fbpx

Gadget Week: 9 – 15 august 2015

Gadget Week: 9 – 15 august 2015

16 aug. 2015 Gadget Week

Ediția video:

1. Unul din device-urile lansate de Samsung pe 13 august este și Galaxy S6 Edge Plus. Majoritatea funcțiilor de pe Galaxy S6 Edge sunt prezente și pe S6 Edge Plus, Samsung a introdus în plus funcția live broadcasting în parteneriat cu Youtube cu ajutorul căreia orice utilizator va putea face live streaming direct pe canalul său de YouTube direct din aplicația camerei foto. Tot pe S6 Edge + Samsung a mai adăugat o funcționalitate ecranului curbat, dacă pe S6 Edge puteai doar să apelezi numere de telefon favorite setate anterior, pe S6 Edge Plus prin funcția Edge Apps vei putea deschide și aplicații mult mai ușor de pe ecranul curbat.

ydr

La capitolul specificații avem același procesor de pe S6, aceeași cameră foto, însă 4GB memorie RAM față de 3 GB de RAM cât erau pe S6 și S6 edge. În plus, atât S6 Edge + cât și Note 5 (al doilea device lansat pe 13 august) beneficiază de încarcare wireless rapidă, în 120 se efectuează o încarcare wireless completă și în 90 de minute o încarcare completă prin cablu. 

Samsung Galaxy S6 Edge Plus va fi disponibil începând cu 4 septembrie în România:

la eMag – de la 3700 lei 

Vodafone – 829 euro la liber

Orange – 829 euro la liber

Telekom 3800 lei la liber

2. Note 5 a fost și el lansat tot pe 13 august. Specificațiile sunt identice cu cele de pe S6 Edge Plus, iar față de versiunea anterioară, Note 5 nu mai are spatele din piele ci din geam curbat precum fața lui Samsung Galaxy S6. Noul S-Pen beneficiază de un mecanism cu click asemănător unui pix. În plus, are funcția de multitasking îmbunătățită, se pot efectua printscreen-uri multiple, se poate scrie pe ecranului telefonului folosind S-Pen-ul chiar și atunci când telefonul are ecranul închis. La capitolul accesorii, Note 5 beneficiază de o tastaură care pusă pe ecran oferă clienților experiența tasturii fizice qwerty de pe telefoanele BlackBerry. Tastatura nu se încarcă de la nimic și nu comunica prin bluetooth cu telefonul, toate comenzile fiind transmise direct prin ecranul telefonului.

galaxy-s6-edge-keyboard-cover-1

Din păcate, Note 5 nu va fi adus momentan în Europa și nu există un calendar clar pentru când se va întâmpla asta.

3. Samsung a prezentat și serviciul Samsung Pay ce va fi disponibil în SUA începând cu 28 septembrie și va fi disponibil pentru dispozitivele S6 și S6 edge. Modelele anterioare nu vor beneficia de posibilitatea de a efectua tranzacții mobile deoarece pe aceste modele se permite accesul la bateria unde se afla și transmițătorul NFC (acesta pare a fi și un motiv pentru care Samsung nu mai permite accesul la bateria telefonului pentru noile modele premium).

4. Smartwatch-ul Samsung Gear S2 se lansează pe 3 septembrie la IFA Berlin.

La lansarea de la New York a fost prezentat și un teaser pentru noul ceas Gear S2 și se pare că o să fie un smartwatch cu cadran rotund, că așa e cererea acum. Gear S2 va fi dezvățuit în întregime la IFA peste câteva săptămâni.

gear_s2_3

5. Grupul Publicis a creat aplicația 4G Fun Kit pentru operatorul Orange, aplicație prin care clienții Orange 4G au acces gratuit la o selecție de melodii, documentare și cărți audio de vacanță. În plus. clienții companiei care încarcă și un selfie și povestesc cum s-au distrat cu aplicația 4G Fun Kit vor primi din partea Orange până la 1 GB de net cadou.

Traficul în aplicație este gratuit pentru clienții Orange, iar cei care nu sunt clienți ai companiei pot comanda gratuit o cartelă Orange PrePay pentru a descoperi în această vară experiența Orange 4G. Mai multe detalii despre 4G Fun Kit se pot găsi pe www.orange.ro/4g/funkit.

van_desktop

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.