fbpx

Iată ce ne prezintă Nokia la Mobile World Congress 2016

Iată ce ne prezintă Nokia la Mobile World Congress 2016

4 feb. 2016 Altele, Lansari

Nu, Nokia nu a murit! Chiar dacă firma nu mai este la fel de prezentă pe piață ( din punctul de vedere al consumatorilor finali), Nokia continuă să producă și să prezinte o serie de servicii și soluții, unele chiar în premieră. Mai multe detalii vom afla de la târgul internațional Mobile World Congress (MWC) 2016, ce se desfășoară la Barcelona, Spania, în intervalul 22-25 februarie.

Nokia_logo

Câteva soluții ce vor fi prezente la #MWC16:

NetGuard Security Management Center  – Interfaţă unică de control pentru toate soluţiile de securitate existente intr-o reţea multivendor

Pe scurt:

 • Integrează toate sistemele de securitate existente într-o rețea multivendor, pentru monitorizarea și gestionarea activităților de rețea pentru a sesiza vulnerabilități, politici de securitate și accesul în rețea.
 • Soluția urmărește identificarea atacurilor în rețea prin detectarea proactivă a breșelelor de securitate, corelându-le cu informațiile de autorizare din baza de date internă.
 • Pe baza analizei de securitate, sunt declanșate intervenții corective automate sau operatorii sunt sprijiniți să soluționeze manual situația.
 • Sistemul optimizează configurarea parametrilor de securizare și reduce astfel riscul de atacuri asupra infrastructurii de rețea.

 

LTE-Advanced Pro – Viteză de upload de 4 ori mai mare și de download de 3 ori mai mare fără suplimentarea echipamentelor

Nokia va prezenta la MWC 2016 soluțiile LTE Advances și LTE-Advancee Pro, care îmbunătățesc substanțial capacitatea rețelelor TDD-LTE and FDD-LTE. Demonstrațiile vor utiliza în premieră tehnologiile 3D Beamforming și 8×4 Intelligent Beamforming.

Principalele beneficii pentru operatori:

 • Viteză de upload de 4 ori mai mare și de download de 3 ori mai mare, cu spectrul TD-LTE-Advanced Pro.
 • Soluția Nokia INTER-SITE CA pentru TDD-FDD LTE poate fi implementată fără suplimentarea echipamentelor.

 

Pop-up Network – sfârşitul lipsei de semnal la evenimentele cu public numeros

Geo-Data – imagini 3D despre comportamentul clienţilor, performanţa terminalelor şi a reţelelor

Două noi servicii Nokia, Pop-up Network și Geo-Data, vor sprijini operatorii să se diferențieze prin experiențele oferite clienților și vor putea fi implementate fără investiții inițiale din partea operatorilor.

Principalele beneficii pentru operatori:

 • Nokia Pop-up Network oferă viteză în uplink și capacitate de trei ori mai mari pentru evenimentele cu public numeros, rezultând în sfărșitul lipsei de semnal pentru utilizatori.
 • Nokia Pop-up Network reduce costul total de utilizare cu până la 80% și le permite operatorilor să se diferențieze prin experiențele oferite clienților care participă la evenimente în aer liber, în spații aglomerate.
 • Nokia Geo-Data îmbunătățește imaginile în 3D, pentru a urmări comportamentul clientului și performanțele terminalelor, a aplicațiilor și a rețelei, ajutând operatorii să-și îmbunătățească configurarea rețelei, vânzarile și marketingul.

 

AirFrame Data Centre Solution – servere, software şi servicii Open Compute project (OCP) pentru data centere

Nokia va încorpora designul Open Compute Project (OCP) în portofoliul său de soluții pentru data centre AirFrame, oferind eficiență, densitate, răcire și consum energetic mai bune – caracteristici cheie care au ajutat Facebook să facă economii în costurile operaționale de peste 2 miliarde de dolari, pe parcursul ultimilor trei ani.

 

SCORE, high power small cell şi Flexi Zone  – inovaţie în domeniul small cell şi îmbunătăţirea portofoliului

Nokia Flexi Zone Mini-Macro Base Station este o celulă compactă și ușor de implementat care livrează o putere de 2 X 20W pentru a permite operatorilor să acopere mai rapid și la un cost mult mai bun zonele din rețea rămase descoperite.

 

FastMile – conectează zonele rurale la broadband şi optimizează folosirea spectrului utilizat cu tehnologia LTE

Nokia a lansat FastMile, soluția care le permite operatorilor să utilizeze tehnologia radio LTE pentru a oferi conectivitate broadband în zonele rezidențiale greu accesibile, optimizând folosirea spectrului utilizat cu tehnologia LTE .

Principalele beneficii:

 • Modemul rezidențial pentru exterior, dotat cu antenă care își ajustează automat raza de acțiune, oferă acoperire de până la de 3,5 ori mai mare, comparativ cu rețelele mobile standard.
 • Router-ul rezidențial de interior cu Wi-Fi / GigE oferă conectivitate
 • Controler în cloud ce rulează pe Nokia AirFrame pentru a monitoriza rețeaua și a asigura un minim de viteză de transfer pentru toți utilizatorii.
 • Le permite operatorilor de rețele mobile să beneficieze de celulele deja instalate.
 • Echipamentul rezidențial ușor de instalat duce la adopția facilă și cu costuri mici de implementare.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.