fbpx

Google verifică licențele GMS

Google verifică licențele GMS

28 iul. 2015 Altele, Android

Dacă ai un smartphone cu Android mai mult ca sigur ai și magazinul Google Play preinstalat, dar și alte aplicații populare de la Google precum: Gmail, Google Maps sau Youtube.

Deși sistemul de operare Android este unul oferit în mod gratuit, este open-source, pentru a preinstala aplicații de la Google producătorii sunt nevoiți să cumpere o licență GMS (Google Mobile Services).

android

Licența Google Mobile Services este oferită producătorilor contra unei sume considerabile de bani în funcție de numărul de device-uri produse. Licența se plătește pentru fiecare device în parte.

Aplicațiile ce pot fi preinstalate cu ajutorul acestei licențe sunt: Gmail, Google+, Google Maps, Youtube, Google Translate, Wase. Preinstalarea acestor device-uri fără licență este ilegală.

services_01

Se pare că cei de la Google au descoperit că în România sunt câțiva producători care nu respectă protocolul Google și nu dispun de această licență, dar și distribuitori care comercializează device-uri fără această licență.

Din căutările mele am descoperit că device-urile Allview dispun de licența GMS, ei sunt sigurii care au specificat acestă licență în descrierile smartphone-urilor din magazinul online.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.