fbpx

HTC a lansat noul One A9 în România

HTC a lansat noul One A9 în România

29 oct. 2015 Lansari, Smartphone-uri

Aseară am fost la lansarea unuia dintre cele mai controversate smartphone-uri ale momentului, HTC One A9.

IMG_2688

Probabil deja ați tot văzut imagini, articole, postări care blamează HTC că a ales un design pentru One A9 mult prea asemănător cu cel al iPhone-ului, dar lucrurile nu stau chiar așa. Dacă așezi noul device de la HTC lângă modelele anterioare vei vedea că există o continuitate a design-ului, liniile paralele de sus și jos au existat de mult timp la modelele HTC, finisajul spatelui nu s-a schimbat în mod drastic (doar spatele a fost aplatizat), iar camera foto se pare că a fost mutată din motive pur tehnice (zic cei de la HTC). E adevărat că probabil și ei au observat asemănarea mult prea mare cu iPhone și totuși au preferat să folosească acest design controversat.

IMG_2712

IMG_2781

Dar cum un smartphone reprezintă mult mai mult decât design-ul, hai să descoperim și de ce alte caracteristici dispune noul flagship de la HTC.

HTC One A9 este primul smartphone non-nexus ce este disponibil cu cel mai nou sistem de operare Android de la Google – Android 6.0 Marshmallow.

Dotat cu cel mai nou procesor Qualcomm® Snapdragon™ 617 cu X8 LTE integrat şi unităţi centrale de procesare octa-core de 64 biţi, HTC One A9 este conceput pentru a oferi un echilibru perfect de performanţă puternică, conectivitate rapidă şi autonomie mai bună a bateriei.

IMG_2693

 

Ecranul lui HTC One A9 mi-a plăcut foarte mult, pare ușor mat, are un unghi de vizualizare incredibil de bun și este ușor rotunjit pe margini, ceea ce îi oferă un aspect de top coat.

Ceea ce este destul de ciudat la acest device este dublarea butonului Home, pe lângă cele trei butoane de pe ecran (printre care și home), în partea de jos este și un buton capacitiv Home ce este folosit și ca cititor de amprente. Faptul că acest buton este adâncit în interior și că are o textura un pic diferită față de suprafața telefonului nu pot spune că mi-a plăcut…

HTC One A9 Opal Silver (2)

Camera foto principală de 13 MP este dotată cu un stabilizator optic de imagine (OIS), care minimizează automat tremurul mâinii şi corectează vibraţiile pentru ca tu să obții imagini extrem de clare de fiecare dată. În acelaşi timp, camera foto frontală UltraPixel oferă cele mai bune autoportrete în orice condiţii de iluminare, folosind senzorul HTC UltraPixel pentru a capta cu 300% mai multă lumină decât camerele foto de smartphone convenționale. Mai jos este un sefie făcut cu HTC One A9 în condiții foarte proaste de luminozitate.

IMAG0002

Este tare simpatică și funcția de Live Makup care acum poate fi utilizată și în timpul conversațiilor video pe skype sau cu ajutorul altor aplicații.

O altă noutate este funcția Face Tracking utilizată tot în cadrul aplelurilor video, cu ajutorul ei până la patru persoane pot apărea în cadrane separate ale ecranului indiferent de poziția lor.

IMG_2760

Totodată, cu funcția de editare Hyperlapse a telefonului HTC One A9, viteza clipurilor video poate fi mărită de 12 ori pentru un efect time-lapse deosebit, creând un clip video captivant. Poți folosi şi aplicaţia HTC Zoe pentru colectarea simplă şi automată a celor mai bune fotografii şi clipuri video într-un montaj cu aspect profesionist, care să fie împărtăşit cu prietenii şi familia şi să prezinte povestea fiecărui moment din perspective diferite.

IMG_2702

Noul HTC One A9 oferă o calitate uimitoare a sunetului, cu HTC BoomSound™ integrat în căşti, alături de tehnologia Dolby Audio™ surround3, furnizând în căşti un sunet captivant şi vibrant. Un convertor DAC încorporat (Digital to Analogue) care oferă audio la 24 biţi şi calitate 192KHz – mai bună decât calitatea unui CD. Un amplificator de mare putere pentru căşti, de 2 ori mai puternic decât la alte telefoane, oferă mai multă putere şi gamă dinamică pentru ca utilizatorul să poată distinge fiecare nuanţă a muzicii, clipurilor video şi jocurilor preferate. Căştile opţionale de înaltă rezoluţie HTC Pro Studio oferă izolare fonică şi un sunet cu adevărat captivant.

IMG_2698

Pentru un aspect memorabil, noul HTC One A9 va fi disponibil împreună cu o gamă de accesorii personalizabile, incluzând husa HTC Dot View™II în variantele de culoare Obsidian, Deep Garnet, Sea Coral şi Turquoise Blue. Carcasa cu aspect retro şi cu afişaj matriceal format din puncte perforate dezvăluie instant notificări, actualizării ale vremii, identitatea apelantului şi multe altele, chiar şi atunci când este închisă, iar câteva gesturi simple aduc muzica, lanterna, radioul şi instrumentele de înregistrare a vocii mai aproape ca niciodată.

IMG_2763

Vârful de gamă poate fi comandat începând cu 2 Noiembrie, prin partenerii locali, și va ajunge în magazine la sfârșitul săptămânii, în două variante de culoare: Carbon Gray, Opal Silver.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.