fbpx

Gadget Week: 6-12 martie 2016

Gadget Week: 6-12 martie 2016

16 mart. 2016 Gadget Week

Ediția video:

1. Pebble Time Round, cel mai ușor și subtire smartwatch, este disponibil în exclusivitate în oferta Orange. Gadget-ul poate fi achiziționat la prețul 229 euro. Pebble funcționează atât cu sistemul de operare iOS 8 cât și cu Android 4.0, sau versiunile lor superioare.

Cu o grosime de doar 7,5 mm și numai 28 g, Pebble Time Round este cel mai subțire și mai ușor smartwatch. Pebble Time Round are o baterie cu autonomie de până la două zile și încărcare foarte rapidă: în doar 15 minute are energie pentru încă o zi întreagă. 

pebble-time-round-topic

Prin funcția Pebble Heart, Pebble monitorizează automat activitatea zilnică și calitatea somnului, oferă statusul zilnic pe afișaj și dispune de grafice săptămânale de evoluție. Smartwatch-ul controlează muzica, are inclus un sistem discret de vibrații pentru alarme și notificări și afișează pe ecran, printr-un semnal luminos, evenimentele viitoare și trecute, mesajele text, notificările și apelurile primite.

2. Lenovo a lansat în România laptopurile și desktop-urile de gaming Y900 și Y700.
Laptopul Lenovo Y900 este modelul de top care va fi disponibil în Romania din luna aprilie. Display-ul este de 17.3 inci, procesorul este Intel generația a șasea, plăcile grafice sunt diferite – până la GTX980 cu 4GB, memoria RAM este de până la 32GB, iar configurația hard-discurilor poate fi hard normal de 2TB, SSHD sau SSD. 
Lenovo Y700 va ajunge mai repede în România și are un ecran de 15.6 inci, placă video este până la Nvidia GTX 960M de 4 GB, cu stocare de până la 1TB sau SSD de până la 512GB.

IMG_6228

3. Microsoft a lansat în România modelul Lumia 650, un telefon dezvoltat pentru utilizatorii business și fanii Windows. Lumia 650 are o carcasa din aluminiu anodizat de înaltă calitate, cu o grosime de numai 6,9 mm, acesta fiind și cel mai subȚire telefon din gama Lumia. Ecranul este HD de 5 inchi, procesorul Snapdragon 212 quad-core la 1,3 GHz, memoria RAM este de 1 GB și rulează sistemul de operare Windwos 10. Prețul acestuia ar urma să fie foarte accesibil, sub 1.000 lei.

4. LG a lansat în Romania modelul LG V10 ca un preview înaintea lansării noului LG G5.

LG V10 dispune de o cameră frontală dublă și de un mod video manual. LG V10 are două camere frontale de 5 MP, cu două lentile separate pentru a realiza selfie-uri la 80 sau 120 de grade. Pentru realizarea selfie-urilor wide de 120 grade telefonul prelucrează software imaginile capturate de cele două camere independente, cele două lentile find amplasate suficient de departe una de cealaltă.  
Pe acest telefon a fost introusă și funcția always-on, funcție disponibilă și pe modelele LG G5 și Samsung Galaxy S7 prin care se poate afișa mereu ora, vremea și notificări pentru apeluri și SMS-uri. LG V10 este varianta mai mare a lui LG G5, ce oferă din funcțiile lui LG G5, însă acesta se adresează celor care își doresc un telefon cu ecran mare de 5,7 inci cu funcții speciale dedicate pasionaților de fotografie.

Prețul lui LG V10 este de 2.750 lei pe eMag

5. ZenFone Zoom, 
cel mai subțire smartphone cu zoom optic 3x și cameră PixelMaster de 13 megapixeli a fost lansat în România. Măsurând numai 5mm la margini. Sistemul optic cu 10 elemente a fost creat special de experții japonezi de la Hoya, obiectivul de pe telefon nu se extinde în afara camerei, așa cum era la Samsung Galaxy Zoom. Astfel, telefonul este mult mai compact, mult mai ușor de ținut în buzunar și nu necesită huse speciale și complicate.

În pachetul ZenFone Zoom este inclus și blițul miniatural ZenFlash. Bliț ce se prinde magnetic de carcasa telefonului și se conectează printr-un cablu micro-USB la telefon.

IMG_6175

Procesorul Intel Atom quad-core montat pe ZenFone Zoom este bazat pe sofisticata arhitectură Silvermont pe 22nm. Cei 4GB de memorie RAM DDR3 și spațiul de stocare de până la 64GB completează specificațiile de top. ZenFone Zoom o să fie disponibil începând din luna martie la prețul de 2.499 lei (TVA inclusiv).

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.