fbpx

Iată cum vă recomandă Facebook să vă protejați contul

Iată cum vă recomandă Facebook să vă protejați contul

4 oct. 2017 Social media

Eu iau securitatea conturilor mele online foarte în serios, mai ales cea a contului de Facebook unde am foarte multe informații personale, conversații private și detalii importante legate de munca mea. În plus, folosesc contul de Facebook pentru a mă loga pe multe alte site-uri ca metodă de autentificare. Dacă cineva îmi sparge contul de Facebook, teoretic, are acces la 80% dintre site-uri pe care le folosesc și unde am cont creat.

V-am mai oferit eu sfaturi legate de activitatea pe Facebook. Cum să vă protejați identitatea, cum să distribuiți postările voastre doar către anumite persoane, cum să vă recuperați contul de Facebook, dar de data asta vin cu sfaturi chiar de la Facebook.

Mai jos aveți comunicatul primit de la Facebook:

image007

„Pentru Facebook, păstrarea oamenilor din comunitate în condiții de siguranță este cea mai importantă responsabilitate. Lucrăm în permanență pentru a crea cele mai bune instrumente de securitate în scopul protejării persoanelor care utilizează serviciile noastre.

Cu toate acestea, auzim destul de des despre oameni care își pierd accesul la conturile personale ca rezultat al înșelătoriilor. Acest lucru este posibil prin „phishing” –   oamenii sunt influențați să-și introducă datele sensibile, precum login-ul și parola de pe Facebook, într-un website fals. După ce obțin accesul la contul unei persoane, escrocii  pot folosi contul pentru a le contacta prietenii sau membrii familiei și îi înșală solicitându-le de exemplu, un împrumut rapid.

Facebook muncește foarte mult pentru a ajuta la protejarea conturilor. Utilizăm sisteme automate și manuale pe care le actualizăm în mod constant pentru a ajuta la detectarea și blocarea activității suspecte. Mai mult decât atât, oferim instrumente de securitate pe care le puteți utiliza pentru a vă face contul și mai sigur.

Cum puteți împiedica accesul persoanelor neautorizate la contul dumneavoastră Facebook?

Pentru a vă asigura securitatea contului, accesați secțiunea Securitate din Setări de pe website-ul Facebook dând clic pe marcajul de întrebări rapide din Ajutor sau pe săgeata derulantă din partea dreapta a paginii de pornire Facebook.

Mai jos sunt câteva sugestii pe care vi le semnalăm atunci când dați clic pe secțiunea „Cum păstrez siguranța contului meu”.

Iată ce puteți face pentru a vă menține contul securizat:

  • Protejați-vă parola. Nu utilizați parola de pe Facebook în altă parte și niciodată nu o partajați cu alte persoane. Parola dumneavoastră ar trebui să fie greu de ghicit. Evitați să includeți numele sau cuvinte obișnuite. Aflați mai multe despre crearea unei parole puternice.
  • Nu distribuiți niciodată informațiile de conectare. Cei care vor să vă înșele pot crea website-uri false care arată ca Facebook și vor cere să vă logați cu adresa voastră de email și cu parola. Întotdeauna verificați adresa URL a website-ului înainte de a introduce informațiile de conectare. Când aveți îndoieli, tastați www.facebook.com în browser-ul dumneavoastră pentru a ajunge la Facebook. Aflați mai multe despre evitarea phishingului.
  • Deconectați-vă de pe Facebook cand utilizați un calculator pe care îl împărțiți cu alte persoane. Dacă uitați, vă puteti deconecta de la distanță folosind aplicația mobilă.
  • Nu acceptați solicitări de prietenie de la persoane pe care nu le cunoașteti. Cei care vor să vă înșele pot crea conturi false prietenilor voștri. Devenind prieteni cu escrocii, aceștia ar putea să vă trimită Spam-uri pe timeline, să vă eticheteze în mesaje și să vă trimită mesaje rău intenționate.
  • Aveti grijă la software-urile rău intenționate. Învățați cum arată un calculator sau un dispozitiv infectat și cum să eliminați un software rău intenționat. Păstrați actualizarea browserului dumneavoastră web și eliminați aplicațiile de tip browser care sunt suspecte.
  • Nu faceți niciodată click pe link-urile suspecte, chiar dacă acestea par a veni din partea unui prieten sau a unei companii pe care o cunoașteți. Acestea includ link-uri pe Facebook (ex: pe postări) sau în e-mailuri. Rețineți că Facebook nu vă va solicita niciodată parola într-un e-mail. Dacă vedeți un link suspect pe Facebook, raportați-l.
  • Utilizați funcțiile noastre suplimentare de securitate. De exemplu, puteți primi alerte despre date de conectare nerecunoscute și alegeți prieteni pentru a va fi contacte de încredere. Dacă sunteți conectat la Facebook de pe un calculator, puteți utiliza funcția Security Checkup pentru a examina setările de Securitate.

Ce trebuie să faceți dacă contul dumneavoastră Facebook este compromis?

Dacă credeți că există posibilitatea să fi fost ținta unui hacker, dar încă puteți să vă accesați contul, schimbați parola cât mai repede posibil. Apoi, setați măsurile de securitate descrise mai sus. Este o idee bună să schimbați parola și în contul dumneavoastră de e-mail.

Ce se întâmplă dacă nu puteți accesa deloc contul dumneavoastră Facebook, ca rezultat al unei înșelătorii? Mergeți la https://facebook.com/hacked și actionați potrivit instrucțiunilor.

Rețineți – prevenirea atacului este mai ușoară decât recuperarea contului, așa că nu întârziați să vă actualizați setările de securitate cât mai curând posibil.”

Eu folosesc, pe lângă o parola destul de greu de ghicit formată din mai multe cuvinte – unele scrise gresit intenționat, și Two Step Verification. Imediat ce am introdus parola corectă, primesc prin SMS un cont unic cu care să mă autentific. Așa nu doar că minimizez șansele ca altcineva să se logheze pe contul meu, dar și pot afla imediat dacă cineva mi-a descoperit parola și a încercat să se logheze în numele meu. Vă recomand să vă setați și voi această funcție.

Comentarii

  1. Foarte buna ideea ta, și eu la fel ca tine țin foarte mult la securitatea contului meu de Facebook pentru ca sunt multe lucruri personale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.