fbpx

De ce să alegi GoPro Hero6 Black

De ce să alegi GoPro Hero6 Black

31 mart. 2018 Camere acțiune

GoPro Hero6 Black este una din cele mai recente camere de acțiune lansate de GOPro, dar și una din cele mai bune camere de acțiune de pe piață. GoPro Hero6 Black aduce multe îmbunătățiri gamei deja consacrate, îmbunătățiri pe care o să le acopăr în rândurile ce urmează.

s2

Încă de la apariție, camerele GoPro au uimit lumea cu caracteristicile lor, în ciuda carcasei foarte mici. În plus, GoPro-urile sunt foarte rezistente și pot fi puse aproape oriunde, mulțumită nenumăratelor opțiuni de montare și a echipamentelor compatibile.

Ca primă impresie, dacă ai avea un Hero 5 Black și l-ai pune lângă Hero 6 Black nu ai observa nici o diferență la exterior. Ceea ce poate fi extraordinar pentru cei care au deja echipament care funcționează cu Hero 5, deoarece nu va trebui să îl cumpărați și pe acesta – echipamentul pentru GoPro este destul de scump. Pentru cei care ar fi la prima cameră de acțiune este foarte important de menționat că toate îmbunătățirile față de versiunea precedentă sunt la interior.

s4

Ce exact nou GoPro Hero6 Black?

  • Procesor dedicat de imagine GP1 care permite viteze de filmare duble față de GoPro Hero 5 Black, la aceleași rezoluții.

Față de versiunile precedente, integrarea acestui procesor rezultă în moduri de filmare mai smooth, iar rezoluția maximă atinsă devine 4K la 60 cadre pe secundă, față de 4K@30 cadre pentru Hero 5 Black. De asemenea, Hero 6 filmează în slow-motion la rezoluția 1080P cu 240 cadre pe secundă, față de 1080P@120 cadre pentru Hero 5 Black.

Pe lângă dublarea framerate-ului, procesorul de imagine ajută și în rafinarea imaginilor, mai ales în locații prost iluminate.

  • Stabilizare digitală a imaginii la filmare 4K@30FPS

Mulțumită chipului GP1, Hero 6 poate introduce stabilizare digitală a video-ului la rezoluție 4K și 30 cadre pe secundă, spre deosebire de Hero 5 Black care avea stabilizare doar pe filmarea Full HD.

  • Captare foto HDR

Posibil cu ajutorul procesorului dedicat de imagine GP1. Hero 6 Black face mai multe poze cu diverse niveluri de expunere, pe care le combină într-o singură poză cu ajutorul procesorului. Este singurul model din gama GoPro capabil de poze HDR.

s3

  • Touch Zoom elimină opțiunea Narrow din trecut

GoPro Hero 6 are un slider pentru zoom digital care înlocuiește opțiunea de Narrow prezentă în modelele anterioare. Diferența este că un slider permite customizarea zonei filmate mai mult decât bifarea unei opțiuni. Totuși menționez faptul că zoom-ul este digital, deci va reduce din calitatea filmării.

  • Conectare la telefon prin Wi-Fi pe banda de 5GHz.

Pentru descărcarea mult mai rapidă a imaginilor filmate pe telefon, Hero 6 se poate conecta și prin banda de 5GHz la telefon.

  • Wake-On Voice

Comenzile vocale prezente și pe modelele antecedente au fost updatate cu opțiunea Wake-On Voice. Practic dacă închizi GoPro-ul cu o comandă vocală, el rămâne pe sleep-mode, ascultând prin microfon timp de până la 8 ore pentru comanda de pornire sau începere a înregistrării. Acestea sunt disponibile în 10 limbi (Fără română, desigur).

 

Pentru posesorii de GoPro Hero5 Black Edition, motivele enumerate mai sus ar putea să nu fie destule, deoarece vorbim de o investiție de aproape 2.000 lei, doar pentru extra cadre pe secundă și HDR la captura foto. Dar dacă acest lucru este foarte important pentru voi, trebuie să țineți cont de faptul că Hero 6 păstrează exteriorul identic cu Hero 5, deci toate accesoriile în care ați investit vor fi compatibile.

Pentru cei care nu au mai avut un GoPro în trecut, Hero6 este o investiție chiar bună, mai ales că tocmai a fost ieftinit în ultima perioadă.

s1

GoPro Hero6 Black este camera ideală de acțiune, numai bună de luat cu tine pe pârtie, la surfing, sau orice fel de sport, în orice condiții cât și auto/moto. Este extrem de rezistentă la șocuri, având dimensiuni chiar mici, compatibilă cu o groază de echipamente atât originale cât și reproduceri.

a

Este extrem de ușor de folosit, mai ales odată cu introducerea ecranului cu touch, deoarece nu are foarte multe butoane și nu are prea multe setări. Din păcate, bateria se duce destul de repede. Asta ar fi un dezavantaj destul de mare al dimensiunii reduse, neavând unde să îndeși o baterie mai mare. Din fericire, se încarcă destul de repede, chiar și cu baterii externe folosite și pentru încărcarea telefonului.

De asemenea, foarte important este faptul că bateria se poate scoate, deci poți umbla cu mai multe baterii la tine, în caz că ai nevoie de filmări mai lungi de o oră, o oră și ceva. În plus, pentru posesorii de Hero5 Black, Hero6 Black are aceeași baterie, deci ai deja cel puțin una compatibilă, iar dacă ai cumpărat mai multe pentru 5… acum merg și pe 6.

6

Mai mult de atât, producătorul se laudă că, în anumite condiții, dacă o strici, o înlocuiesc ei gratuit (condițiile sunt la ei pe site. Nu recomand stricarea intenționată a acestui dispozitiv).

Efectul de fisheye al camerei este foarte reușit, mai ales în filmările de afară, în peisaje imense, cum ar fi vârful și coborărea unei pârtii, după cum puteți vedea în imaginile înregistrate de mine din video-ul prezent în acest articol.

7

Stabilizarea camerei nu este cea mai bună din lume, evident fiind destul de greu de îndesat orice sistem de stabilizare într-un pachet atât de compact, dar funcționează. Recomandarea mea, dacă vreți să îl folosiți foarte mult în condiții foarte „agitate”, este să investiți și într-un suport cu stabilizare, sau un mount/gimball. Imaginile care ies din filmarea cu astfel de stabilizare sunt absolut superbe.

Cel mai interesant lucru mi se pare multitudinea de opțiuni de montare a acestei camere, datorită tuturor accesoriilor apărute pe piață. Imaginile care pot fi surprinse cu camera montată pe snowboard, pe casca mea, în diferite părți ale unei mașini sunt chiar interesante, iar originalitatea filmărilor ține foarte mult de utilizator.

GOPR0249

Cele mai importante Specificații:

Procesor imagine: Chip GP1 custom

Rezoluție video max: 4K@60 FPS

Moduri video: 4K@60FPS, 2k@120FPS, 1080P@240FPS

Rezoluție Foto: 12MP

Compatibil cu GoPro Karma

Poze HDR

Wi-Fi + Bluetooth + Conexiune Wi-Fi 5Ghz pentru Download rapid pe telefon

GPS1

Rezistență la apa adâncimi până la 10m

Touchscreen 2″

Comenzi vocale

Conectivitate: Micro HDMI

Pret: Tocmai ce a fost redus de la 499 $ la 399$ în străinătate, iar în România, la eMag, costă 1.998 lei  – primești cadou și o extra baterie.

 

5

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.