fbpx

Solo – o altfel de poveste Star Wars

Solo – o altfel de poveste Star Wars

25 mai 2018 Filme

Recunosc că m-am dus la noul film Star Wars – „Solo” cu așteptări destul de mici, în mare parte din cauza actorului principal (lden Ehrenreich) care nu mi s-a părut potrivit pentru rol. Deși nimeni nu-l poate înlocui pe Harrison Ford, lden Ehrenreich a jucat chiar foarte bine, neașteptat de bine.

Avanpremiera celei mai noi producţii din Universul Star Wars – distribuită în ţara noastră de Forum Film România – a avut loc ieri seară în sala T IMAX de la Cinema City din AFI Cotroceni.

Ohhh… s***! #starwars #hansolo #lacinema

A post shared by Victoria Giorgiana (@vickytoriawow) on

Am zis că Solo este „…o altfel de poveste Star Wars” pentru că nu seamănă deloc cu alte filme din seria Star Wars, dar asta nu este neapărat ceva de rău. Când spui Star Wars te aștepți imediat ca filmul să fie unul de top, plin de efecte speciale realizate perfect, joc actoricesc la cel mai înalt nivel și o profunzime a caracterelor foarte bine construită. Han Solo are efecte speciale foarte bune (recomand să fie văzut la IMAX), distribuţia este formată din actori cunoscuţi şi îndrăgiţi de public, dar vă veţi bucura şi de actori tineri, care aduc un suflu nou şi o energie molipsitoare., iar filmul este un Origin Story pentru Han Solo – combinația perfectă, nu? Și este și ușor de urmărit chiar dacă nu ai văzut și alte filme din seria Star Wars.

Afis SOLO

Totuși, filmul pare foarte diferit față de altele din serie. Poate lipsa unui erou negativ bine construit, scene mult prea politicaly correct și un robot ce luptă pentru drepturile altor roboți și începe o rebeliune împotriva sclaviei roboților, toate poate sunt un pic mult prea mult.

Mi-a plăcut că am descoperit foarte multe detalii despre Han Solo, de exemplu de unde vine numele Solo, cum s-a împrietenit cu Chewbacca, cum a obținut nava Millennium Falcon si alte multe detalii pe care nu o să vi le spun acum, vă las plăcerea să le descoperiți voi. Dar filmul este unul interesant și pentru cei care vor doar acțiune și puțin romantism, chiar dacă nu știu ce se întâmplă în filmele Star Wars de după acesta (filmul având loc undeva după evenimentele din filmul Rogue One (2016) dar înainte de cele din filmul original din 1977).

Filmul este și o poveste de dragoste, dar să nu vă așteptați la una siropoasă. Este o poveste de dragoste mai pe gustul meu, mai realistă.

Povestea celui mai bun pilot din galaxie trebuia să fie spusă, mai ales că ajută la o mai bună înțelegere a întregului univers Star Wars.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.