fbpx

HTC a anunțat Vive Pre, cea de-a doua generaţie a sistemului VR

HTC a anunțat Vive Pre, cea de-a doua generaţie a sistemului VR

6 ian. 2016 Altele, Lansari

Primul model HTC Vive VR a fost anunțat în urmă cu 10 ani, când tehnologia VR abia era la început și era considerată mult prea S.F. Azi, HTC încearcă să-și recâștige locul de pionier în domeniul realității virtuale.

HTC anunță noi evoluţii ale sistemului Vive VR, prezentând următorul pas în aducerea realităţii virtuale mai aproape de consumatorii din întreaga lume – HTC Vive Pre VR

HTC Vive

Fiecare componentă a fost reproiectată de la zero pentru a furniza confort, ergonomie şi performanţe sporite. Cu îmbunătăţiri importante atât în ceea ce priveşte imaginea cât şi versatilitatea. Un sistem vizual îmbunătăţit cu ecrane mai luminoase şi o imagine de calitate superioară aduc mai multă claritate şi chiar un simţ al imersiunii mai dezvoltat. Datorită inserţiilor de spumă interschimbabile şi accesoriilor pentru nas din interior, Vive Pre se potriveşte în mod confortabil şi sigur oricărui utilizator. Vive Pre poate fi ajustat cu uşurinţă pentru diferite forme faciale, rămânând în acelaşi timp compatibil cu diverse tipuri de ochelari.

htc_vive_demo

Vive Pre aduce în spațiul virtual elemente din lumea reală. O nouă cameră frontală permite utilizatorului să aibă mai multe activităţi, atât în lumea virtuală cât şi în cea reală, îmbinând elementele fizice cu spaţiul virtual datorită sistemului Chaperone. Utilizatorul poate lua loc, îşi poate căuta băutura şi poate purta conversaţii fără a scoate casca.

HTC Vive va fi primul hardware VR care suportă SteamVR. Create de Valve, tehnologia de urmărire Steam VR şi sistemul Chaperone sunt optimizate pentru utilizarea cu Steam, una dintre cele mai mari platforme online pentru jocuri şi software pentru PC, Linux şi Mac.

elite-dangerous

De la anunţarea Vive, HTC şi Valve au lucrat cu mii de dezvoltatori şi parteneri pentru crearea de conţinut VR într-un spectru larg de sectoare, de la jocuri şi divertisment la sănătate, industria auto, retail şi educaţie. HTC şi cei peste 15 parteneri Vive vor prezenta aplicaţiile VR în cadrul CES 2016, demonstrând potenţialul unei lumi fără limite în ceea ce priveşte imaginaţia. Producătorul auto de top Audi a creat o experienţă de retail de lux, în care consumatorii pot explora modele de maşini virtuale, incluzând Audi R8, iar Dassault va prezenta modul în care compania dezvoltă viitorul designului de produse 3D în VR. Tot la CES 2016, HTC va prezenta un nou brand pentru Vive.

Vive va avea lansarea comercială în aprilie 2016. HTC şi Valve vor începe noul an realizând și distribuind 7.000 de unităţi suplimentare către dezvoltatorii de conținut.

Comentarii

  1. toata lumea lanseaza VR…o sa devina incet incet un gadget prezent in casele tuturor…si ne plictisim si de asta…si sunt curioasa ce mai apare la anul …cat mai avanseaza?!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.