărului de calorii consumate.
Prețul este de 1.699 lei.
6. Huawei Watch s-a lansat tot săptămâna asta în România.
Având un design premium, inspirat de ceasurile elvețiene, Huawei Watch are la bază sistemul de operare Android Wear și este disponibil în mai multe variante de culoare și cu brățări de piele sau oțel inoxidabil. Ecranul este AMOLED de 1.4″ rezistent la zgârieturi și cu o rezoluție de 400×400 pixeli și o densitate de 286 ppi.
Pe spate are senzor de înregistrare a ritmului cardiac, pe lângă un senzor de mișcare cu 6 axe, giroscop și accelerometru, acestea din urmă fiind în interiorul ceasului.
Huawei Watch recepționează notificări în timp real pentru apeluri, mesaje, convorbiri, email-uri. El se poate conecta la telefoane mobile cu sistem Android sau iOS, prin Bluetooth, folosind aplicația Android Wear.
Cu ajutorul comenzilor vocale, utilizatorii pot asculta muzică sau controla telefonul.
Smartwatch-ul va fi disponibil la sfârșitul lunii noiembrie la prețul de 399 euro.
7. Parlamentul European a hotărât că din data de 15 iunie 2017 taxele de roaming pentru apeluri, mesaje text și internet mobil în altă țară din UE vor fi interzise.
De asemenea, din aprilie 2016, prețurile acestora vor fi scăzute considerabil astfel:
– 0.05Euro/min pentru apeluri vocale,
– 0.02Euro/sms,
– 0.05 Euro/MB internet mobil,
De asemenea, noua lege impune și niște reguli clare pentru operatorii de internet. Furnizorii de internet vor fi obligați să ofere detalii și explicații clare privind vitezele de download și upload reale. Orice diferență față de aceste cifre va activa dreptul de terminare a contractului sau compensații.
Surse: bgr.com, go4it.ro, mobilissimo.ro, victorkapra.ro, marshable.com, techcrunch.com, computerblog.ro
mi-au scazut si mie taxele de roaming…insa eu as fi de acord ca macar in ue sa se comunica ca si in tara…sa avem internet , mai ales, valabil atat in Ro cat si in alte tari membre UE