fbpx

Review HyperX Cloud Revolver – noua generație de căști de gaming

Review HyperX Cloud Revolver – noua generație de căști de gaming

26 iun. 2016 Casti, Gaming

Căștile de gaming HyperX Cloud II au fost tare apreciate de către mulți posesori și au fost recomandate ca fiind cele mai bune căști de gaming sub 100 de euro (sau sub 100 de dolari, în funcție de piață) de către foarte multe publicații online din afară. Noul model, HyperX Cloud Revolver, păstrează un design reușit și o performanță ridicată, dar să vedem dacă depăsește calitatea modelului anterior, model de care am fost tare mulțumită.

IMG_0279

În cutie vei găsi manualul de utilizare, căștile, cablul de extensie ce dispune și de controler de volum in-line și microfon detașabil. Deși la Cloud 2 primeai și husă de transport, cupe de schimb din velur și adaptor pentru avion.

Review video:

Design

HyperX Cloud Revolver, asemeni predecesorilor Cloud și Cloud II, folosește spumă roșie cu memorie și piele de înaltă calitate pentru cupele de urechi și head band, pentru un confort sporit în timpul sesiunilor lungi de gaming. Suspensia confecționată din oțel aduce un plus de durabilitate, stabilitate și calitate. Căștile sunt făcute din plastic și oțel, cu piele pentru banda de susținere și pentru cupe. Logo-ul nu mai este cusut pe bandă, ci este doar embosat, abia se vede.
Interesant este design-ul de pe partea exterioară a cupelor, pare mai dinamic și mai hy-tech, deși nu are alt scop decât de design.
Căștile sunt reglabile și extrem de flexibile, ceea ce le face potrivite și pentru fete.
Firul căștilor este îmbrăcat în fir textil pentru o rezistență sporită și pentru a nu se încurca.  Lungimea lui este de 3 metri împreună cu extensia cu două mufe jack (audio și microfon) ce dispune de controler pentru volum.
Din punct de vederea al design-ului și al accesoriilor primite, modelul anterior mi se pare mai reușit, și nu doar pentru că eu am avut modelul pe roz.
 IMG_9906
Confort
Căștile sunt ușoare, se așează aproape perfect pe urechi, iar materialul cupelor (pielea) este foarte plăcut la atingere. Banda de susținere este și ea foarte comodă, iar firul este extrem de maleabil, o să reziste foarte bine în timp.
Sistemul de susținere a cupelor permite mișcarea lor individuală pentru o mai bună așezare pe urechi.
Căștile HyperX Cloud Revolver se mențin confortabile și nu deranjează aproape deloc, chiar și dupa folosire îndelungată în timpul jocurilor.
 IMG_9922
Sunet Gaming
Deși primul lucru pe care îl vezi este design-ul, cel mai important aspect la acest tip de căști este sunetul în jocuri. Căștile au sunetul calibrat special pentru jocuri, dar nu se aud rău nici când asculți muzică. Testate în CS:GO au dat dovadă de un sunet pozițional foarte bun.
În oricare alt joc testat (StarCraft II, Overwatch, Ori and the Blind Forest, Spec Ops: The Line) s-au comportat excelent.
De pe controlerul in-line poți modifica volumul doar la căști, nu și la microfon ca la Cloud 2, și poți folosi butonul mute.
Căștile nu vin cu placă de sunet, ceea ce este un major dezavantaj dacă nu ai o placă de sunet bună la PC/laptop, sau un avantaj dacă ai o super placă de sunet. Depinde mult de configurația sistemului, eu nu am o placă de sunet bună și se simte diferența față de modelul anterior cu placă de sunet pe fir.
Căștile cu mufe de tip jack pot fi folosite și pentru a asculta muzică de la un sistem audio sau de la un telefon, pe când căștile ce au port USB se conectează mult mai ușor la laptopuri sau PC-uri.
IMG_9932
Microfon
Micorofonul detașabil al căștilor HyperX Cloud Revolver redă o voce clară, de înaltă fidelitate, reducând zgomotul de fundal. Acestea sunt compatibile cu mai multe platforme, putând fi utilizate atât la PC cât și la console, dar și cu device-uri mobile, fiind certificate de către TeamSpeak și Discord și compatibile cu programe precum Skype, Ventrilo, Mumble și RaidCall. Pachetul include o cutie de 2mm pentru controlul audio, cu două intrări pentru stereo și microfon.
Din păcate, microfonul nu prea stă în poziția în care îl pui, corpul interior nu este ușor maleabil.
IMG_9890
Pro:
– Sunet bun
– Calitatea materialelor folosite și structura metalică rezistentă
– Ușoare și confortabile chiar și după folosire îndelungată
– Microfon mai mult decât decent
 IMG_9932
Contra:
– Lipsa unui soft dedicat
– Lipsa unui controler mai avansat pe fir
– Microfon ce se așează greu
 IMG_0277

