fbpx

Gaming-ul poate să fie și elegant – Razer Opus X Mercury Edition

Gaming-ul poate să fie și elegant – Razer Opus X Mercury Edition

30 oct. 2021 Casti, Gaming

Căștile wireless de gaming Razer Opus X vin în 3 variante de culori: alb, roz și verde puternic. Modelul pe alb este cel mai elegant, roz și verde recomand jucătorilor mai… crazy.

Pe alb – Mercury Edition, căștile nu par neapărat unele de gaming, le puteți purta fără probleme și în oraș, în avion, în transportul în comun, nu o să arătați ciudat așa cum ați arăta cu alte căști de gaming mai mare și cu un design mult prea țipător.

Prețul lor, în acest moment, este de doar 320lei. Super ieftine pentru ceea ce oferă, mai ales că au în spate un brand puternic ce mereu promite și oferă o experiență wow – Razer.

Design-ul este unul simplu, dar de efect. Par din viitor doar pentru că sunt albe și sunt completate perfect de acest gri industrial.

Textura este una granulată, plăcută la atingere, pe care nu o să rămână amprente și nici nu cred că o să se îngălbenească în timp. Este un finisaj de calitate.

Desigur, Opus X sunt căști reglabile ce se potrivesc oricui. Banda de susținere pe interior este una metalică, daar la exterior avem parte de un înveliș pufos, comod, un burete nu prea ușor de presat, ceea ce înseamnă că o să-și păstreze elasticitatea în timp, iar pielea este de calitate, cusăturile sunt destul de dese pentru a rezista bine în timp.

Buretele din zone urechilor, mult mai moale decât cel din banda de susținere, este îmbrăcat și el în piele – piele ecologică, gri de data asta. Culoarea îmi place mult, pare un design industrial, dar elegant.

Ambele difuzoare stau în brațele ce se pot mișca liber ca să se așeze perfect pe forma capului tău. Căștile au o greutate de doar 270 de grame, aproape că nu le simți.

Pe căști găsești , doar pe partea dreaptă, LED pentru baterie, portul de încărcare USB-C (cablul USB-C USB îl primești în cutie), butonul de Power, butoane de volum și de Mute. Butonul de Mute are un semn ușor de simțit cu mâna ca să-ți dai seama rapid care e. Dar butoanele par așa apropiate încât la început e greu să îți dai seamaa pe ce apeși, îți trebuie o perioadă să te înveți.

Pe ambele difuzoare sunt microfoane interne care captează foarte bine vocea. Sunt 2 pentru voce, chat și 2 pentru Active Noice Cancellation – care mai mult ascultă ce se întâmplă în jurul tău.

Nu există microfon extern și chiar mă bucur că nu este, cred că ar trebui să trecem peste moda căștilor de gaming cu microfoane externe, să trecem la ceva mai elegant, mai rafinat.

Dar să vorbim mai multe despre difuzoare. Diametru difuzorului este de 40mm, iar frecvența este între 20 Hz și 20.000Hz, exact cât poate auzi și ureche umană. Pentru jocuri nu ai nevoie de mai mult, mai importantă este adâncimea sunetului, efectul acela de imersivitate ce nu le lipsește acestor căști. Mai ales că Opus X are și Active Noice Cancellation pentru a te focusa pe joc și ați nu fi distrasă atenția de ce se întâmplă în jur. În plus, și izolarea fonică este una foarte bună.

Dacă nu vrei izolare foarte bună, poți activa oricând funcția Quick Attention Mode ca să auzi ce se întâmplă în jurul tău. Iar pentru mai multe setări legate de cum se aud căștile, puteți instala aplicația mobilă de la Razer – Razer audio.

Tehnologia wireless este Bluetooth 5.0 ce se poate conecta la orice device: PC, laptop, telefon mobil, tabletă, televizor etc.

Latența conexiunii este foarte importantă în jocuri, adică cât timp trece de când sunetul e produs de joc, până ajunge la urechile tale, iar căștile Razer Opus X au o latență super redusă de doar 60ms, milisecunde.

Bateria ține super mult, 30 de ore cu Active Noice Cancellation și 40 de ore fără. WoW! 40 de ore de joc! E ceva.

Atenție! Căștile sunt doar wireless, nu au port jack. Asigurați-vă că device-ul vostru are Bluetooth.

Mie mi-au plăcut super mult căștile Razer Opus X Mercury Edition, dar mi-ar fi plăcut și mai mult dacă veneau cu o carcasă de transport și protecție și cu port jack, doar așa ca să stau eu liniștită că le pot folosi chiar oriunde. Dar nu uitați că ele costă în acest moment doar 320lei!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.