fbpx

Hârtie sau tabletă? HUAWEI MatePad Paper

Hârtie sau tabletă? HUAWEI MatePad Paper

17 iul. 2022 Altele

Ce preferi? cărțile fizice sau digitale? Hârtia sau ecranul touchscreen? Până acum trebuie să fie o alegere clară, dar cu HUAWEI MatePad Paper ai ce e mai bun din ambele lumi – și cea fizică și cea digitală.

HUAWEI MatePad Paper este un e-book reader pe steroizi, este aproape tabletă – dar nu chiar. Are și un stylus ce se cheamă HUAWEI M-Pencil, un ecran de 10,3 inci e-ink cu touchscreen și multe setări și opțiuni pentru a folosi acest device și ca o agendă în care să-ți notezi toate lucrurile importante, și ai și acces la mailuri.

HUAWEI MatePad Paper a fost super bine primit în piață, am văzut asta și la lansarea din Istanbul. În plus, de fiecare dată când am vazut pe cineva se juca cu acest e-book/tabletă, am văzut și cât de încântat era, e un device altfel.

Dar hai să vorbim mai multe despre el și să vi-l prezint mai în detaliu.

În cutie vei primi device-ul, împreună cu M-Pencil, cablu de încărcare, adaptorul de priză și instrucțiuni de utilizare. Vei mai primi, ambalată separat și o husă super mișto ce face ca MatePad Paper să pară o agendă simplă, minimalistă și foarte business.

Husa de protecție se atașează magnetic și ține bine tableta, dar se și poate detașa rapid dacă e nevoie. De fiecare dată când vei închide coperta husei, ecranul se închide și el și se deschide exact acolo unde erai când deschizi coperta. Funcționează exact ca un semn de carte.

V-am zis deja că are un ecran e-ink touchscreen de 10,3 inci cu un raport body ecran de 86,3%. Ce înseamnă asta? Păi în primul rând înseamnă că se aseamănă foarte mult cu o coală de hârtie, nu te deranjează ochii dacă te uiți în ecran ore și șir și este monocrome – alb-negru. Mai înseamnă și că nu consumă multă baterie, dar că se mișcă un pic mai ciudat și mai mereu își dă un refresh specific ecranul e-ink.

Este și prima tableta certificata TÜV Rheinland Paper Like Display din lume, și da, ecranul chiar pare hârtie.

Se cheamă HUAWEI MatePad Paper nu doar pentru că are un ecran e-Ink ce imită hârtia, dar are și animații, setări speciale, sunete ce imită răsfoitul unei cărți atunci când dai pagina, și multe alte mici detalii ce fac diferența. Iar suprafața este texturată pentru a imita perfect hârtia.

Iar M-Pencil-ul este deja la a 2-a generație și a fost îmbănătățit în urma feedback-ului primit de la clienți. El se ataseaza magnetic de cadrul tabletei HUAWEI MatePad. Iar dacă pui husa primită gratuit în cutie, îl poți așeza foarte sigur pe partea dreaptă.

M-Pencil are o latență scăzută de 26 ms ce oferă o experiență de scriere super mișto, chiar dacă scrii foarte repede. Poți alege din mai multe tipuri de scriere: cu creion, pix, stilou etc., poți șterge oricând și ai și alte funcții super utile, precum transformarea scrisului de mână în text digital – ca scris la tastatură. Sau poți alege oricând să folosești tastatura.

Nu ai foarte multe aplicații instalate, dar te poți conecta la contul HUAWEI ID ca să adaugi și altele. Îmi place că îți poți vedea și mailurile, poți lua notițe cu M-Pencil-ul pe care apoi le poți transforma în text digital sau le poți atașa mailului. În plus, poți lua notițe pe diferite imagini sau documente, în special .pdf.

Așa că MatePad Paper poate să fie de folos și la muncă. Mai ales pentru că are și funcții de multitasking și widgeturi utile pe care le poți vedea în paralel. Aici fiind și o altă asemănăre foarte mare cu o tabletă normală. Iar dacă ești într-o ședință, poți înregistra și audio discuția în timp ce iei notițe, ca să nu ratezi nimic.

Ce poate o să și se pară ciudat, e că după ce ai scris ceva cu M-Pencil-ul, chiar dacă ai schimbat aplicația folosită, rămân urme pe ecran, un fel de umbre, perfect normale pentru un ecran e-Ink. Tableta are un sistem inteligent de refresh pentru a le șterge, dar dacă nu se mișcă cât de repede vrei tu, din opțiunile din zona de notificări, poți da tu manual un refresh ca totul să fie ca nou.

Ai o bibliotecă a ta cu toate cărțile pe care le citești, fie că sunt din magazinul HUAWEI sau le încarci tu separat, dar ai și acea librărie de unde poți downloada cărți gratis sau poți cumpăra.

Dar! Poți asculta și audiobook-uri, dacă asta vrei. Clar e că nu vei mai avea vreun motiv să nu citești mai mult decât până acum. Cu cei 128 GB de stocare internă, vei avea loc pentru mii de cărți și articole.

Tableta are și 4GB memorie RAM, procesor Kirin920E de la Cortex, nu are SIM, nu are de ce, te poți conecta fără probleme la wirelless, iar la M-Pencil te conectezi prin Bluetooth.

Aare doar 6,65mm grosime și 360 de grame, este super ușoară și foarte simplu de ținut cu o singură mână, chiar și cu două degete.

Se încarcă cu USB-C, poți folosi orice încărcător și are o baterie de 3625mAh ce te ține și o săptămână, dar depinde cum o folosești.

Și acum prețul ei! HUAWEI MatePad Paper costă în acest moment aproximativ 2.400lei. Nu e mult, poate un pic cam mult pentru un e-book reader, dar HUAWEI MatePad Paper este mult mai mult decât un e-book reader. Mie îmi place super mult.

Comentarii

  1. Scumpa in acest moment dar interesanta. Si probabil utila daca ai multe carti in format electronic.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.