fbpx

Huawei se implică în formarea generațiilor viitoare prin programe de internship

Huawei se implică în formarea generațiilor viitoare prin programe de internship

26 sept. 2016 Altele

Huawei se implică în formarea generațiilor viitoare prin sprijinirea sistemului educațional românesc, cu precădere a studenților din facultățile cu profil IT&C, prin dezvoltarea de noi programe educaționale și stagii de internship. Programele de internship ale companiei, precum “Huawei Telecom Seeds for the Future” beneficiază de sprijinul Ministerului Educației și Cercetării Științifice, Ministerului Societății Informaționale și al universităților de top din țară.

https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf/

”Telecom Seeds for the Future” este unul dintre cele mai renumite stagiile de internship dezvoltate de Huawei , fiind special gândit pentru a le oferi studenților posibilitatea de a îmbina noțiunile teoretice cu cele practice, chiar la sediul central Huawei din Shenzhen. Prin intermediul proiectului, studenții au posibilitatea de a ajunge în China pentru a participa la un stagiu de specializare, timp de două săptămâni.

Ediția din acest an a programului a avut loc în perioada 27 august – 11 septembrie, în program participând zece studenți de la universitățile tehnice din București, Iași, Craiova și Cluj-Napoca. Tinerii români care au beneficiat de acest internship au avut șansa unei experiențe multiculturale în China, în primă fază în Beijing, pentru a se familiariza cu universul culturii chinezești, prin intermediul unor cursuri de limbă și cultură. A doua parte a proiectului a constat într-o perioadă de formare profesională, cu ajutorul specialiștilor Huawei, la sediul central al companiei din Shenzhen.

https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf/

Huawei și-a asumat un angajament pe termen lung, acela de a investi în viitoarele talente locale. Compania promite că va contribui activ la îmbunătățirea educației din domeniu IT&C, prin completarea cunoștințelor teoretice, predate în facultățile de profil, cu experiențele practice, obținute în mediul de lucru.

Huawei a devenit un partener strategic pentru principalii operatori de comunicații din România, prin dezvoltarea de soluții de înaltă tehnologie și furnizarea de servicii personalizate pentru clienții săi. Compania intenționează să-și extindă amprenta locală prin creșterea numărului de angajați și a resurselor, valorificând centrele regionale (GSC și ASSC) și investind în comunitățile locale, prin parteneriate cu universitățile din România și prin crearea de programe de internship, cu perspective pe termen lung.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.