fbpx

Gorilla Glass -> Gorilla Glass 2 -> Gorilla Glass 3

Gorilla Glass -> Gorilla Glass 2 -> Gorilla Glass 3

11 ian. 2013 Altele

CORNING® GORILLA® GLASS 

Corning_GorillaGlass_Wallpaper1_1600x900

   Gorilla Glass, fabricat de Corning, este un strat de sticlă aluminosilicat de tip alcaliu, conceput special pentru a fi subțire, ușor și rezistent la avarieri. Principala sa folosință este reprezentată de dispozitivele electronice portabile cu ecran, cum ar fi telefoanele, media playerele portabile și afișajele pentru laptopuri. Proprietățile cele mai utile ale stratutului Gorilla Glass sunt puterea, rezistența la zgârieturi și delicatețea. Potrivit anului 2010, acest strat a fost folosit în aproximativ 20% dintre dispozitivele mobile, dintr-un total de 200 de milioane de dispozitive mobile la nivel mondial.*

   Gorilla Glass – are rolul de a proteja ecranele tactile de zgarieturi, lovituri sau orice alte accidente
Are o grosime de 1mm si se lauda ca fiind cea mai rezistenta sticla. In materialul de mai jos puteti vedea o mica demonstratie.

 

   Gorilla Glass 2

In 2012, producatorii au adus pe piata Gorilla Glass 2, o versiune mult imbunatatita, care suporta pana la 50 kg. Gorilla Glass 2 este cu 20% mai subtire decat predecesorul sau, dupa duritate aceasta sticla este de 30 de ori mai rezistenta decat plasticul.

Gorilla Glass 2 are o grosime de doar 0.8 mm, fata de 1 mm cat avea varianta precedenta.

Noua sticla Corning Gorilla Glass 2 este solutia ideala pentru smartphone-urile de inalta calitate ale companiei Samsung. Ea asigura o perceptie de inaltă calitate de atingere, in plus e usoara, subtire si protejeaza in acelasi timp ecranul de zgarieturi si lovituri”. Haeng-Hee Lee, vice presedintele si manager general al Corning Korea

In prezent, Corning Gorilla Glass este folosit pentru a proteja ecranele a peste 975 de modele de dispozitive, lansate de peste 30 de companii.

 

   Gorilla Glass 3 –  este cu 40% mai rezistenta la zgarieturi si cu 50% mai rezistenta la socuri, fata de generatia anterioara. De asemenea, Gorilla Glass 3 are avantajul de a rezista cazaturilor si loviturilor repetate.
Tehnologia Native Scratch Resistance este “star-ul” acestei generatii. Conform site-ului oficial, Native Scratch Resistance este „o sticla subtire, alcalin-aluminosilicata, care este mai in masura să supraviețuiasca evenimentelor din lumea reala. Cu noua sa compozitie de baza, aceasta sticla permite o mai buna rezistenta la deteriorare si îmbunatateste capacitatea sticlei de a preveni crapaturile profunde si zgarieturile.”

 

Mai multe informatii, precum si o comparatie intre Gorilla Glass 2 si Gorilla Glass 3 -> http://www.corninggorillaglass.com/sites/all/files/Gorilla%20Glass%203_PI%20Sheet%20010713.pdf

Device-uri protejate cu Gorilla Glass -> http://www.corninggorillaglass.com/#products-with-gorilla

*http://ro.wikipedia.org/wiki/Gorilla_Glass

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.