Specificații și caracteristici HyperX Cloud Revolver:

 • Studio-grade sound stage: HyperX Cloud Revolver creează intensitatea necesară unei precizii optime şi un avantaj competitiv. Datorită acestora vei putea auzi şi determina de la o depărtare mai mare locaţia adversarilor din joc. Ideal pentru genul FPS şi open-environment, cât şi unei experienţe concert-hall în timpul ascultării muzicii.
 • Noua generaţie de difuzoare de 50mm: Difuzoarele de 50mm cu direcţionare sunt poziţionate paralel cu urechile pentru frecvenţe clare şi un bass intensificat. Difuzoarele direcţionează sunetul în ureche, pentru o poziţionare audio precisă.
 • Consacrata spuma cu memorie HyperX: Spuma de culoare roșie cu memorie este vizibilă din spatele cupelor pentru a diferenţia HyperX de competitori. Calitatea ridicată a spumei este recunoscută prin premiile câştigate datorită comfortului şi calităţii acestora.
 • Extensie audio box de 2M: HyperX Cloud Revolver vine cu o extensie de 2M, sub formă de cutie, a controlului audio cu intrări pentru stereo şi microfon pentru PC. Este recomandată utilizarea cu placa de sunet integrată.
 • Cadru din oţel: Proiectat în Germania, HyperX Cloud Revolver are un cadru din oţel solid pentru o durabilitate şi stabilitate crescută.
 • Microfon detaşabil cu noise-cancelling: Microfonul detaşabil e util pentru gaming, dar şi pentru a asculta muzică, având un design flexibil.
 • Compatibilitate cu multiple platforme: HyperX Cloud Revolver este compatibil cu PC, Xbox One – cu adaptor, PS4, Wii U, Mac şi Mobile fiind folosit un singur headset atât pentru PC cât şi pentru console.
 • Certificat TeamSpeak: TeamSpeak™ oferă un certificat de calitate a vocii a sunetului. Nici un ecou, sunet de fundal sau distorsionări ale vocii nu au fost detectate în timpul testărilor. Alte programme de Chat compatibile: Discord, Skype™, Ventrilo, Mumble şi RaidCall.
 • IMG_9856

Specificații căşti:

 • Difuzor: Dynamic, 50mm cu magneţi neodim
 • Tip: Circumaural, Closed back
 • Frecvenţe: 12Hz–28,000 Hz
 • Impedanţă: 30 Ω
 • Nivelul de presiune acustică:5dBSPL/mW la 1kHz
 • H.D.: < 2%
 • Putere Input: 30mW, Maximum 500mW
 • Greutate: 360g
 • Greutate cu microfon şi cablu: 376g
 • Lungimea şi tipul de cablu: Căşti ( Headset) (1m) + Audio Control Box (2m)
 • Conexiune: Căşti (Headset) – 3.5mm plug (4 poli) + Audio Control Box – 3.5mm intrări stereo şi microfon

Specificații microfon:

 • Element: Microfon electret condenser
 • Model polar: Uni-direcţional, Noise-cancelling
 • Frecvenţa de raspuns: 50Hz–18,000 Hz
 • Sensitivitate: -40dBV (0dB=1V/Pa,1kHz)

Comentarii

 1. După ce am văzut reviewul video si cel text pot să zic că îmi plac mai mult căștile Hyper X Cloud 2. Dar nici noile modele prezentate de tine nu sunt rele deloc. Totuși mie mi-ar fi mai util dacă aș avea telecomanda de la Hyper X Cloud 2 ( cred că aceea era si placa de sunet).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.