Aplicațiile câștigătoare de la hackathon-ul PHP – CodeQuest

Aplicațiile câștigătoare de la hackathon-ul PHP – CodeQuest

25 oct. 2016 Altele
Sâmbăta trecută, pe 22 octombrie, a avut loc hackathon-ul PHPCodeQuest, iar eu am fost prezentă în calitate de blogger oficial. Recunosc că prezența mea nu a atras atenția participanților, toți au fost tare concentrați la programele la care au lucrat.
La hackathon au fost înscrise 5 echipe cu 4 sau 5 membri, unele echipe au fost construite chiar la eveniment, altele chiar de câteva zile înainte. Colegi de facultate, amici sau chiar necunoscuți s-au organizat pentru a realizat în cele 12 ore un program realizat în cea mai mare parte în PHP.
După rezolvarea detaliilor organizatorice, echipele formate au prezentat ideile lor de aplicații, ca mai apoi să treacă la treabă.
14711328_663877627112138_7529973772307119260_o
  • 12 de ore de programare intensivă
  • Networking, distracție, food and drinks
  • Rezolvarea challenge-ului prin dezvoltarea unui proiect inovator, cu potențial de dezvoltare pe piață
  • Feedback din partea specialiștilor din domeniul IT din România
  • Premiu important oferit echipei câștigătoare, din partea CREADIV și alte surprize

Mâncarea a fost oferită de Calif și a fost tare bună, încă mă gândesc la supa cremă de linte 😀

Regulile hackathon-ului au fost următoarele:

Echipele au fost evaluate pe baza unui barem clar ce a ținut cont de completitudine, funcționalitate, utilitate, fun factor și soluția tehnică aleasă, de juriul format din: Alex David (Tech PM, Creadiv), Alex Lăpușan(CEO, Zitec), Adrian Balcan (Fondator TheWebMiner), Eduard Budacu (Founder Agile Coach DOvelopers) și Ștefan Marogel, (Tech Consultant and Lean Startup Promoter). Atmosfera pozitivă și creativă a fost menținută de Dragoș Roua, MC-ul CodeQuest.

Cele cinci echipe de la CodeQuest au fost:

1. LogicDev (echipă formată chiar la hackathon) – Proiect: Flying Job. Cei de la LogicDev au realizat o aplicație de sharing pentru job-uri de bază de proiect, aplicație ce îți permite să găsește rapid în zona ta un instalator, un electrician, sau orice alt meșter de care ai avea nevoie. Persoanele înscrise în aplicație au nevoie de un certificat special ce dovedește că au cunoștințele necesare în domeniu, iar utilizatorul poate găsi rapid persoana potrivită.
2. VapeDev – Proiect: Trip Buddy, aplicație unde poți căuta toate evenimentele interesante după locație și zi/oră. Evenimentele pot fi adăugate de user sau sunt preluate de pe Foursquare.
3. IllegalSkillsException – Proiect: Silk Road. Aplicația creată de IllegalSkillsException te ajută să descoperi locuri noi de prin oraș, să navighezi de la o locație la alta și să selectezi ce experiențe ai vrea să încerci. Filtrarea locațiilor se face în funcție de locație, buget, orele de vizitare și după cât de aglomerate sunt locațiile.
4. ITGuys – Proiect: Cui Tracker. Aplicație care se va lega la site-uri precum ONRC, portal.just, pentru a centraliza date despre modificări legislative sau alte informații utile pentru firme, fiind un serviciu care te ajută să urmărești foarte ușor companii pe site-ul registrului comerțului. În plus, primești update-uri utile pentru orice avocat sau contabile, precum notificări dacă o firmă anume intră în insolvență.
5. Echipa $Team_name: GOBA. O aplicație pentru promovarea de evenimente, însă cu gamificare. Adaugi evenimentele la care perticipi: LAN Party, alergare, vizite la muzeu etc. și formezi grupuri pentru diferite tipuri de activități la care vor putea participa oricine. Vei putea vedea cine este mai activ ca tine și primești puncte pentru îndeplinirea task-urilor.
14682070_663876233778944_2513635158416375700_o

Iar aplicațiile câștigătoare au fost:

– Cui Tracker (aplicația echipei IT Guys) – premiul Netopia, premiu ce constă în consultanță oferită pentru dezvoltarea proiectului într-un start-up.

– Silk Road (aplicația echipei IllegalSkillsException) – premiul de 1000 euro de la Creadiv

– Flying Job (aplicația echipei LogicDev) – un smartwatch Vector Watch.

M-am bucurat să văd atâția tineri puși pe treabă, interesați de domeniul pe care și l-au ales. Astfel de evenimente îi vor ajuta mult pe viitor, atât ca experiență, cât și ca exercițiu de socializare cu alte persoane interesate de programarea PHP.

* pozele au fost realizate de Valentin Dilță.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.