fbpx

HUAWEI FreeClip. Și viața ta are muzică de fundal

HUAWEI FreeClip. Și viața ta are muzică de fundal

12 ian. 2024 Casti

Poate arată ca o bijuterie, un accesoriu punk, dar aceasta este o pereche de căști open-ear ceva mai specială de la HUAWEI – se cheamă FreeClip.

Review video:

Ce sunt căștile open-ear? Exact cum le spune și numele, sunt căști ce lasă ureche liberă, nu se așează în zona timpanului, ci doar foarte aproape de ureche.

De ce ai vrea să nu îți stea direct în ureche? Din motive de igienă, de sănătate a timpanului, de comoditate dar mai ales ca să auzi și ce se întâmplă pe lângă tine. Cu HUAWEI FreeClip asculți și muzica preferată sau vorbești la telefon, dar și auzi ce se vorbește pe lângă tine.

La început e o senzație un pic ciudată, dar e ca și cum viața ta ar avea muzică de fundal, mai ales că le poți purta non-stop pentru că nu deranjează deloc.

Ciudat este și cum le pui, la început o să pară dificil, dar o să te înveți repede. Sunt un fel de clip-on ce se așează foarte bine pe urechea ta, indiferent de forma ei, grosimea sau distanța între cap și ureche. Partea mișto e că le poți așeza cum vrei, cum te simți tu comod și nici nu contează care e stânga sau dreapta și sunt și foarte ușoare, fiecare cască are doar 5.6 grame.

În rest, HUAWEI FreeClip se comportă exact ca o pereche de căști super smart, se conectează rapid la telefon prin Bluetooth, au microfon și poți vorbi perfect la ele – am testat și chiar nu se prinde nimeni că nu vorbești la telefon.

Se și aud foarte bine, dar nu mai ai Noise Cancelingul de pe alte căști in-ear, HUAWEI a compensat cu o funcție ce se cheamă Sound Leakage Reduction când asculți muzică sau Call Noise Reduction în timpul convorbirilor, dar mereu o să auzi ce se întâmplă în jurul tău datorită formei și așezării căștilor. Nici nu o să ai un volum super tare, iar dacă dai căști la 100% e posibil ca cel de lângă tine să audă ce asculți tu sau ce vorbește interlocutorul tău – dacă stă foarte aproape de tine.

Nu sunt tocmai căști dedicate celor care vor să asculte muzică super tare și să nu mai știe nimic de ce se întâmplă pe lângă ei. Sunt căști dedicate celor ce vor să asculte o muzică de fundal, să pună melodia preferată la muncă – dar să-și audă și colegii dacă au treabă cu ei. Pentru cei ce ies la plimbare prin oraș sau la alergat și vor să audă dacă clacsonează o masină sau îi latră un câine. Pentru cei ce ies cu copii în parc și vor să-i audă dacă îi strigă chiar și când vorbesc la telefon.

Dar hai să povestim un pic de design-ul ăsta special și despre funcțiile mai deosebite cu care vin cele mai noi căști de la HUAWEI.

Căștile au două părți: Comfort Bean – partea ce stă în spatele urechii și Acoustic Ball – partea unde este difuzorul, unite de C-Bridge Design. O zonă extra flexibilă, uitați cum trag de ele și nu pătește nimic, ba mai și revin imediat la forma originală, având un fel de memorie a materialului.

FreeClip au și controlere tactile pe C-bridge Design cu dublu tap la play-pause sau respinde sau acceptă apel și triple-tap pentru următoarea melodie. Și nu contează cum le pui, datorită funcției Smart Wear Detection, singure îți dau seama dacă le-ai pus pe urechea dreaptă sau pe urechea stângă.

Căștile sunt disponibile în două culori: negru cum am eu sau mov deschis – ambele extrem de lucioase. Dar sunt protejate IP54 împotriva transpirației mai mult, nu împotriva ploii sau scufundării în apă.

Bateria ține 8h sau 36 de ore dacă le tot încarci în carcasa lor și dacă carcasa e la 100%. Dar se încarca de la 100% în doar 40min. Și da, carcasa se încarcă și wireless.

Căștile FreeClip costă 999lei, iar toți clienți care le cumpără vor primi gratuit și o brățară de fitness HUAWEI Band 8, în valoare de 250lei, ofertă valabilă doar până pe 29 ianuarie. Detalii pe site-ul HUAWEI.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.